Vreau sa votez!

Sint unul dintre cei peste 11 000 de romani din Norvegia si vreau sa votez la alegerile prezidentiale. Insa nu pot sa imi exercit acest drept, intrucit ma aflu la distanta foarte mare de singura sectie de votare, organizata de guvernul Romaniei prin intermediul ambasadei sale la Oslo, chiar in capitala Norvegiei.

Ma consider total nedreptatit pentru faptul ca nu pot vota doar din simplul motiv ca nu sint rezident al orasului Oslo sau al unor orasele mai mici din imprejurimile acestuia, de unde se poate ajunge usor in capitala. Mai mult decit atit, simt ca mi se fura votul!

Atunci cind statul roman, prin intermediul ambasadei sale, organizeaza cea mai apropiata sectie de votare aflata la zeci si sute de kilometri distanta de locul in care iti duci viata, nu se cheama ca incurajeaza acest proces democratic, ba din contra.

Solicit infiintarea a macar 2 - 3 sectii de votare in plus fata de cea din Oslo, care sa acopere intr-o oarecare masura teritoriul Norvegiei, respectiv in orasele mari de aici: Tromso, Trondheim, Stavanger si Bergen.

Vreau sa votez pentru ca votul meu conteaza!

 

 


SAVA SEBASTIAN    Contactați autorul petiției