Inlocuirea denumirii de rrom cu tigan,sau cu alta denumire care sa faca referire la originile lor.


Musafir

#351

2015-12-20 17:12

Pentru că îmi pasă. Rom în prescurtare înseamnă Români.....De la România.....se creează confuzie. Tigani nu este o rusine dacă esti OM.

Musafir

#352

2016-01-26 19:15

pt. ca NU sunt, nu am fost si nu voi fi Tiganca niciodata. rom- de la romania sa ne asemuiasca toti cu astia? poate faceti si o petitie si o faceti f. vizibila sa ne schimbam denumirea ca tara asa cum a fost DACIA. /VALAHIA. si oricum ar fi astia, mai spalaciti, mai cizelati, romanul are o vorba-,, tiganul tot tigan moare,,
gigi76

#353 de ce rom de la roman?

2016-01-28 17:17

Chiar nu pot sa-i inteleg pe tigani, adica pe aceiasi oameni care isi denumeau proprii copii intr-un mod absolut original fata de celelalte etnii cum ar fi Mercedes, Televizorita, Vandame, Sandocan, Menumorut, Josse Armando, etc si etc pentru ca acum sa decida ca vor sa se denumeasca aproape la fel cum isi spun romanii. In mod sigur nu este specificat natiei tiganesti care ar fi ales orice alta denumire iar decizia asta a fost gandita si sustinuta de diverse forte politice din interiorul tarii precum si din afara care au decis ori dispar romanii prin asimilarea lor de catre tiganii, ori dispar tiganii prin asimilarea lor totala de catre romanii, insa eu cred ca nici una din variante nu o sa se intample pentru ca diferentele dintre cele doua etnii sunt prea evidente, nefiind posibila asimilarea. Singurul lucru care vine in sustinerea unei asemenea aberatii, cum este rom in loc de tigan este faptul ca romanii sunt mult prea toleranti  

 


Musafir

#354

2016-01-28 20:03

Considerca asa este normal, fiecare sa stea la locul lui si nu in locul altuia.Tigani sunr de ednie tiganeasca nu de ednie roma.Asta a fost facuta cu buna stiinta de uni care au interesul ca poporul roman sa fie un popor de tigani.Sper sa se termine odata cu asta.
numelemeu

#355

2016-01-29 09:53

cu NUMELE  te prezinti intai  sa ni-l aparam.   doar un ANTIROMAN  le-a spus asa  unu care trebuie sa plateasca!


Musafir

#356

2016-01-30 19:36

Mut succes! Nu e normal să ne numim aproape lafel! Și fără a fi confundați cu țiganii suntem tratați destul de rău.
addict

#357 Cine a lansat termenul de rrom la tigan pt a creea confuzie, sa moara!

2016-02-11 11:37

Cine a  lansat termenul de rrom la tigan pt a creea confuzie, sa moara!

 Cine a  lansat termenul de rrom la tigan pt a creea confuzie, sa moara!

Cine a  lansat termenul de rrom la tigan pt a creea confuzie, sa moara!


Musafir

#358

2016-02-11 11:45

Pentru a se inlatura confuzia legata de termenul de rrom so Romania, plus rrom, roman. In toate statele lumii nu exista o asemenea denumire a acestei etnii, nu vad de ce ar exista la noi:
Anglia - Gypsy, Franta Gitanes ..... etc Termenul Tigan nu este un termen jignitor asa cum se afirma, ci este numele unei etnii si atat.

Musafir

#359

2016-02-13 20:19

Nu vreau sa fim confundați cu țiganii care fac atât de multe rele și au un comportament care noua nu ne place( muzica lor , felul lor de a vorbi, cum se îmbracă, cum se comporta, cum se " tiganesc"). În același timp, jos pălăria pt acei oameni din etnia lor, oameni harnici, care își vad de treaba , sunt respectați, apreciați. Nici nu-mi vine sa le spun țigani. Ii respect.

Musafir

#360

2016-02-28 14:39

pentru ca niste cretini de politruci inconstienti au votat o asemenea neghiobie de lege...si care ar trebui alungati cu pietre din parlament , ne-au dat cu cel putin 10 ani inapoi si am ajuns sa fim desconsiderati de toata europa..sa se abroge imediat legea cu pricina si sa se faca o distinctie clara intre romani( DACI )si tigani ...multumesc si va dragi romani adevarati de pretudindeni ..iar ca mesaj celor din tara "UNITATEA DA FORTA ! " fiti uniti !

Musafir

#361

2016-03-17 21:13

Toti ce ne defaimeaza ca popor in afara granitelor ,trebuie expulzati si interzicerea 30 ani sa nu poata intra in acea tara ,Absolut toti cei certati cu legea ,in speciali "TIGANIIII"

Musafir

#362

2016-04-02 10:27

Nu doresc sa fie confundat numele de Roman cu cel de tigan, chiar daca si tiganii traiesc in Romania .
Multumesc !!

Musafir

#363

2016-04-02 21:27

Românii şi țiganii sunt doua rase diferite din toate punctele de vedere. Românii au pierdut foarte multe drepturi și privilegii din cauza numirii Țiganilor (ROMI).
un ion pozitiv
Musafir

#364

2016-04-05 15:17

Cat se poate de simplu. MI SE PARE NORMAL SA SE REVINA LA DEFINIREA DINTOTDEAUNA A ETNIEI,fapt ce nu-i deranjeaza pe acestia. Si asa ramane una din marile greseli a guvernarii  roman petre care a generat grave confuzii cu consecinte ireparabile pentru POPORUL ROMAN. 


Musafir

#365

2016-04-06 16:11

Ca roman ma simt discriminat la mine in tara, din cauza acestei confuzii.E mai corecta denumirea de tigan asa cum se numesc in toate tarile.

Musafir

#366

2016-04-26 09:56

Am semnat aceasta petitie pentru a putea fi corectata aceasta mirsavie pusa la cale de tradatorii neamului romanesc in frunte cu Trandafiurerul iliescu. Vreau sa reamintesc ca facind parte integranta din acest complot si decizia de a schimba in scrierea limbii romane scrierea cu,, i " inlocuindo cu,, a"din,, i". Doar doua cuvinte se scriau cu,, a" din,, i" numele tarii Romania si a poporului reprezentind o mindrie nationala. Din pacate tastatura telefonului meu nu are aceste caractere insa sper ca am fost destul de explicit. O zi insorita va doresc cit si o petitie pe aceasta tema.

Musafir

#367

2016-05-13 08:51

NU SUNT CETATEAN RASIST SAU XENOFOB DAR ORIGINEA NATIUNII ROMANE ESTE LATINA DE LA ROMA ITALIA NE TRAGEM ,DE AICI A FOST INFIINTATA SCOALA LATINISTA ,ARDELEANA,ROMANII TRANSILVANENI GRECO-CATOLICI, CARE AU FACUT UNIREA CU ROMANIA LA1918!!!NU VREAU CA ACESTE LUCRURI DIN ISTORIA NOASTRA SA SE CONFUNDE NICI MACAR ACCIDENTAL CU ALTCEVA!!!

Musafir

#368

2016-05-13 09:16

TREABA ASTA CU FAPTUL CA TIGAN , ESTE DENIGRATOR ESTE O FALSA PROBLEMA !! OAMENII CARE AU FACUT CEVA IN VIATA CA VOICU,RADUCANU etc.NU SE JENAU SA-SI ZICA TIGANI SI TIGANET! ! NUMAI TRINTORII SI ASISTATII SOCIAL PE BANII NOSTRII VOR SA PARA ALTCEVA DECIT SUNT SAU AU FOST VREODATA !!! NUMELE NOSTRU-LATIN NU PAKISTANEZ TREBUIE BRANDUIT LA OSIM !!!!!

