Sustine subventionarea de catre Primaria orasului Otopeni, pentru dreptul fiecarui copil la educatia anteprescolara ( Cresa, Gradinita) ! Sustine viitorul !

Petitia reprezinta rezolvarea rapida in lipsa unei crese de Stat dar si a gradinitelor supra-aglomerate din orasul Otopeni. Timpul de constructie este foarte mare iar pana atunci copiii trebuie sa beneficieze de educatie anteprescolara, conform Legii Educatiei si fara a fi discriminati pe nici un criteriu. Sunt drepturi fundamentale ale copiilor. Datorita unor situatii in care copiii sunt ingramaditi in Gradinite peste limita legala admisa prin lege (aproape fiind dublu maximul capacitatii de 20 copii intr-o grupa corform normelor in vigoare) dar si lipsei Creselor care au fost promise inca din anul 2009, supunem dezbaterii subiectul. Scopul este de a identifica importanta subiectului dar si de a propune Consiliului Local subventionarea platii ( cu minim 50 % din pretul platit de catre parinte) catre cresele si gradinitele din sistemul privat, daca nu se pot construi si asigura tuturor copiilor din localitate, sanse egale si fara a discrimina  nici un copil.

In prezent copiii cu varsta cuprinsa intre 0-3 ani sunt discriminati pe criteriul varstei, fiind exclusi de la dreptul de a beneficia de educatie conform Legii Educatiei , copiii respectivi fiind incadrati in Grupa Anteprescolari . Copilul are nevoie de socializare pentru a deveni un adult integrat in societate. Pentru a se dezvolta cognitiv si emotional. Educatia este primordiala si trebuie inceputa cat mai devreme.

Suntem printre putinele localitati ilfovene ce nu au inca o cresa si un afterschool iar gradinitele sunt deja suprapopulate, fiind necesare altele noi ce intarzie sa apara odata cu dezvoltarea accelerata a localitatii. Cunoastem faptul ca in momentul actual, gradinita este gratuita in oras dar aceasta gratuitate (este defapt doar de 20 % din costul gradinitei, restul de 80 % fiind obligativitatea legala a Autoritatii locale) , INSA nu rezolva problema aglomerarii copiilor si egalitatii de sanse. Ce facem cu copii sub 4 ani daca nu exista bani pt sistemul privat !? Ce fac parintii ce au mai mult de 2 copii (unii chiar 3-4) si unde cheltuielile sunt imense pentru un drept ce trebuie asigurat de catre Statul Roman conform Legilor in vigoare si aplicate in teritoriu de catre Administratia Publica locala. 

Va multumim !


Andrei Ionescu    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Completați formularul de mai jos pentru a semna această petiție creată de către Andrei Ionescu. Autorul petiției va vedea toate informațiile pe care le furnizați în acest formular.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Facebook