Petiție pentru oprirea finanțării din bani publici a Muzeului "Istoriei și Culturii Queer" din România

Contestăm finanțarea de către Ministerul Culturii a  Muzeului "Istoriei și Culturii Queer" din România cu 199.995 euro prin programul Ro-Cultura ce se bazează pe granturile acordate de Islanda, Lichtenstein și Norvegia. 

 

I. Motive

1. De-a lungul istoriei acestei țări, au fost mai mulți diabetici decât homosexuali în România. La fel se întâmplă și în prezent. Totuși, diabeticii nu au muzeu. Ar trebui sa aibă prioritate în acest sens, iar ignorarea lor nu poate fi considerată altfel decât discriminare culturală. 

 

2. Majoritatea românilor nu cunosc cuvântul "queer" (undeva la 99% dintre Români). Este absurdă finanțarea din fonduri publice (Europene) a unui muzeu al cărui nume 99% dintre români nu-l pot pronunța, și nici nu-i cunosc semnificația. În acese sens, prioritar ar fi un muzeu al "mitei". Toată lumea ar știi despre ce este vorba, iar umplerea de exponate ar fi o banalitate. 

 

3. Banii țărilor mai sus menționate ar trebui cheltuiți într-un mod mai productiv, chiar daca ni se dau gratuit. Nimeni nu ar fi întreprins un astfel de proiect din banii publici ai românilor. Trebuie sa fim responsabili și față de banii țărilor mai sus menționate (nu au miros, gust, ci au lichiditate maximă - vorbim de valută forte). În acest sens, iată câteva sugestii de muzee ce ar trebui finanțate (a căror proiecte Min. Culturii ar trebui să le încurajeze): Muzeul Fizicii și Explorării Aero-Spațiale;  Muzeul Rezistenței Anticomuniste; Muzeul Inventicii Românești etc. 

 

4. Nu avem, și nu am avut o cultură "queer" în România. Eventual, am putea crea una în viitor prin eforturi financiare suficiente. Între timp, finanțarea unui astfel de muzeu nu-și are rostul. Vă îndemnăm să terminați de restaurat Muzeul Național de Istorie al României la care se lucrează din 2002 !!! Până în prezent, 60-70% din muzeu este nefuncțional, personalul este insuficient, exponatele neglijate șamd. Vă îndemnăm să citiți analiza SWOT a muzeului (pg. 2-6) :

http://www.cultura.ro/sites/default/files/inline-files/M.N.I.R.%20-%20raport%20de%20activitate%202018.pdf

 

5. Un astfel de muzeu este împotriva culturii esențiale românești, o cultură creștină milenară, ce n-a cunoscut frământări legate de homosexualitate și nici nu a prigonit-o în același grad cu țările care acum ne învață cum să fim toleranți. 

 

 

II. Cerințe 

 

1. Oprirea finanțării muzeului "Istoriei și Culturii Queer" din România din fonduri publice. O să aibă (și au) parte de destulă finanțare privată. Vă rugăm nu cheltuiți banii publici în asemenea fel! Avem mare nevoie de finanțări în alte direcții culturale, după cum am precizat câteva. 

 

III. Concluzii

 

Preferăm sa rămânem inculți homosexualicește. 

 

Nu suntem împotriva existenței unui astfel de muzeu, ci împotriva finanțării lui din bani publici (fie ei europeni), din bani ce se cer stringent în alte direcții (culturale).

 

IV. Acțiuni

Această petiție va fi trimisă Ministerului Culturii al Guvernului României în cazul obținerii a 100.000 de semnături. 

 

 


Stingaciu Radu    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Stingaciu Radu să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook