#SpuneNuPetardelorSiArtificiilor

#SpuneNuPetardelorsiArtificiilor

Pentru copiii mici, bătrâni, cardiaci, persoane cu nevoi speciale, animale domestice, dar si animale sălbatice, petardele si artificiile sunt un coșmar. Multe animale pur și simplu fac infarct de frică.

Către:

Guvernul României

Parlamentul României

Ministerul Afacerilor Interne

Ministerul Justitiei

Anual sunt prezentate în mediul online mii de imagini cu animale dispărute sau decedate din cauza materialelor pirotehnice care se folosesc în mod necontrolat în perioada sărbătorilor de iarnă pe teritoriul României iar autoritățile române nu fac nimic pentru identificarea autorilor acestor fapte și sancționarea acestora în baza legislației existente.

Acesta este motivul pentru care cer Guvernului și Parlamentului României,  Ministerului de Justitie și Ministerului Afacerilor Interne să ia măsuri imediate pentru creșterea gradului de protecție a animalelor în România:

1. Înființarea de urgența  a unor secții speciale pentru judecarea spețelor care țin de protecția animalelor și specializarea judecatorilor vis a vis de legislatia referitoare la drepturile animalelor, în cadrul tribunalelor  aflate pe teritoriul României.

2. Creșterea pedepselor pentru cruzime împotriva animalelor, pedeapsa pentru crima împotriva animalelor sa fie echivalenta cu pedeapsa pentru omor.

3. Interzicerea  totala a comercializarii si a folosirii de materiale pirotehnice de catre persoane private dar și reglementarea  mult mai stricta a folosirii materialelor pirotehnice de către persoane juridice.

4. Ministerului Afacerilor Interne, prin intermediul Serviciului Arme și Muniții al IGPR sa desfășoare activități de verificare și sancționare a celor care produc și/sau comercializează materiale pirotehnice, dacă aceștia folosesc materiale pirotehnice fără sa respecte normele tehnice specifice.

•  #Viataprietenilornostricuvantatori&necuvantatoriareprioritate

#RightsOfPetsRomania

• IMG_20230101_191959_662_edit_119705471526003.jpg

Prin semnătura mea, autorizez Andrei S să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face numărul dvs. de telefon public pe internet.