Solicitare pentru schimbarea regimului de circulatie rutiera in zona Odăile Otopeni

Modificarile recente aduse regimului de circulatie rutiere pe strazile: Matei Basarab, George Enescu si Strada Scolii din zona Odaile Otopeni; modificarile initiate si implementate de catre Primaria Otopeni prin avizare de catre Politia Orasului Otopeni, au perturbat sever traficul rutier din zona. Asemenea masuri de limitare a circulatiei pe un singur sens au ca si scop fluidizarea traficului in cazul unor strazi cu trafic intens, situatie care nu este prezenta in cartierul nostru. Prin urmare, consideram o mare parte din aceste masuri ca fiind lipsite de utilitate publica. In urma masurilor luate, localnicii din zona Odai, sunt obligati sa inconjoare nejustificat anumite zone din cartier crescand artificial traficul, precum si riscul de accidente pe anumite strazi. Totodata limitarea numarului de cai de acces in cartier v-a creste semnificativ timpii de deplasare si implicit disconfortul locuitorilor din zona.

Justificarea Primariei Otopeni de a transforma aceste strazi in strazi cu circulatie pe un singur sens pentru a permite parcarea pe o banda de mers, o consideram complet nejustificata! Autoturismele trebuie parcate pe proprietati private, exista de asemenea posibilitatea amenajarii unor parcari in zonele comune de la capatul drumurilor de servitute precum si pe spatiul public. Ca si exemplu str. 1 Mai care a devenit o mare parcare a ramas strada cu trafic pe ambele sensuri! Mai mult fata de proiectul aprobat, str. Matei Basarab are sensul de deplasare schimbat la solicitarea Politiei Orasului Otopeni, prin urmare locuitorii de pe cel putin 3 strazi de servitute ies in drumuri cu sens unic in cele doua capete si sunt obligati sa inconjoare cartierul penru a a avea acces la o iesire.

Transformarea str. Scolii in strada cu sens unic a restrans semnificativ caile de acces in cartier, transformand str. Ion Creanga intr-o strada aglomerata cu timpi de iesire mai mari chiar si dupa implementarea sistemului semaforizat. De asemenea, pentru amenajarea unor trotuare acolo unde acestea lipsesc, exista solutii inteligente: zone comune sau spatii publice, zona de promenada suspendata pe canal, etc..

Ca urmare a celor prezentate mai sus solicitam semnarea acestei petitii publice prin care se solicita:

- Schimbarea regimului de circulatie pe str. Matei Basarab in trafic bidirectional pana in zona in care aceasta devine ingusta (vezi poza)

- Schimbarea regimului de circulatie pe str. George Enescu in trafic bidirectional pana in zona in care aceasta devine ingusta (vezi poza)

- Schimbarea regimului de circulatie pe str. Scolii in trafic bidirectional pe portiunea din fata Scolii/Gradinitei nr 2 (vezi poza).

Parcarile pentru cei care opresc la scoala pot fi amenajate pe spatiul verde detinut de Primaria Otopeni sau in curtea Scolii/Gradinitei nr 2.   Propune_Schimbare_de_sensuri_unice_de_circulatie_in_Zona_A_-_str_Scolii_-_Strada_Matei_Basarab_.jpg