Musafir

#369

2016-06-26 16:18

Mi se pare că deja ne-am săturat să fim terfeliți ca naţie de catre aceşti impostori atât ţigani cât si cei care au aprobat cu ochii îchişi această noua nomenclatură.
Tind să cred că interesează existenţa acestei falsificari la nivel european , pentru că nimeni nu a pretins nici o justificare la adoptarea noii nomenclaturi.
Ceea ce de-a lungul istoriei se cunostea ca fiind etnia ţigănească, nomadă dintotdeauna , acum pare că au țară de care să îşi bată joc.
Iar cetațenii europeni acceptă fără probleme o minciună impusă poporului român de formă injustă.
Români de pretutindeni- uniți-vă si semnati această petiție de justificare a identitații româneşti.
Să solicităm o revizuire a aprobării acestui termen ce a ajuns să ne confunde traditiile si originea .
Noi reprezentam istoria milenară de popor muncitor, nu ne pot terfeli numele si nația fară justiție.
Un salut pentru românii de pretutindeni.
Si pentru ţiganii care fac onoare rasei lor. Ar trebui sa fie orgolioşi că sunt țigani şi să nu se ascundă sub un pseudonim. În toate ţările şi-au pastrat numele etniei, nu acelaşi lucru s-a întâmplat în România.

Musafir

#370

2016-07-10 11:15

Pentru că numai aşa este normal, țiganii să-şi păstreze originile,să nu şi le substituie pe ale românilor, se înțelege mai mult decât perfect de ce!

Musafir

#371

2016-08-22 10:05

Intre originile romanilor si cele ale tiganilor, trebuie sa existe o delimitare lingvistica clara, dupa cum exista si intre culturile noastre. Datorita culturii lor, multora le este foarte greu sa accepte sa traiasca asa ca noi si de aici frictiunile dintre ei si noi. Datorita ambiguitatii numelui adoptat de rrom, s-au creat mari confuzii cu privirea la originea românească în Europa. Suntem nevoiti sa reclamam aceasta si sa restabilim o departajare clara si fara echivoc intre român şi țigan. Ei asa s-au numit de secole. De ce sa se simta jigniti. Eu nu ma simt jignit daca aş afirma ca as fii dac.. român.. sau valah/muntean. Nu imi este rusine de originile mele.

Musafir

#372

2016-09-04 03:40

M-am saturat sa ne fie denigrat numele tarii de catre aceasta etnie ,paralela cu educatia,igiena si legea .
Astia sunt ca niste caini turbati.
Ultimul incident este strigator la cer! Sa vada o lume intreaga cum 2 " rromi " fura printre daramaturile orasului distrus de cutremur in Italia...Cand era numai presa si politie,oameni ce ajutau la salvarea victimelor,astea doua jigodii ordinare,buzanareau cadavre? Cautau prin lucrurile oamenilor?? Asta esti tu Petre RROMAN??? EU NU SUNT ASTA CA SUNT ROMAN!! SUNT DAC DACA ASTIA SUNT RROMI,RROMANI! Mai bine ne ia ardealul ungurii sa fiu numit ungur decat rroman...
Emilian Popescu

#373 Re:

2017-02-26 18:13

#8: -  

 Corect!                                                                                                                                                                                      

Soros si de oameni

#374 Astazi, este ziua tiganilor!

2017-04-08 16:43

Fac apel catre prietenii nostri tigani, la constinta lor.

Romani suntem toti, adunati intr-o entitate civica, insa nu si cand ne identificam etnic. Voi sunteti tigani, aveti sange indian. Noi avem sange latin si ne numim romani. Etimologic cuvantul roman a fost alterat de introducerea denumirii de rom. O stiti prea bine! Un vorbitor nativ de limba tiganeasca stie cel mai bine cat de fals si neobisnuit suna cuvantul rom pentru a va defini etnic. Nu va lasati pacaliti de George Soros si de oamenii pe care acesta a reusit sa-i cumpere. Voi nu veti avea nimic de castigat din toata aceasta nebunie. Este clar ca nu este decat o incercare de incitare la ura si xenofobie, pentru a ne separa si invrajbi, pentru a ne face mai slabi. In sustinerea mentinerii denumirii de rom in loc de tigan apar niste indivizi care nu fac decat sa ne atace, sa puna paie pe foc, fiind clar ca incearca sa ne distruga identitatea noastra, a romanilor. Va rugam chiar si in aceasta zi de sarbatoare sa cereti schimbarea denumirii de rom in alta denumire, pana cand nu devine prea tarziu. 

”Te trais but!”

”Patradi bahtale!”