SALVATI GRADINITA CU PROGRAM PRELUNGIT TEISANI

GRADINITA CU PROGRAM PRELUNGIT IN PERICOL!

Gradinita cu program prelungit a fost infiintata prin Hotararea Consiliului Local Teisani nr. 25/30.05.2021, hotarare aprobata cu votul tuturor consilierilor locali.

Tot cu aprobarea Consiliului Local s-au alocat banii necesari pentru dotarea acesteia (s-au achizitionat patuturi, dulapioare, lenjerie, aparatura electrocasnica…), pentru amenajarea si dotarea cabinetului medical, precum si pentru plata asistentei medicale.

Incepand cu anul scolar viitor functionarea gradinitei cu program prelungit este in pericol, deoarece nu detine autorizatie de functionare provizorie.

Potrivit legii invatamantului preuniversitar nr. 198/2023 art. 237 alin. 1 “Autorizarea de funcţionare provizorie conferă furnizorului dreptul de a face înscrieri şi de a desfăşura procesul de învăţământ. Pentru obţinerea autorizării de funcţionare provizorie, organizaţia interesată de furnizarea de servicii de învăţământ preuniversitar se adresează ARACIIP, în vederea demarării procedurii de obţinere a autorizării provizorii.”

Termenul limita pana la care se poate face solicitarea catre ARACIIP este 13.10.2023!

 Ii solicitam domnului primar sa initieze in regim de urgenta procedurile legale pentru introducerea in inventarul domeniului public al comunei Teisani a imobilului cu destinatie gradinita, care ulterior sa poata fi dat spre utilizare Scolii Gimnaziale “Dumitru Brezeanu”. Dupa ce va primi acest imobil cu toate documentele legale, conducerea scolii se va ocupa de obtinerea autorizatiei.

Gradinita1.jpg


MARGHIOALA CATALIN, DINITA STEFAN, OPRESCU PETRE, CARSTOCEA LAVINIA, MARES ROCXANA, HANGIU FLORENTIN SI DAFINA IRINEL    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez MARGHIOALA CATALIN, DINITA STEFAN, OPRESCU PETRE, CARSTOCEA LAVINIA, MARES ROCXANA, HANGIU FLORENTIN SI DAFINA IRINEL să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAUPublicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...