SUSŢINEM AUTOSTRADA SUDULUI, BUCUREȘTI-ALEXANDRIA-CARACAL-CRAIOVA-CALAFAT-DROBETA TURNU-SEVERIN-LUGOJ!

Astăzi, regiunea de sud a României, din care face parte și județul Teleorman, unul dintre cele mai vechi teritorii atestate documentar din țară, este în continuare complet dezavantajată din punct de vedere economic.
Considerăm că se impune demararea rapidă de către Guvernul României a construirii Autostrăzii Sudului, București-Alexandria-Caracal-Craiova-Calafat-Drobeta Turnu Severin- Lugoj. Proiectul este imperativ necesar pentru București și județele Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinți, Caraș Severin și Timiș, dar și pentru județele apropiate și zona transfrontalieră ce face legătura rutieră cu Bulgaria, în contextul politicii europene în domeniul transporturilor. Aceasta prevede realizarea unei rețele europene integrate orientată spre dezvoltarea unei reţele centrale, cu termen de finalizare 2030, şi a unei reţele globale ce va susţine reţeaua centrală, cu termen de finalizare 2050. România va trebui să continue investițiile în infrastructura de transport, orientate spre dezvoltarea coridoarelor multimodale transnaţionale care traversează România, Rin-Dunăre și Orient/Est-Mediteranean, și corelat cu priorităţile naţionale specifice.
De aceea, cerem tuturor parlamentarilor din aceste județe, dar și celorlalți parlamentari, indiferent de coloratura politică, să sprijine în mod solidar finanțarea acestui important obiectiv de infrastructură, de importanță regională!
Viitorul cetățenilor din Regiunea de Sud a țării nu trebuie compromis prin menținerea sudului Munteniei în starea de sărăcie și subdezvoltare la care îi condamnă nepăsarea guvernului de la București, fără o cale rutieră rapidă, care să conecteze economic și social sudul României, cu celelalte regiuni ale țării, dar și cu civilizația și prosperitatea occidentală.
Autostrada Sudului este un obiectiv prioritar și datoria principală a generației noastre. De acest obiectiv depinde viitorul a milioane de români.
Doamnelor și domnilor guvernanți, românii din zona de sud a țării vă cer să treceți de la vorbe la fapte și să vă asumați construirea acestui obiectiv, Autostrada Sudului. Vă cerem să susțineți cu mai multă responsabilitate interesele cetățenilor români din sudul țării, iar în ceea ce privește determinarea și seriozitatea actului de guvernare, acestea vă obligă să decideți rapid în favoarea finanțării obiectivului de investiții Autostrada Sudului.
Este fundamental pentru dezvoltarea viitoare a regiunii de Sud a țării, pentru dezvoltarea celor 8 județe, dar și a județelor din proximitatea acestora și, nu în ultimul rând, pentru cooperarea transfrontalieră cu Bulgaria.
SEMNEAZĂ și TU PETIŢIA PENTRU CONSTRUIREA AUTOSTRĂZII SUDULUI, BUCUREȘTI-ALEXANDRIA-CARACAL-CRAIOVA-CALAFAT-DROBETA TURNU SEVERIN- LUGOJ !
Potrivit OUG 27/2002 cu modificările ulterioare, articolul 7, „petițiile anonime sau cele în care nu sunt trecute datele de identificare ale petiționarului nu se iau în considerare și se clasează”. De aceea, este necesar ca, la semnarea prezentei petiții, semnatarul să treacă anumite date de identificare. Menționăm că datele dumneavoastră de identificare nu vor fi făcute publice, ele sunt vizibile numai autorului petiției și vor fi prezentate Guvernului României la momentul predării prezentei petiții, împreună cu semnăturile dumneavoastră.
Contactați autorul petiției - Cristescu Ionel Dănuț
Prin semnare, autorizez pe Cristescu Ionel Dănuț să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.

Cristescu Ionel Dănuț    Contactați autorul petiției

Prin semnătura mea, autorizez Cristescu Ionel Dănuț să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.