NU înghețării salariilor din sistemul medical!

White_Red_Modern_Handyman_Photo_Flyer1.jpg𝐅𝐞𝐝𝐞𝐫𝐚𝐭̦𝐢𝐚 𝐇𝐢𝐩𝐨𝐜𝐫𝐚𝐭 și Sindicatul Promedica solicită Guvernului să revină asupra deciziei înghețării salariilor personalului medical.

Federația Hipocrat și Sindicatul Promedica trag un semnal de alarmă cu privire la decizia Guvernului de a bloca aplicarea etapizată a Legii salarizării unitare 153/2017 pentru categorii importante din sistemul medical. Această decizie înseamnă că infirmierele, brancardierii, îngrijitoarele, farmaciștii, biologii, chimiștii, referanții muncitorii, juriști, economiști, nu vor mai putea beneficia de dreptul legal de creștere a salariului de bază, începând cu 1 ianuarie 2021. Totodată, prin limitarea veniturilor la nivelul celor din decembrie 2020 devine imposibilă raportarea sporurilor și a orelor de gardă la salariul aflat în plată.

Ne exprimăm dezacordul cu privire la aceastp decizie a Guvernului și solicităm public acordarea drepturilor salariale personalului medical, care în ultimul an a fost supus la o presiune extraordinară și riscuri imense cauzate de pandemia de coronavirus.

Suntem pregătiți să ne susținem colegii și să luptăm pentru drepturile lor, cu toate armele pe care un sindicat le are la dispoziție.

FEDERAȚIA HIPOCRAT    Contactați autorul petiției

Prin semnare, autorizez pe FEDERAȚIA HIPOCRAT să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.