Interzicerea cainilor agresivi intr-un cartier rezidential/curte comuna

Conform ,

Ordonanței de urgență nr. 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi

A) categoria I: câinii de luptă și de atac, asimilați prin caracterele morfologice cu câini de tipul Pit Bull, Boerbull, Bandog și metișii lor;

B) categoria a II-a: câinii din rasele Staffordshire Bull Terrier, American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobănesc Caucazian, Cane Corso și metișii lor.

Cainii care se dovedesc a fi agresivi si pun viata in pericol  familiilor noastre,care ne tulbura linistea publica nu doar in intervalul orar,22-8 /14-15 , prevazut de lege.

Cainii care ne lasa copii,familia,cateii traumatizati/mutilati pe viata si in suferinta chiar in propia curte.

Cainii care sunt plimbati FARA botnita pe strada,care nu sunt inregistrati la politie conform legii,care nu au placute pe casa,gard cu CAINE RAU,care nu au un gard corespunzator de 2 metri.Cum prevede legea pentru un caine agresiv si este lasat spatiu  la gard ,de poate trage chiar si un copil.

 

Eu luni 7.09.2020 am patit un eveniment tragic,in cartierul rezidential Cosmopolis,in curtea comuna,unde mi-a fost tras catelul york shire si sfasiat de un Ciobanesc,norocul lui ca s-a bagat sub un sezlong ,pana a venit stapana ,pentru ca si pe ea o muscase cu o seara inainte,propriul catel.Fetita mea de 2 ani si 6 luni a vazut totul ,eu plina de sange,urland,plangand,fugind,...pentru ca stateam de vorba cu o vecina in aceasta curte comuna.Cainele meu traieste,a fost cusut si tinut sub tratament 1 saptamana,dar eu si fetita numai avem liniste in propria casa,pentru ca de cate ori latra,noi retraim acel eveniment.Fetita mea plange din orice,vrea doar in brate,are teama de orice,numai poate dormi in camera ei ,spunand: vine catelul mare in casa ??? 

Am chemat politia, atunci la fata locului,au venit si cand le-am povestit mi-au raspuns ca nu au ce sa faca acum ,ca trebuie depuse plangeri scrise,etc...Am depus toate plangerile si sesizari care mi-au permis legea.Si astept ca politia impreuna cu DSP sa ne aduca linistea si siguranta.

Stiu ca multi ati trecut prin asta si va rog sa fim uniti,curajosi si solidari ,ca astfel de tragedii sa nu se mai repete,copii nostrii au dreptul sa se joace liberi in propria curte. 

Noi avem siguranta si linistea,pana ca acest catel sa vina in curtea noastra.

Eu cer interzicerea unui catel care se incadreaza la legea Oug55.2002 sau orice caine care a agresat sau da semne ca este agresiv si este tinut intr o curte comuna ,punand viata familiilor noastre in pericol.

Va rog sa fim in numar cat mai mare pentru a putea noi ajuta legile din Romania,sa putem fi in siguranta la noi acasa. 

Sa numai existe copilasi si adulti traumatizati sau mutilati pe viata!!!

Va multumesc anticipat !🙏 


Udrea Stefania    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Udrea Stefania să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook