O stradă "Doina şi Ion Aldea-Teodorovici” în orașul tău!

Cu ocazia comemorării a 19 ani de la trecerea în nefiinţă a Doinei şi a lui Ion Aldea-Teodorovici, un grup de tineri voluntari din toată ţara îşi propune sensibilizarea publicului şi a autorităţilor competente din mai multe localităţi din România, în vederea numirii/redenumirii unei străzi din oraşele vizate în cinstea duetului.

Considerăm că acest act ar fi un efort minim în cinstirea memoriei acestor două personalităţi care au luptat pentru identitatea naţională a românilor din stânga Prutului, încercând să recreeze o legătură naturală ce a fost distrusă de către o forţă inamică. Am iniţiat acest demers deoarece idealurile lor, au fost şi rămân a fi şi idealurile noastre; deoarece gândurile noastre au stat pe buzele lor, s-au regăsit în piesele lor nemuritoare, compuse pe versurile marilor noştri poeţi – Grigore Vieru, Adrian Păunescu, Dumitru Matcovschi.

Obiectivul demersului nostru este ca până anul viitor, 2012, când vom comemora douăzeci de ani de la dispariția prematură a celor două simboluri ale redeșteptării naționale din stânga Prutului, să avem câte o stradă numită în onoarea lor în localităţile din România. Pentru a realiza acest obiectiv, petiția va fi depusă luni, 31 octombrie 2011, la sediul autorităților locale din orașele vizate.

*pentru detalii, expediati un mesaj catre Burlacu Daniela (burladana@yahoo.com)


Un grup solidar de tineri de pe ambele maluri ale Prutului    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Un grup solidar de tineri de pe ambele maluri ale Prutului să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook