Toleranta zero fata de cei care urca bauti la volan!

Ne-am saturat pana peste cap de accidente rutiere provocate de oameni inconstienti care se urca la volan sub influenta alcoolului!

Ne-am saturat sa vedem zilnic tragedii, ne-am saturat sa vedem zilnic familii destramate, destine curmate si oameni nevinovati care traiesc cu traume si sechele toata viata lor!

Alcoolul la volan nu trebuie sa fie o optiune pentru nimeni si pedepsele trebuie sa fie atat de drastice incat oamenii sa se gandeasca de doua ori inainte sa urce la volan sub influenta alcoolului.

Incadrearea juridica pentru cei ce provoaca accidente aflati sub influenta alcoolului trebuie schimbata de la "din culpa" la "cu premeditare". Toti soferii trebuie sa fie constineti ca in primul rand viata lor in joc dar si viata celorlalti din jur. Un moment de teribilism si de "smecherie" se poate transforma in careva secunda intr-un cosmar!

In momentul de fata legea spune in felul urmator:

• Se constata ca soferul are o imbibatie alcoolica situata intre 0,2 - 0,5 g/l alcool pur in sange (0,15 – 0,25 mg/l alcool pur in aerul expirat): In acest caz, amenda aplicata face parte din clasa a V-a de sanctiuni. Concret, soferul in cauza va fi sanctionat cu 21 pana la 50 puncte amenda, iar permisul auto ii va fi suspendat pentru 180 de zile.
  • Se constata ca soferul are o imbibatie alcoolica de peste 0,5 g/l alcool pur in sange: In acest caz este vorba despre o fapta care constituie infractiune. Soferul va fi pedepsit cu inchisoare de cel putin un an si cel mult 5 ani.

Nu este normal, vrem inasprirea pedepselor, vrem permise anulate si inchisoare pentru acesti soferi inconstienti!

Propunem ca de la 0 la 0,5 g/l alcool pur in sange pedeapsa sa fie suspendarea permisului pe viata si o amenda care sa depaseasca 15000 ron iar in cazul in care concentratia depaseste 0,5 g/l alcool pur in sange pedeapsa sa fie suspendarea permisului de conducere pe viata si inchisoare!

Atata timp cat legea este permisiva vom avea tragedii pe sosele!

Soferii trebuie sa inteleaga ca Alcoolul la volan nu trebuie sa reprezinte o optiune si nu trebuie luat in calcul.

"Toleranta zero fata de cei care urca bauti la volan"

Cover_fb_grup_-_toleranta_0_-_alcool.jpg

Info Trafic Live    Contactați autorul petiției