VREM ȘCOALĂ PE BULEVARDUL APICULTORILOR, AȘA CUM PREVEDE O HOTĂRÂRE DE CONSILIU CARE NU A FOST APLICATĂ

           

                                                                                                               Către:                                                                                            Primăria Sectorului 1 București                                                                                                 Bd. Banu Manta nr. 9   În atenția Primarului Sectorului 1 București, Clotilde Armand    

              SubsemnatuL STOICA GRIGORUȚ CONSTANTIN, domiciliat în București, Sectorul 1, Bulevardul Apicultorilor nr. 38, împreună cu locuitorii cartierului Vatra Nouă, ale căror semnături sunt atașate acestei petiții, ANEXA 1, vă solicităm ca în temeiul Ordonanţei Guvernului nr. 27/2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor, să luați la cunoștință problema expusă în cele ce urmează și să ne informați asupra măsurilor dispuse pentru soluționarea favorabilă a acestui caz.  

             În zona Bd-ul Gheorghe Ionescu Sisești unde locuiesc mii de familii nu există posibilitatea de a ne înscrie copiii la o școală aflată în proximitate. Cea mai apropiată fiind la o distanță de peste 2 kilomentri față de zona noastră rezidențială iar următoarea școală diponibilă necesitând traversarea Podului Băneasa, o zonă cunoscută drept foarte aglomerată la orele de vârf. De asemenea, nu există niciun mijloc de transport în comun care să nu necesite coborârea în stația dinaintea intersecției Băneasa, deci trebuie traversat pe jos Podul Băneasa. Mai mult de atât, în Sectorul 1 sunt multe școli unde se învață în 2 sau 3 schimburi pentru că nu sunt sedii de școli. Aici pe Apicultorilor nr. 1(nr. acestui imobil e incert pentru că există un alt imobil de locuit care are același nr.) e sediu de școală construit care doar trebuie amenajat pentru a putea fi utilizat. Noi credem că este un argument puternic pentru a relua lucrările la acest imobil pentru a fi funcțional. Mai mult, există chiar și o hotărâre de consiliu care obligă autoritățile locale, în speță Primăria Sectorului 1, să ia măsuri pentru îmbunătățirea condițiilor de învătământ a sutelor de copii din această zonă a sectorului, care în ultimii ani a cunoscut o dezvoltare rezidențială accelerată.  

          Această situație se perpetuează de mai mulți ani, deși există posibilitatea rezolvării rapide și fără costuri ridicate de către Primăria Sectorului 1, într-un timp relativ scurt.  

          Concret, așa cum e precizat în Hotărârea de Consiliu Local 44/2022, pe care o regăsiți aici https://www.primariasector1.ro/hotarari-consiliu-local-2022.html, pe B-dul Apicultorilor Nr. 1 există un sediu vechi de școală generală, care de ceva timp a fost atribuit Școlii Generale nr. 6, pentru a fi modernizat și redat comunității din acest cartier, un cartier în continuă dezvoltare cu mii de copii și care nu au un teren pentru activități sportive, nu au o sală de sport pentru a se dezvolta sănătos și armonios. În data de 13.04.2022, în cadrul Ședinței Consiliului Local Sector 1 s-a aprobat modernizarea imobilului din B-dul Apicultorilor nr.1, în vederea refuncționalizării acestuia ca unitate de învățământ. Finanțarea se face din fondurile bugetului local alocate Companiei de Investiții și Dezvoltare Sectorul 1 S.A., după cum scrie în hotărâre.          

           Dat fiind faptul că în acest imobil sunt cazați refugiați ucraineni, dorim găsirea de soluții cât mai urgente de relocare a acestora, cu respectarea tuturor drepturilor care li se cuvin, și vă solicităm începerea de urgență a lucrărilor de modernizare a imobilului din Bd-ul Apicultorilor nr 1.    

           Dreptul la învățătură este un drept constituțional al copiilor noștri. Educația înseamnă un viitor mai bun pentru copiii noștri. În speranța că vom primi un răspuns favorabil din partea dumneavoastră, atașez o listă cu semnături ale celor care își doresc o școală în acest cartier, își doresc o sală de sport, își doresc un parc adecvat, își doresc condiții mai bune de viață și de acces la educație pentru copiii lor. Menționăm că nu este o listă limitativă, este doar lista celor care au aflat de acest demers inițiat de locuitorii de pe Bd-ul Apicultorilor și de pe străzile adiacente.  

         Cu mulțumiri, STOICA GRIGORUȚ CONSTANTIN               


Stoica Grigorut Constantin    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Stoica Grigorut Constantin să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAUPublicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...