Susținem demersul credincioșilor bihoreni de trimitere în judecată bisericească a episcopului Sofronie Drincec

Comentarii

#1

Pentru că sunt ortodoxă și așa vreau să rămân. Acest episcop se pare că nu mai este.

Ramona Ruxanda Sabău (Beius, )

#4

-s-a rugat cu ereticii
-a recunoscut falsi martiri ai ereticilor
-nu a dovedit pocainta dupa ce a fost iertat
-a apostaziat de la sfanta credinta ortodoxa,

Gabriela Naghi (Bucuresti, )

#8

Îl iubesc pe Hristos

Adrian Vasnic (Plymouth, )

#10

Nu sunt deacord cu ereticii !

Florentina CULBEC (TIMISOARA, )

#12

Semnez această petiție pentru că gestul episcopului Sofronie mi se pare extrem de grav pentru viața Bisericii Ortodoxe Române. Prin acceptarea pomenirii la slujba papistașă ca "episcop al nostru" a devenit primul episcop ortodox care este, în același timp, și episcop al greco-catolicilor, ceea ce este de neacceptat, mai ales în condițiile în care, peste hotar, în Ucraina, se coace o unire între ortodocșii rătăciți în schismă și greco-catolici, cu sprijinul papei, al patriarhului ecumenic, al statului respectiv. Nu îmi doresc sa văd un scenariu similar în Biserica noastră.
Dumnezeu să arate dacă episcopul Sofronie mai poate fi episcop în Biserica Sa.
Sunt unii care spun că demersul nu are nicio șansă, că episcopii îl vor apăra. Eu cred că atunci când Dumnezeu va hotărî ceva nimeni nu va putea sta în calea deciziei Sale. De aceea, cred că acești frați bihoreni trebuie să aibă conștiința că au făcut tot ce trebuia să facă în această situație. De acum, decizia aparține lui Dumnezeu.

Mihai-Silviu Chirilă (Tașca, )

#15

Nu merita sa mai fie episcop !

Iulian Sita (Sebes, )

#18

rușine să îi fie

Dan Acceleanu (Londra, )

#22

Slujire la doi domni? Oare acest episcop a participat fără sa aibă la rândul sau binecuvantare/voie sa participe la liturghia greco.catolicilor?

Cristina Bordeianu (București , )

#25

Individul acesta sa ne lase-n pace. De 12 ani isi bate joc de Biserica lui Hristos. Duca-se la ereticii lui greco-catolici si acestia faca-l cardinal.

Pr.Vasile Iovita (Sanmihaiu-Almasului, )

#26

Întrucât acest om nu are absolut nimic în comun cu Ortodoxia, decât din punct de vedere vestimentar

Mihai Ene (Piatra Neamț, )

#27

Adevarata religie estea cea Ortodoxa. Doamne ajuta!

Olivia Militescu (Arad, )

#29

Pentru ca sa așa imi dictează conștiința!

Ionut Novac (Beius , )

#38

Sunt efectiv consternat de lipsa de reacţie faţă de acest caz. Dacă pt sinodul din Creta mai pot înţelege (cu sensul de reaţionaliza) motivele pentru care nu există reacţie, aici chiar nu pot pricepe lipsa de reacţie! Ce se întâmplă cu preoţii, stareţii, credincioşii români?

Agache Vlad (IAŞI, )

#44

Ecumenismul a atins cote alarmante in lumea ortodoxa si trebuie sa luam atitudine macar cei putini care intelegem ca acesta este erezia ereziilor. si pentru acest motiv sa tragem un semnal de alarma , fiecare dupa puetrile lui. Doamne miluieste !

Elena Marinescu (Craiova, )

#51

Trebuie pastrata integritatea si curatia Trupului lui Hristos,adica a Bisericii Sale. Madularele bolnave trebuie vindecate,iar cele uscate trebuie aruncate in foc.adevarul nu trebuie intinat nici macar cu o picatura de minciuna sau otrava.

Nicoleta Creanga (Suceava, )

#57

Pentru ca caterisirea pseudoepiscopului!

Miscolt Vasile Ioan (Tg lapus , )

#58

Nu vreau eretici in Bor

Spiridon Marian (Milano , )

#59

Sustin dreapta credinta!

Radu Enescu (Bucuresti, )

#61

Nu doresc revenirea unor ardeleni, confrați ai noștrii, la erezia "unită". Atanasie care a fost primul care a făcut asta în istorie, a fost constrâns de împrejurări să fie favorabile și iobagilor, dar acuma nu își mai are rostul, nu mai e inchiziția, sau stăpânire austriacă, doar interes polituc sau de dorul lelii de a avea un mozaic de credințe sau o shaorma multi-culti.

Cristian Iacob (Sat Cartierul Dîmbu, Comuna Berceni, Prahova, )

#63

Acest arhiereu a uitat ce a jurat la hirotonie?

Oros Claudiu (Oradea, )

#68

Aceasta petitie nu va avea nici in castig de cauza.Patri.Daniel si tot sinodul va avea grija de el ca si in anul 2008.

Florian Rat (Oradea, )

#69

Noi ce care am fost botezați ortodocși și am învățat predaniele preoților noștri, și ale ierarhilor, care cu adevărat erau urmași ai Sf Apostoli, nu pot rămâne indiferent la ceea ce se întâmplă în sânul Sfintei Biserici, care una este în Adevăr, iar nicidecum mai multe, celelalte așa zise biserici, sunt doar niște adunături făcute pe placul unor oameni , chiar și pe placul papei care eretic este, și dimpreună cu ei sunt eretici și cei care cred ca acele biserici sunt.
Vedem acum și exemplul episcopului de Sofronie! Nu putem accepta aceste lepădări de credință, în Biserica cea Drept Măritoare, iar astfel de persoana să mai îmbrace sfintele veșminte.
Rugăm stăruitor să nu se accepte această dragoste drăcească, de a se uni cu cei de alte credințe, doar numai dacă aceștia se leapădă de erezia lor, și vor cu inimă curata și smerită să intre în Biserica Ortodoxa.
Biserica este una singura. Celelalte sunt sinagogi ale satanei și lupta împotriva lui Hristos. Să nu ne lăsăm înșelați și să ne facem vinovați în fața Mântuitorului de a fi căldicei.

Bogza Costel (Pavia, )

#72

Jos mâinile murdare de pe Ortodoxie!!!

Ștefan și Ioana Ciobanu (Arad, )

#74

Fac o mărturisire de credință având în vedere încălcarea Sfintelor Canoane de către preoții ortodocși!!!

Claudiu-Rareș Moarcăs Juravschi (Brașov, )

#76

Este corect și trebuie mărturisită Ortodoxia !!

Ioan Pop (Zalau, )

#81

Este o căderea a ierarhului în erezie, ar trebuii dat exemplu pentru a nu se credea un fenomen în rândul celorlanti episcopi.

Florin Solcan (Suceava, )

#85

APARAM ORTODOXIA !

Ionut Alexandru Ene (Pitesti, )

#90

Ortodoxia bihoreana s-a pectluit cu sange de martiri, iar episcopul Sofonie, prin derapajele sale canonice, dogmatice si liturgice, o ingroapa. Sa nu-i permitem acest lucru!

Pr. Cosmin Tripon (Beius, )

#92

Semnez pt.ca îmi doresc ca Ps.Sofronie sa nu mai incalce canoanele Sfintilor parinti si sa termine cu ecumenismul..sa se dezica in public de ecumenism si sa-si ceara iertare pt.abaterile de la canoanele Sfintilor Parinti.

Oros Maria (Oradea, )

#94

trebuie dat afara

Andrei Andrei (Timisoara, )

#97

Nu e normal să se admită supunerea Ortodoxiei românești față de papa, așa cum se încearcă, pe căi ocolite! Stau și mă mir cum de există atâția oameni care chiar cred că papa este infailibil. Aceasta este închinare la idoli fără doar și poate! Papa nu este fără paăcate, ca Hristos, ci este un impostor! Dacă îl punem să facă o aghiasmă, aceasta se strică in mod sigur, deoarece niciun preot sau ierarh catolic nu poate face așa ceva. Dacă episcopul Sofronie vrea să i se supună lui Papa, să treacă singur la catolici sau la greco-catolici, nu să-i târască pe Ortodocși într-o direcție greșita! Un episcop ortodox trebuie să apere Ortodoxia, nu s-o trădeze. Iar, dacă o trădează, e firesc să fie pedepsit în această viață pentru ca, prin pocăință, să scape de vesnica osăndă

Lucretia P. (București, )

#103

semnez ptr ca trb sa schimbam ceva in bine ptr aceste animale!!!

Pituna Sweethart (botosani, )

#107

m-am saturat de infestatia ecumenista din Romania

Sofia Adakaleh (arad, )

#112

Abaterile canonice, dogmatice și liturgice ale PS Sofronie trebuie să înceteze.

Aurica Plăcescu (Beiuș, )

#114

Vreau sa ne deschidem intr-adevar ochii ,nu doar sa ne facem ca îi avem deschisi

Tripon Mirela (Nimaiesti, )

#116

Este sfidare la adresa lui Hristos, a Maicii Domnului si a credintei milenare a poporului roman.

Stelea Laurentia (motru, )

#117

Sunt uimita de modul grosolan in care se incalca normele religiei crestin ortodoxe.

Mirela-Rodica Teodorescu (Craiova, )

#118

Sunt indignat de modul duplicitar in care Episcopul Sofronie, inca de la venirea sa, a procedat incorect si nedemn pentru un episcop, inlaturandu-l si ulterior alungandu-l din judetul Bihor pe fostul episcop Ioan Mihaltan, care a fost foarte iubit de credinciosi, a rupt in doua Episcopia Bihorului si Salajului, pentru a-si asigura suprematia, iar cand a vazut ca nu poate sa-si atinga scopurile oculte a transferat Episcopia Oradiei de la Mitropolia Cluj la Mitropolia Sibiu. In acelasi mod a incercat sa ajunga si Mitropolit al Banatului, nereusindu-i insa actiunea. Acesta pastoreste Episcopia Oradiei in mod dictatorial pretinzand preotilor sa se supuna neconditionat pretentiilor sale, inclusiv la agapele pe care le face in diferite parohii, iar promovarea preotilor este si in functie de aceste aspecte nedemne, ajungandu-se sa fie promovati in parohii preoti tineri, fara experienta, usor de manipulat. In zona noastra din vestul Romaniei, noi romanii suntem crestin ortodocsi din mosi-stramosi pentru care multi au murit, astfel ca suntem total nemultumiti cum un episcop care ne pastoreste isi permite prin actiunile sale sa ne stirbeasca credinta.

Constantin Craciun (Oradea, )

#120

Pt ca..

Tripon Octavian (Beius, )

#121

Recidiveaza, incalcand canoanele Bisericii Ortodoxe!
Ce exemplu mai poate da?

BRASOVEANU MIHAI (BRASOV, )

#124

Există o singură Biserică-cea Ortodoxă! Cea mântuitoare! Cea dumnezeisc- omenească! Cea din Cer și de pe pământ! Cea unică! Cea în care -și numai în care-, sălașluiește dragostea în adevăr!

Emil Baciu (Brasov, )

#125

Nu mi se pare ortodox ce face

Maria Bradea (Beius, )

#127

“Ecumenismul este numele comun pentru pseudo-creştinismul pseudo-bisericilor din Europa Occidentală. Înlăuntrul său află inima umanismului european, având papalitatea drept cap al ei. Tot acel pseudo-creştinism, toate acele false biserici nu sunt nimic altceva decât o erezie după alta. Numele lor evanghelic comun este panerezie. De ce? Întrucât, de-a lungul istoriei, felurite erezii au tăgăduit sau au deformat anumite însuşiri ale Dumnezeu-omului şi Domnului Iisus Hristos, aceste erezii europene se îndepărtează cu totul de El, înlocuindu-L cu omul european. Nu există nici o diferenţă esenţială între catolicism, protestantism, ecumenism şi alte erezii ale căror nume este “legiune”. (Sf. Iustin Popovici despre ECUMENISM ca DIALOG AL MINCIUNII)

Valentin Bucur (Popesti Leordeni, )

#132

În una din vizitele mele la schitul Huta, participând la slujbă, la finalul slujbei apare Sofronie Drincec stergandu-se la ochi ,venea de la somn în timp ce în biserică se ținea slujba.A început să întindă mâinile spre creștinii care ieșeau din biserică să i le sărute.Mi să parut de un grotesc inimaginabil.

Ștefan Maran (Hinchiris , )

#134

Din motive de conștiință..

Ion Stanici (București , )

#136

Cret ca este un eretic.

GRIGORE HULDUSAN (CLUJ NAPOCA, )

#140

Nu are ce căuta un episcop ortodox la eretici. Sunt împotriva ecumenismului. Doamne Iisuse Hristoase fiul lui Dumnezeu miluiește-mă pe mine păcătosul și netrebnicul robul tău.

Cristi Vereș (Oradea , )

#144

Ierarhii nostri, implicit si episcopul Sofronie Drincec, cred ca au uitat ce păcat greu si de neiertat este ecumenismul înaintea Domnului .Ce vor face la dreapta judecata cand Domnul ii va intreba" Ce ati facut cu oile Mele? De ce le.ati pierdut? " Vai de cei ce încalcă Sfintele Canoane si învățăturile Sfinților Părinți ! Aceștia de aceea au devenit sfinți, pt ca au luptat pt Hristos până la jertfa, din iubire de Hristos. Care din ierarhii nostri ar face asa ceva în zilele noastre, care si.ar da viața pentru Hristos? Ei L.au dat la o parte, ei au trădat pe Hristos, Iude sunt , unindu .se cu cei cu care n.ar trebui să aiba nicio comuniune de credință. Mult li s.a dat, mult li se va cere. Ganditi-va Preasfintiile voastre la înfricoșătoarea si nemitarnica judecata a lui Hristos!!! Doamne ajută să ne apărăm ortodoxia cea frumoasa!!!

Ioana Sferle (Beius, )

#151

Semnez cu încrederea ca suntem ortodocși.

Simona Bradean (Popești Leordeni , )

#153

Un episcop apostaziat este un pericol pentru comunitatea ortodoxă excomunicarea si canonizarea drastică trebuie aplicata

Rusu Alexandru (Cluj , )

#168

Dovedește că nu este ortodox făcând prozelitism

Sebastian Bojan (Oradea, )

#169

Pentru că este a doua oară când episcopul se abate de la canoanele Bisericii Ortodoxe

Mariana Bojan (Oradea, )

#178

„Urmand pe Sfintii Apostoli, Parintii si Dascalii Bisericii marturisesc cu dumnezeiasca intelepciune serafimica si ravna heruvimica unitatea si unicitatea Bisericii Ortodoxe. Ca atare, este de inteles ravna inflacarata a Sfintilor Parinti ai Bisericii fata de orice despartire de Biserica si cadere din Biserica si atitudinea lor aspra fata de erezii si schisme. In aceasta privinta, de exceptionala insemnatate divino-umana sunt sfintele Sinoade Ecumenice si Locale. Potrivit duhului si pozitiei lor de hristica intelepciune, Biserica Ortodoxa este nu numai una, ci si unica. Dat fiind ca Domnul Hristos nu poate avea mai multe trupuri, in El nu pot fi mai multe Biserici. Din punct de vedere ontologic, despartirea sau impartirea Bisericii este cu neputinta. Ca atare, niciodata nu a existat vreo impartire a Bisericii, ci au existat si vor exista despartiri de Biserica, asa cum vitele care de buna voie raman sterpe si cad uscate din Via divino-umana cea vesnic vie (Ioan 15, 1-6). Din Biserica cea una, unica si de nedespartit a lui Hristos s-au despartit si au cazut in felurite vremuri ereticii si schismaticii, si prin aceasta au incetat a mai fi madulare ale Bisericii si de un trup cu trupul ei divino-uman. Astfel au cazut mai intai gnosticii, apoi arienii, pneumatomahii, monofizitii, iconomahii, romano-catolicii, protestantii, uniatii, precum si toti ceilalti care alcatuiesc legiunea eretico-schismatica.” (Sfantul Iustin Popovici Biserica Ortodoxa si Ecumenismul).

Radu-Ioan Gavruta (Beius, )

#179

Doresc caterisirea Episcopului Sofronie pentru apostazie!

Iacob Alexandru (Cluj-Napoca , )

#180

Pocaitul mincinos sa-si vada de pensie. Dumnezeu sa-l judece pentru cat rau a facut Bisericii adevarate.

Constantin Cretu (Constanta, )

#189

Semnez pentru că sunt și eu mădular al Bisericii Ortodoxe Române și al Bisericii Ortodoxe Universale.

Mihai-Daniel Aplugaritei (Galați, )

#190

Sunt împotriva Ecumenismului Dracesc din Creta și tâlhăresc! ANATEMA Tuturor Ecumenistilor si Papei și celor împreună cu EL ! ANATEMA!

Iurașcu Marian (Galați , )

#199

O noua dovada de ecumenism din partea PS si dovada ca nu s-a lepadat ecumenism care reprezinta panerezia secolului XX conform Sfantului Iustin Popovici.

Marius Popa (Oradea, )

#200

Ca membru activ al BOR sunt îngrijorat de faptul că un ierarh scandalizează păstoriții prin activitatea apostazică repetată, apostazia fiind cea mai gravă abatere de la canoanele ortodoxe.

Daniel Contea (Sibiu, )Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...