Hanul de la Pietrele lui Solomon trebuie să redevină al Brașovului și al brașovenilor!

Hanul de la Pietrele lui Solomon trebuie cumpărat, reconstruit și redat brașovenilor fix așa cum a fost în trecut - restaurant, loc de popas și de socializare.

Zona Pietrele lui Solomon este cunoscută și iubită de orice brașovean. Este unul dintre cele mai importante locuri unde comunitatea locală evadează în natură, la o distanță foarte mică de casă. De asemenea, Pietrele lui Solomon sunt locul unde în fiecare an se întâmplă evenimentele legate de juni. În Duminica Tomii, locul este luat cu asalt de mii de brașoveni pentru a sărbători în comunitate.

Din păcate, multe dintre clădirile dragi comunității din această zonă a Brașovului nu mai sunt de ani de zile în proprietatea municipalității. Mai mult, ele au dispărut aproape total, în fața lipsei de conservare. Hanul de la Pietrele lui Solomon este o ruină. Morile de pe râul din zonă au dispărut total.

Avem acum oportunitatea ca brașovenii să redevină proprietari ai Hanului de la Pietrele lui Solomon și pe o suprafață însemnată de teren din zonă. 

Cum poate deveni Hanul parte a domeniului public?

Printr-o achiziție care are la bază o negociere făcută printr-un raport al unui evaluator independent.

E important ca municipalitatea să facă această achiziție pentru că:

- intră în posesia ruinelor Hanului și demarează procesul de reconstruire;
- obține proprietatea pe giratoriul stradat și pe parcarea din zonă;
- recuperează o suprafață însemnată de fond forestier de pe dealurile din zonă.

Toate însumează aproximativ 13.000 de metri pătrați, proprietate privată în acest moment. Proprietarii (spre deosebire de alte momente din trecut) sunt acum dispuși să vândă toate aceste obiective către municipalitate.

Decizia de achiziție este la Consiliul Local Brașov. Aceștia au refuzat deja în mai multe rânduri să voteze această oportunitate.

În aceste condiții, este necesară mobilizarea fiecăruia dintre noi, a comunității brașovene, astfel încât vocea să ne fie auzită de către membri Consiliului Local Brașov.

Ajută-ne să trimitem acest mesaj răspicat, cu mii de semnături, Consiliului Local Brașov: Hanul de la Pietrele lui Solomon trebuie să redevină al Brașovului și al brașovenilor!

Semnează această petiție

Prin semnarea petiției, accept faptul că Allen Coliban va putea să vadă toate informațiile pe care le introduc în formular.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.


Îmi dau consimțământul pentru prelucrarea informațiilor pe care le furnizez în acest formular în următoarele scopuri:
Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...