Redeschiderea PIEȚEI DE VECHITURI din Mun. Brașov, Str. Carpaților, Nr. 97, zona ASTRA

Dorim redeschiderea PIEȚEI DE VECHITURI din Mun. Brașov, zona ASTRA având în vedere faptul că piața se încadrează descrierii unei piețe volante iar un acest tip de piețe au aprobare legală de funcționare în contextul stării de alertă, conform hotărârii nr. 1.038 din 4 decembrie 2020 unde, la atr. 12, (2), se specifică faptul că: 

„În condițiile art. 5 alin. (3) lit. f) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare, activitatea piețelor agroalimentare, inclusiv a piețelor volante se desfășoară în condițiile stabilite prin ordin comun al ministrului lucrărilor publice, dezvoltării și administrației, al ministrului agriculturii și dezvoltării rurale, al ministrului sănătății și al ministrului muncii și protecției sociale.”

Ni s-a precizat că, pe baza hotărârii 348/2004, nu ne încadrăm ca și piață volantă. 

Considerăm asta a fi o nedreptate deoarece, conform aceste hotărâri, corespundem descrierii unei piețe volante, nicidecum a unui târg. 

În HOTĂRÂREA nr. 348 din 18 martie 2004 sunt descrise activitățile pe care le întreprinde atât un târg, cât și o piață volantă.  

târguri: structuri de vânzare destinate comercializării legumelor, fructelor, animalelor vii, inclusiv a articolelor necesare acestora, lânii, furajelor, cerealelor, semințelor, produselor artizanale și meșteșugărești, produselor industriale și a materialelor de construcții;”

 „piețe volante: structuri de vânzare având utilitățile asigurate, respectiv apă, canal, electricitate, destinate exercitării comerțului cu amănuntul și prestării de servicii către consumatori, din rulote, autovehicule speciale sau standuri dotate corespunzător;”

Piața noastră dispune de toate utilitățile și dotările menționate mai sus. Avem apă curentă, canalizare, electricitate, servicii de salubritate și 3 băi disponibile pentru vizitatori. Chioșcurile și standurile sunt și ele dotate corespunzător. 

Ne asigurăm că sunt respectate cu strictețe măsurile de protecție (purtarea corespunzătoare a măștii, dispanțarea socială). Avem puncte de dezinfectare, afișe și bannere, oamenii sunt înștiințați verbal sau prin portavoce. 

Înaintăm această acțiune deoarece există persoane care depind de activitatea desfășurată în cadrul pieței, oameni care își câștigă un venit minim din vânzarea de obiecte pentru a se putea întreține și pentru a avea un trai decent. 

Vă rugăm să ne ajutați în demersul nostru. Împreună putem schimba decizia autorităților. 

Vă mulțumim! 


ASOCIAȚIA „SUFLET PENTRU SĂRACI”    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez ASOCIAȚIA „SUFLET PENTRU SĂRACI” să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...