Spune DA studiilor universitare de calitate pentru studenții proveniți din România!

petition47.jpg

Spune DA studiilor universitare de calitate pentru studenții proveniți din România!

Prin prezenta petiție, Global Confederation of Romanian Students, un ONG non-profit cu sediul în Suedia, solicită Ministrului Educației și Cercetării, doamnei ministru Monica Cristina ANISIE, respingerea oricăror activități derulate în liceele și universitățile din România de către “abatoarele educaționale”, adică firmele de plasare de studenți în străinătate și excluderea oricărei promovări a târgurilor universitare prin instituțiile din subordinea ministerului, târguri universitare care sunt organizate tot sub patronajul acestor firme.

Mesajul Global Confederation of Romanian Students este acela că studenții români să aleagă să studieze, în mod deliberat, la universitățile de top din străinătate, selectate în funcție de rangurile acestora, nu îngrădiți de o colaborare dintre firma de plasare și o universitatea parteneră, mai ales că TAXA UNIVERSITARĂ este aceeași.

Pentru a înțelege și mai bine ce urmează, vă anunțăm că în Marea Britanie taxa universitară este uniformizată. Adică, fie că studiezi la una din universitățile de mai jos care au dus la nivel de artă minciuna conform autorității respective din Marea Britanie sau la Oxford ori University of Cambridge, tot aproximativ 9.000 de lire este taxa.

Repetăm,

Taxa universitară pentru University of Cambridge - aprox. 9.000 lire anual

Taxa universitară pentru Falmouth University - aprox. 9.000 lire anual

Dragi elevi/studenți, dacă sunteți speriați de faptul că nu știți cum se face aplicarea și ce presupune întregul proces, găsiți pe site-ul nostru aplicarea pas cu pas, adică explicații și răspunsuri însoțite de print screen-uri. Nu aveți cum să greșiți. Diferența este aceea că veți alege universitatea în funcție de topul universitar, de preferințele și nevoile voastre, de țara în care doriți să mergeți, nu de pe o lista cu universități partenere cu aceste firme care au fost declarate mincinoase de către autoritatea în domeniu din Marea Britanie.

Toate aceste aspecte se vor discuta în emisiunile LIVE ale STUDENTV by Global Confederation of Romanian Students care sunt difuzate pe YouTUBE și Facebook.

Facebook LIVE link AICI

YouTUBE LIVE link AICI

Urmează toate detaliile, dovezile și acuzațiile instituțiilor abilitate...

Prefață: Unele firme de plasare de studenți care au parteneriate cu unele universități din străinătate trimit studenții în acele țări, deși cunosc faptul că acele facultăți sunt extrem de slab cotate, iar studenții proveniți din România, din dorința de a studia în străinătate acceptă oferta care, de multe ori este una MINCINOASĂ, conform AUTORITĂȚII ENGLEZE ÎN DOMENIU.

Introducere:

Pe data de 15.11.2017, o știre de la MEDIAFAX (AICI) care citează The Guardian (AICI), un prestigios ziar englez înființat încă din anul 1821, titra:

Şase universităţi britanice, avertizate să renunţe la reclama falsă. Sunt acuzate că dezinformează studenţii / Mesajele nepotrivite pe care le-au transmis

Semneaza_petita_noastra_1.jpg

Mai jos va prezentăm și editorialul din The Guardian:

Semneaza_petita_noastra_2.jpg

MEDIAFAX notează că: “Şase universităţi din Marea Britanie au fost avertizate de un observator în domeniul publicităţii să renunţe la afirmaţiile false pentru a atrage un număr mare de studenţi, relatează BBC News.”

Directorul executiv al Autorităţii pentru Standarde Publicitare din Marea Britanie, Guy Parker, susţine că studenţii au nevoie de "dovezi concrete când îşi iau angajamente financiare mari" în domeniul educaţiei.

"Dezinformarea studenţilor nu ar fi doar nedreaptă, ci ar putea de asemenea să îi determine să facă alegeri care nu sunt potrivite pentru ei", a declarat Guy Parker.

Directorul executiv al Autorităţii pentru Standarde Publicitare din Marea Britanie, Guy Parker, le-a avertizat să înceteze campaniile de marketing care conţin informaţii false.

Am lăsat în mod intenționat declarațiile originale (în limba engleză) pentru ca fiecare dintre voi să înțeleagă mesajul exact așa cum este transmis de către reprezentantul autorității respective.

“Going to university involves a big financial commitment and misleading would-be students is not only unfair, it can also lead them to make choices that aren’t right for them,” said Parker. “As well as sending this message, we’re also issuing new guidance to help universities get their ads right so students can be confident they’ll get what they pay for.”

Nick Hillman, the director of the Higher Education Policy Institute think tank, warned that universities needed to take care with their claims in a climate of growing competition to attract students -The Guardian

“In the old days the top-tier universities filled up first and the other ones filled up afterwards,” he said. “But as there was a shortage of places, every university could be pretty certain of filling up. Now, with no student number controls at either an institutional or sector level, the competition for places has a touch of the wild west about it.” - The Guardian

Aceste universități sunt:

- Falmouth University

- Teesside University

- University of Strathclyde

- University of East Anglia

- University of West London

În aceste universități se pompează, cu bună știință, tineri români fără ca firmele de plasare de studenți să aibă remușcări.

ATENȚIE!!!

Aceste universități se regăsesc și pe site-ul nostru la rubrica “UNIV. UNDE POȚI STUDIA”. Acest lucru nu înseamnă că sunt partenere cu Global Confederation of Romanian Students, ci doar te anunțăm unde poți studia, în sensul că există o astfel de universitate. G.C.R.S. nu are nicio universitate parteneră. G.C.R.S. este o ligă studențească. Noi îți punem la dispoziție resursele necesare pentru ca tu să nu ai probleme în procesul de aplicare, însă TU decizi care este universitatea care îți creionează drumul în viață, în funcție de documentarea pe care tot TU ai făcut-o.

Sub pretextul “consiliere gratuită” (revenim la acest lucru) haideți să luăm fiecare universitate în parte și să vedem cu cine este parteneră în România.

Falmouth University

Semneaza_petita_noastra_3.jpg

Semneaza_petita_noastra_4.jpg

Semneaza_petita_noastra_5.jpg

Semneaza_petita_noastra_6.jpg

Semneaza_petita_noastra_7.jpg

Teesside University

Semneaza_petita_noastra_20.jpg

Semneaza_petita_noastra_8.jpg

University of Strathclyde

Semneaza_petita_noastra_9.jpg

Semneaza_petita_noastra_10.jpg

University of East Anglia

Semneaza_petita_noastra_11.jpg

University of West London

Semneaza_petita_noastra_12.jpg

Semneaza_petita_noastra_13.jpg

Acum, să aruncăm o privire pe site-ul https://www.listafirme.ro/ pentru a cunoaște și noi cine sunt “marii jucători” și cum se descurcă ei din punct de vedere financiar, dacă oferă doar consultanță.

EDUCATIVA SRL - https://www.listafirme.ro/educativa-srl-21576210/

Semneaza_petita_noastra_14.jpg

Semneaza_petita_noastra_15.jpg

EDUCATIVA SRL - aka Edmundo, aka RIUF are o cifra de afaceri la nivelul anului 2018 de 6.067.517 lei (1.252.800 euro) și un profit de doar 168.013 lei (34.600 euro), ceea ce înseamnă un impozit, dacă acesta ar fi plătit lunar, de doar 2.240 lei (464 euro).

Oare de ce statul român nu are bani pentru școli?

Semneaza_petita_noastra_16.jpg

INTEGRALEDU SRL - https://www.listafirme.ro/integraledu-srl-31008241/

Semneaza_petita_noastra_17.jpg

Semneaza_petita_noastra_18.jpg

INTEGRALEDU SRL - aka IntegralEdu, aka World Education Fair are o cifră de afaceri la nivelul anului 2018 de 3.028.161 lei (625.200 euro) și un profit de doar 574.491 lei (118.600 euro), ceea ce înseamnă un impozit, dacă acesta ar fi plătit lunar, de doar 7.659 lei (1,583 euro).

Oare de ce statul roman nu are bani pentru studenți?

Semneaza_petita_noastra_19.jpg

Global Confederation of Romanian Students, ONG-ul non-profit al studenților de naționalitate română de pretutindeni, militează pentru informarea corectă în școlile și universitățile din România. Firme care desfășoară aceasta activitate să o facă departe de școli și universități, în mediul public sau privat, nu să facă prezentări mincinoase în instituțiile de învățământ din România.

Susțineți această petiție ACUM!

*** Acest document este o anchetă jurnalistică realizată de către jurnaliștii STUDENTV, bazată pe sursele prezentate mai sus, MEDIAFAX și The Guardian, care expun studiul realizat de către reprezentanți ai Autorităţii pentru Standarde Publicitare din Marea Britanie.

 

Global Confederation of Romanian Students

 logo-impreuna1.jpg


Global Confederation of Romanian Students    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Global Confederation of Romanian Students să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.







Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...