Transparenta in dosarul copilului impuscat de 6 ani din satul Verejeni

Motivul ce m-a condus in a crea aceasta petitie este modul murdar si investigarea ineficienta de a conduce o ancheta a politiei de investigatie din Telenesti si a procuraturei ce a preluat dosarul unde un copil de 6 ani a fost omorat de un minor de 14 ani cu o arma de vanatoare.

Sunt enorm de multe detalii din intelesul martorilor , ce nu au fost luate in consideratie in ancheta precum ar fi masina parintelui minorului, (se presupune ca tata acestuia a transportat cu masina corpul copilul spre fantana) fie chiar si o ipoteza, masina trebuia sa fie verificata. Apoi casa in care a avul loc crima la fel nu a fost verificata de politie nici in timpul cautarilor nici dupa. Eu am enorm de multe intrebari vizavi de acest caz, cum un copil de 14 ani a carat singur un corp neinsufletit al unui copilas de 6 ani si sa il arunce in fantana ? Oare lui singur i-a venit ideea asta ? Cand mai exact a facut el asta ? Cat a fost tinut trupul copilului de 6 ani in casa pana l-a dus la fantana ? De ce s-a dus la fantana cu corpul copilului ei au robinet in casa, unde era tata acestui copil de 14 ani? De ce nu a alertat politia imediat ? Daca era in stare de afect, (si starea de afect dureaza maxim pana in 2 minute, orice psiholog ar confirma asta) tata lui tot a fost in stare de afect ? Pai daca el crima nu a savarsit atunci el nu avea cum sa aiba si el starea de afect deoarece starea asta o au doar cei ce savarsesc crima. Atunci se intreaba de ce tata nu a sunat la politie sa alerteze, el in stare de afect nu era !

La toate intrebarile astea am vrut sa adaug, aici deja nu mai este vorba de imprudenta,ci de o crima si inca una tare odioasa. Fie ea si un accident insa deja ce a urmat dupa, bataia de joc in timp ce familia il cauta pe copilasul lor mic ei au tacut iar apoi si-au batut joc aruncand trupul in fantana. Ceea ce imi ridica un mare semn de intrebare si care ma provoaca sa cred ca in aceasta localitate cumatrismul si neamurismul isi are o mare inradacinare. Atunci cum noi sa mai avem incredere in ei ? Din acest motiv in aceasta petitie societatea civila cere :

1. Investigatia cazului cat mai eficienta

2. Stramutarea dosarului la Chisinau

3. Procuratura si politia sa comunice mai multe ce tine de acest dosar transparent.

4. Pedepsirea celor din institutiile de stat ce au lichidat anumite elemente la dosar intentionat sau nu, insa astfel de oameni nu au ce mai face in sistem.

5. Inlaturarea din functie a Ludmilei Ostap - sefa sectiei urmarire penala, deoarece comunicatul facut de ea in fata presei nu a fost unul neutru mai mult ca atat a facut declaratii sa influenteze opinia publica si ceea ce a declarat ea nu a fost decat sa justifice aflarea corpului in fantana prin actiunile minorului, spunand ca «el a incercat sa spele fata copilului de 6 ani si i-a alunecat in fantana. »

6. DEMISIA sefului inspectoratului de politie din Telenesti, Vrajitoru Alexei.

(Nu de alta dar pe zi ce trece declaratiile lui mai mult seamana cu o justificare a copilului de 14 ani ce a impuscat si aruncat trupul in fantana.) DEMISIA!Telenesti1.jpg


Domnica Cemortan    Contactați autorul petiției