O stradă "Doina şi Ion Aldea-Teodorovici” în orașul tău!

Cu ocazia comemorării a 19 ani de la trecerea în nefiinţă a Doinei şi a lui Ion Aldea-Teodorovici, un grup de tineri voluntari din toată ţara îşi propune sensibilizarea publicului şi a autorităţilor competente din mai multe localităţi din România, în vederea numirii/redenumirii unei străzi din oraşele vizate în cinstea duetului.

Considerăm că acest act ar fi un efort minim în cinstirea memoriei acestor două personalităţi care au luptat pentru identitatea naţională a românilor din stânga Prutului, încercând să recreeze o legătură naturală ce a fost distrusă de către o forţă inamică. Am iniţiat acest demers deoarece idealurile lor, au fost şi rămân a fi şi idealurile noastre; deoarece gândurile noastre au stat pe buzele lor, s-au regăsit în piesele lor nemuritoare, compuse pe versurile marilor noştri poeţi – Grigore Vieru, Adrian Păunescu, Dumitru Matcovschi.

Obiectivul demersului nostru este ca până anul viitor, 2012, când vom comemora douăzeci de ani de la dispariția prematură a celor două simboluri ale redeșteptării naționale din stânga Prutului, să avem câte o stradă numită în onoarea lor în localităţile din România. Pentru a realiza acest obiectiv, petiția va fi depusă luni, 31 octombrie 2011, la sediul autorităților locale din orașele vizate.

*pentru detalii, expediati un mesaj catre Burlacu Daniela (burladana@yahoo.com)

Un grup solidar de tineri de pe ambele maluri ale Prutului    Contactați autorul petiției

Prin semnare, autorizez pe Un grup solidar de tineri de pe ambele maluri ale Prutului să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.