Votati ca 600 de firme sa beneficieze de minimis prin HG 274/2013

Ajutorul de minimis a fost inghetat. 600 de firme cu contracte semnate au fost lasate in aer de Guvern, deoarece banii aferenti nu se regasesc in bugetul pe 2015, iar proiectele nu pot fi implementate.

Pentru anul 2014, bugetul alocat programului a fost de 250 de milioane de lei, aproape 650 de IMM-uri beneficiind de facilitate, acestea creand circa 2.300 de noi locuri de munca.

In cazul in care schema de ajutor de minimis ar fi prelungita si in anul 2015 ar putea ajuta 600 de firme si ar duce la crearea a 4.000 de noi locuri de munca.

Solicitam Guvernului Romaniei care nu a prevazut in bugetul pentru anul 2015 sumele aferente ajutoarelor de minimis destinate IMM-urilor, sa aiba in vedere nevoia reala a mediului de afaceri romanesc si sa distribuie catre cei 600 de beneficiarii fondurile promise.

Mentionam ca prezenta petitie a fost intocmita pe baza anuntului de pe www.aippimm.ro si a solicitarilor venite in partea intreprinzatorilor care se afla in imposibilitatea de a finaliza investitiile propuse: "Avand in vedere ca Anexa 3 la Legea 186/2014 a bugetului de stat pe anul 2015 nu prevede sume alocate schemei de minimis pentru investitii realizate de intreprinderile mici si mijlocii aprobata prin HG 274/2013 cu completarile si modificarile ulterioare, va informam ca la acest moment nu este indeplinita conditia de ridicare a clauzei suspensive din cadrul Acordurilor de finantare semnate pentru anul 2015. Directia Generala Politici Antreprenoriale din cadrul Ministerului Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri va intreprinde toate demersurile pentru introducerea sumelor aferente Acordurilor de finantare in bugetul institutiei la prima rectificare bugetara din anul 2015"

Pentru mediul de afaceri romanesc este foarte important ca acest demers sa aiba succes, implicarea unui numar cat mai mare de antreprenori semnifica responsabilitate si solidaritate fata de nerespectarea promisiunilor facute si a contractelor neonorate in care au fost impuse clauze suspensive.

Nu dorim ca acest demers sa ramana doar la stadiul de dorinta, ci sa se materializeze intr-un sprijin real din partea autoritatilor cu putere de decizie.

Prezenta petitie va fi inaintata Ministerului Energiei, IMM-urilor si Mediului de Afaceri in speranta ca va reprezenta un imbold care sa ajute la alocarea fondurilor pentru cele 600 de firme cu care exista deja contracte incheiate si care doresc sa creeze 4000 de locuri de munca.

Sprijinul dvs. este foarte important, daca va simtiti solidari va puteti alatura acestei campanii semnand si distribuiind petitia. Va multumim!

 

Initiatori: Acces Project Investments

Tel: +4 0371.170.780 / Fax: +4 0372 892 823

Adresa: Iasi, Sos. Voinesti , nr.17, 700615

E-mail: office@acces-investments.eu

Web:www.accesarefonduri.ro sau www.acces-investments.eu

Like us on Facebook:www.facebook.com/AccesProjectInvestments

 

Follow us on LinkedIn:www.linkedin.com/company/Acces-Project-Investments


SC ACCES PROJECT INVESTMENTS SRL    Contactați autorul petiției