Profil umanist cu caracter real?

La liceu, profilul umanist este impus să dea teze semestriale cu caracter real ,ex: chimie, fizică, informatică, matematică.  Elevii nu au destule competențe și abilități pentru a susține aceste teze. De asemenea aceste obiecte școlare sunt impuse să fie învățate la importanță atât de înaltă ca și obiectele de profil : limba română/ străină, istorie. Mulți dintre profesori pun presiune pe elevi pentru a învăța aceste obiecte atât de perfect neînțelegând că elevii pur și simplu nu pot însuși materialul propus și plus la aceasta sunt răsplătiți și cu note negative.

Cerem înlocuirea obiectelor cu caracter real pentru profil umanist cu alte limbi străine, sau reducerea din temele grele care elevii nu le pot înțelege.

(Am ales profil umanist nu pentru a rezolva exerciții matematice, dar pentru a citi o carte la literatura universală.)

De asemenea dorim reducerea temelor neimportante la diferite obiecte, cu timpul importanța acestora dispare, iar studierea lor este doar o risipă de timp pentru cei care nu sunt cointeresați în acest obiect/domeniu.  Am dori să avem posibilitatea de a alege obiectele care dorim să le studiem pentru a ne putea dezvolta în anturajul capacităților personale.

Cerem schimbări din prezent pentru a ușura viitorul!

Potop Cătălina    Contactați autorul petiției

Prin semnare, autorizez pe Potop Cătălina să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.