Restaurantele contează!

Industria HoReCa din România este una dintre cele mai relevante, generând peste 3 miliarde de euro anual și având una dintre cele mai importante contribuții la PIB-ul țării. 

Industria HoReCa asigură aproximativ 400.000 de locuri de muncă, pentru calificați și necalificați. Pentru mulți dintre cei care lucrează în restaurante, acest loc de muncă reprezintă debutul lor în câmpul muncii și o oportunitate de a-și dezvolta cariera într-una dintre cele mai dinamice industrii. 

Înainte de criza sanitară, industria Horeca contribuia semnificativ la evoluția unor companii ce dezvoltau afaceri în domenii conexe, precum agricultură, furnizorii locali de ingrediente, producători și distribuitori materie primă în bucătărie, importatori și distribuitori de produse alimentare, prestatori de servicii dedicate industriei, precum și sisteme de gestiune, curățenie, transport, logistică, ambalaje.             

Ca exemplu de ordin de mărime pe verticală, conform unui raport anual publicat recent de Asociația Berarii României despre contribuția economică a berii, acest sector doar pe verticală a generat 531 de milioane de euro contribuții la bugetul de stat și peste 16.000 de locuri de muncă  în industria ospitalității.  În ceea ce privește vinurile, achiziția de vinuri în Horeca reprezintă o valoare de cca. 75 milioane de Euro anual.  Urmare a amenințării pandemiei globale și a măsurilor instaurate de autorități, industria noastră este în prezent cea mai afectată, atât la nivel local cât și international, înregistrând un declin atât de brusc, încât a determinat suspendarea activității  în cazul a peste 90% dintre operatori.

Am înțeles și susținut însă nevoia aplicării unor măsuri extreme, pentru protecția populației și pentru a împiedica răspâdirea virusului. Pe de altă parte, când sute de mii de oameni depind de afacerile din Horeca, lipsa unei predictibilități și a unor măsuri suplimentare de suport din partea autorităților, pune în pericol capacitatea majorității operatorilor de a relua activitatea în cursul celui de-al doilea semestru. 

Restaurantele nu doar deservesc comunitatea, ci le aparțin. Mâncarea bună adună oamenii împreună, serviciile bune îi fac pe oameni să se simtă bine veniți și relaxați, restaurantele sunt un context excelent de socializare. Tododată, la nevoie, restaurantele sunt primele care se oferă să ajute pe cei din comunitate care sunt în dificultăți, mulți dintre operatori livrează astăzi benevol zeci de mii de porții de mâncare celor din linia întâi, precum și persoanelor fără posibilități. Așadar, ne pasă de comunitatea în care trăim și vrem să fim în continuare parte integrantă din societate. 

Dar pentru a fi posibil, trebuie să supraviețuim, astfel că această petiție este un strigăt și o solicitare fermă de acțiuni din partea Guvernului și a tuturor decidenților, de a implementa URGENT măsuri de sprijin, astfel:

Redeschiderea unităților Horeca treptat, iar a teraselor cât mai curând posibil
Menținerea șomajului tehnic până la finalul lunii mai
Acoperirea de către stat a 35 – 45% din salariile plafonate, după deschidere până la finalul anului
Suspendarea plății impozitului specific pentru anul 2020
Plata taxelor și impozitelor din 2020 în 12 rate egale anul viitor
Suport din partea statului pentru investițiile în eventuale dotări pentru respectarea condițiilor de protecție pentru sănătate
Elaborarea unei legislații care să permită primăriilor să poată acorda scutiri de taxe locale
Granturi către operatorii horeca, în funcție de taxele plătite
Furnizorii sa aiba garantate facturile prin Fondul Național de Creditare a Fondurilor
Analiza condițiilor în care se pot corecta chiriile.

Semnează petitția și hai sa salvăm industria HoReCa locală!

Împreună suntem mai puternici!

 


Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook