Înființarea unui Consulat General în Antalya

Prin intermediul acestei petiții dorim să sensibilizăm autoritățile competente din România și să solicitam deschiderea unui Consulat General în zona Antalya, Turcia. Este un lucru bine știut faptul că în regiunea Antalya suntem o comunitate numeroasa de români. 

Având în vedere numărul mare si totodata in crestere a cetățenilor români care locuiesc permanent în Antalya si imprejurimile acesteia și ținând cont atât de numeroasele solicitări de servicii și asistență consulară din regiunile respective, cât şi de repartiția și gradul de acoperire geografică a reprezentanței românești acreditate în prezent, considerăm solicitarea noastră total întemeiată, necesară și oportună. 

Pentru a beneficia de serviciile consulare privind eliberarea documentelor de stare civilă, călătorie, etc., noi, cei din acesta regiune, suntem nevoiți să parcurgem sute de kilometri până în Ankara, unde se afla Ambasada și Consulatul General al României la care este arondat orasul in pricina si imprejurimile acestuia. Acest lucru se conturează într-o problemă de ordin financiar, datorita atat costurilor cat si a timpului ce trebuie alocat si de care nu dispunem cu totii. 

Luand in considerare aspectul ca majoritatea membrilor comunitatii sunt familii tinere cu copii mici, deplasarea la mare distanță devine deopotriva complicată și anevoioasă.

Totodata, in perioada sezonului estival, numarul crescand an de an al turistilor romani ce isi petrec vacanta pe coasta Marii Mediterane, face prezenta cu atat mai importanta cu cat acestia se confrunta cu diverse situatii in care existenta Consulatului Romaniei in Antalya ar usura procedurile anevoioase.

O comunitate mai putin numeroasa decat a noastra este cea a cetatenilor moldoveni care beneficiaza de serviciile Consulatului Onorific al Republicii Moldova din Antalya, serviciu ce le permite acestora sa predea diverse documente reprezentantului legal al Consulatului, care la randul sau solutioneaza cererile si/sau solicitarile in timp util.

Propun spre solutionarea celor mentionate mai sus deoarece Consulatul Onorific al Romaniei din Antalya nu are competenta de a rezolva cererile/solicitarile cetatenilor pe care acesta ii reprezinta.

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Lale Özler să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )