Legea logopedului

De ani de zile ne luptam cu anomalii sociale. Una dintre ele este absenta logopediei ca profesie inscrisa in Codul CAEN ( deci nerecunoasterea acestei profesii la nivel international ). Si chiar daca nu avem Facultate de Logopedie ( care ar fi imperios necesara, deoarece logopedia este ea insasi o stiinta aplicata cu principii, legi, obiective, metode proprii ), avem masterat in comunicare si logopedie, deci un certificat de licenta care certifica competenta de a face terapie logopedica.

   Se vorbeste de foarte mult timp de interventia timpurie. Dar cine sa o faca ? Numarul logopezilor din educatie este extrem de mic, iar numarul celor care lucreaza in policlinici si spitale este aqproape egal cu zero. Atat copiii cu intarzieri in dezvoltarea vorbirii, cei cu Adhd, cei cu autism, cei cu dislexie-disgrafie, cu malformatii bucale sau cei protezati auditiv sau care au implant cohlear, dar si cei cu accidente vasculare cerebrale, cei ajunsi la varsta senectutii au nevoie de logopezi. Dar numarul infim al profesionistilor nu face fata cererii.

     Legea logopedului se afla la senat. Ne trebuie adeziuni pentru a fi discutata in comisii.


Cioaca Beti-Ana    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Cioaca Beti-Ana să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...