Înscrierea copiilor la grădiniță care fac 3 ani după 31.08.2021

Această petiție este despre nedreptatea sistemului preșcolar creat în urma legii care face Grupa Mare (copii de 5 ani) obligatorie, astfel ajungînd ca copii din grupele mici să nu mai fie primiți la gradiniță pe motivul că nu au locuri suficiente. Ba mai mult, in urma Procedurii operaţionale - Organizarea și desfășurarea reînscrierii/înscrierii copiilor în învățământul preșcolar în anul școlar 2021 - 2022, copii care nu au 3 ani împliniți pînă la data de 31.08.2021, se pot înscrie abia în etapa III, etapa de ajustari, unde cel mai des nu se mai găsesc nici un loc disponibil, în condițiile în care din prima etapa rămîn copii neînscriși.

Astfel, copii care fac 3 ani în urmatoarele luni sau chiar zile de după data de 31.08.2021, rămîn fără locuri, la creșă nu îi mai primesc pe motiv că au 3 ani, sau cum e cazul nostru, nu a prins loc la creșă, pentru că și acolo e coadă de cîte 200-300 de copii la o creșă. Ce ar trebui să facem în acest caz cu copii nostri? La grădiniță nu sunt primiți, dar la munca suntem impuși sa ieșim, cine sta cu copii noștri în acest caz? De ce se incurajeaza sistemul privat și nu se deschid în loc mai multe grădinițe pentru cei mici? Plătim taxe la stat pentru ca în final să aibă copii noștri cel mai mult de suferit.

Dacă pentru municipiul București este atât de important creșterea natalității, atunci prin urmare e nevoie și de suplinirea locurilor în grădinițe pentru copii care cresc. Cerem crearea de noi grădinițe astfel încât fiecare copil sa poată beneficia de aceasta educație timpurie.

Prin semnătura mea, autorizez Vlada Cusnir să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.