Hey, Muzeule, nu mai cenzura arta LGBT! Vrem concertul FLUID înapoi pe FaceBook!

Formația FLUID a concertat la Muzeul Național de Artă Contemporană în 10 iunie și evenimentul a fost transmis live pe pagina de FaceBook a muzeului.

Toți iubitorii de artă contemporană au avut astfel acces la performance-ul formației, la mesajele de toate naturile pe care aceasta le-a transmis, la discursurile vice-prim ministrului Raluca Turcan și cel al ministrului culturii, la atmosfera din public.

În mod incredibil, conducerea Muzeului de Artă Contemporană a decis după două zile să ”îndepărteze” înregistrările video, sub pretextul că pagina de FaceBook a fost ”ținta unui val concertat” de comentarii neadecvate, pe care nu a avut posibilitatea să le modereze.

Noi, semnatarii petiției, dorim să informăm conducerea muzeului că decizia luată este o dovadă de lipsă de transparență a modului de cheltuire a fondurilor publice și, mai ales, este un act de cenzură, prin care cetățenii sunt lipsiți de posibilitatea de a avea acces la actul de cultură organizat de muzeu și, mai ales, la mesajele pe care formația FLUID le-a transmis sub egida muzeului.

Pretextul folosit de conducere,  adică existența unui ”val concertat”  de comentarii nedorite, este o manifestare de manie a persecuției, deoarece există posibilitatea tehnică ca acestea să fie șterse, sau blocate toate comentariile, cel puțin pentru o perioadă. În schimb, în mod irațional și impulsiv, conducerea muzeului a ales să lipsească toți cetățenii de posibilitatea vizionării filmului, cu toate că acesta este un bun public.

Cerem conducerii Muzeului Națioanl de Artă Contemporană să repună urgent pe pagina proprie de FaceBook toate fimările de la evenimentul din 10 iunie 2020 pe care le-a ”îndepărtat”!

Vrem ca arta LGBT să nu mai fie ascunsă cetățenilor folosindu-se pretexte de ordin tehnic, ridicole!

Vrem ca mesajele formației FLUID să nu mai fie cenzurate de Muzeul Național de Artă Contemporană!

Hey, Muzeule, pune toate filmările de la evenimentul din 10.06.2020 cu formația FLUID înapoi pe FaceBook

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Mihai Tociu să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...