Trecerea in administrarea Primariei Sectorului 1 a Casei Macca

Moștenirea arhitecturală pe care înaintașii noștri ne-au lăsat-o este parte din identitatea fiecăruia dintre noi și trebuie să o păstrăm intactă pentru a putea fi admirată și pastrată la randul lor de către urmașii noștri.
 Sectorul 1 găzduiește o bună parte dintre aceste monumente iar prima pentru care inițiez o petiție este aceasta capodoperă a arhitectului de origine elvetiana J.E. Berthet , "Casa Macca".
 O descriere recentă a istoricului Andrei Pippidi mi s-a părut relevantă «De sus și pînă jos, tencuiala, refăcută acum 40 de ani, este leproasă, descojită. Jgheaburile ciuruite au îmbibat-o de apa tuturor ploilor, așa că, din capitelurile de ipsos, mai cade cîte unul. Scara care coboară în grădină de la biroul directorial are treptele înverzite și roase. Atît în grădina din față, cît și în curtea care se întinde de-a lungul clădirii, s-au îngrămădit inscripții latine sau grecești și sculpturi antice, care nu sînt de marmură elenică, ci din piatra noastră locală, poroasă și înnegrită. Cele două sere în care, odinioară, erau portocali și palmieri sînt depozite de cărți, cu cîte un ochi de geam lipsă. De o parte și de alta a intrării, doi atlanți susțin balconul de la etaj. Înăuntru, scara măreață urcă spre hall-ul împodobit cu picturi care, pe alocuri, s-au umflat de umezeală, ca și imitația de lambriuri cu care sînt căptușite alte încăperi. Neoanele, în loc de becuri, accentuează impresia că ne găsim, ca în povestirile lui Bulgakov, într-un palat din Petersburg „ocupat de proletari.”»(Sursa Wikipedia)

    Solicităm trecerea acestui monument în administrarea Primăriei Sectorului 1 al Municipiului București, din patrimoniul Academiei Române și prin intemediul Primăriei Capitalei, pentru o restaurare completă si valorificarea acesteia în beneficiul cetatenilor Sectorului 1 și a tuturor cetățenilor români și străini ce vor putea vizita această bijuterie aflată în sectorul nostru.1280px-Casa_Macca_-_Institutul_de_Arheologie__Vasile_Pârvan__(2).jpg


Deaconu Alexandru Stefan - ALDE SECTOR 1    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Deaconu Alexandru Stefan - ALDE SECTOR 1 să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook