Vizibilitate în intersecțiile cu DN 1B în Comuna Bucov

Către:

COMPANIA NAȚIONALĂ  DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIERE, INSPECTORATUL POLIȚIEI JUDEȚENE PRAHOVA,

Subsemnaţii, cetățeni ai Comunei Bucov, Județul Prahova, semnatari ai prezentei petiţii, ne exercităm dreptul de petiţionare prevăzut la art. 51 din Constituţia României și vă solicităm rezolvarea problemelor cauzate montarea separatoarelor de sens pe DN 1B (E577).

Astfel, la intersecția DN 1B (E 577) cu DJ 102 E (zona postului de Poliție Bucov), prevăzută cu bandă de încadrare la stânga, din cauza înălțimii separatoarelor tip New Jersey, vizibilitatea pentru efectuarea virajului la stânga a fost redusă semnificativ, existând riscul producerii unor accidente rutiere grave.

De asemenea, la intersecția DN 1B (E 577) cu strada Constantin Stere (zona Primărie Bucov), prevăzută cu bandă de încadrare la stânga, vizibilitatea a fost redusă semnificativ prin montarea separatoarelor de sens și există riscul producerii unor accidente rutiere grave.

Menționăm că, în cazul ambelor intersecții, reducerea vizibilității și efectuarea cu greutate a virajului la stânga produc aglomerarea benzii de încadrare și implicit blocarea benzii de circulație situată lângă axul drumului.

Având în vedere cele expuse mai sus, vă solicităm ca în cazul celor două intersecții, să dispuneți măsurile necesare pentru înlocuirea separatoarelor de sens actuale cu unele a căror înălțime să permită efectuarea virajului la stânga în condiții de maximă siguranță și vizibilitate.

Cu respect,

Cetățenii Comunei Bucov