Inlocuirea denumirii de rrom cu tigan,sau cu alta denumire care sa faca referire la originile lor.

Contactați autorul petiției

Romania este tara romanilor nu a rromilor

2015-02-04 11:27:21

Unul din motivele care a contribuit la prabusirea imaginii Romaniei in afara-

a fost schimbarea denumirii de "tigan" in "rom"..decizie adoptata de Consiliul Europei in 1993,si mai apoi de guvernul Romaniei in 2000.

Toate aspectele negative cauzate de etnia romilor,sunt aruncate pe umerii romanilor,pentru ca exista confunzia ca Romania este tara Romilor.

Orice roman care se afla in diaspora sau calatoreste in afara,stie ca noi romanii suntem considerati romi.Aceste lucruri au cauzat implicit ,joburi prost platite pentru romani,acuzatii fara vina,turismul romanesc este afectat,nerecunoasterea diplomelor,volum mic de investitii in tara.Punerea in nomenclator a cuvantului "ROM" de catre UE,a fost cu vadita intentie ca Romania sa devina tara "tiganilor"pentru a li se crea un cadru cat mai facil pe teritoriul tarii.Romanii nu au nimic lin comun a origine cu etnia "rroma",ei au emigrat din sec lV-lea din tinuturile Indiei,in toata lumea.

La ora actuala Romania este in pragul pierderii identitatii.

Este impotriva oricarei legi din lume o etnie sa-si schimbe denumirea cu una asemanatoare a altei tari fara a atesta stiintific originea.

Avem nevoie de o solidaritate masiva a tuturor romanilor de pretutindeni,pentru semnarea acestei petitii lansata de un grup de romani cu initiativa si care va fi inaintata autoritatilor.

CEREM INLOCUIREA CUVANTULUI "ROM" CU TIGAN..asa cum ei s-au numit din totdeauna,pentru a numai exista nici o confuzie de identitate,si fiecare sa raspunda pentru faptele sale.

Aceasta schimbare nu duce la pierderea drepturilor cetatenesti a nimanui..

APEL LA SOLIDARITATE CATRE TOTI ROMANII ADEVARATI, CARE DORESC PASTRAREA IDENTITATII ROMANESTI..A UNUI POPOR CARE  ARE IN SPATE UN TRECUT VOLUPTOS UDAT DE  SANGELE STRAMOSILOR NOSTRI CE SI-AU DAT SACRIFICIUL SUPREM PENTRU INFAPTUIREA NEAMULUI ROMANESC.EXISTAM DE MAI BINE DE 2000 DE ANI.

 

SEMNATI PETITIA- CARE A FOST DEMARATA IN LUNA IANUARIE 2015.

http://www.petitieonline.com/inlocuirea_denumirii_de_rrom_cu_tigan


Magda Poeana +Manuela ToiaDistribuiți această petiție

Ajutați această petiție să obțină mai multe semnături.

Cum să promovați o petiție?

  • Partajați petiția pe peretele Facebook și pe grupurile care au legătură cu subiectul petiției.
  • Contactați-vă prietenii
    1. Scrieți un mesaj în care explicați de ce ați semnat această petiție, având în vedere că este mai probabil ca oamenii să o semneze dacă înțeleg importanță subiectului la care face trimitere.
    2. Copiați și lipiți adresa web a petiției în mesajul dumneavoastră.
    3. Trimiteți mesajul folosind e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram și LinkedIn.Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook