Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post

observator

#413 management

2012-12-02 19:03

Fane al vostru va spune ca actuala conducere (care nici nu-si ia salariul din Oltchim) face cheltuieli si angajari care fac paguba.
Va spun eu ce e aia paguba:
Dintr-o declaratie a lui Roibu la B1 “ ce mare lucru daca achizitionam vopsea de 100 000 de euro pe luna de chempro( fiul);
Va aduceti aminte de afacerea cu tiganii din Strehaia de 400 miliarde de lei? Dadeau marfa pe cecuri fara acoperire si imparteau banii cu tiganii; stiau bineinteles ca cecurile nu sunt acoperite, plateau prostii de romani.
Stiti cate miliarde au luat sefii din Oltchim pe proprietate intelectuala si aia falsa? plateau prostii de romani.
Ati uitat cum se vindeau toate produsele numai prin Comchim? Sau prin First Logistic Group Limited (Seychelles, offshore-paradis fiscal), Resinex Rom, Solexim Polimers, Petrochemicals ( I-le Virgine -offshore-paradis fiscal); Icla Materie Plastiche Italia , Lareg, Contilinks; Jenstar limited Cypru, etc – cu comisioane bineinteles?
In 2009 doi salariati la Topanel au realizat 10 miliarde de lei; va dati seama ce inteligenti sunt si cat de mult au muncit sa comercializeze produsele realizate cu efort in Oltchim?
Ati uitat de cate ori Oltchimul a fost scutit de la plata penalitatilor pentru datoriile la stat?; de cate ori a finantat statul sau a garantat achizitii de echipament? de cate ori a garantat statul pentru credite pentru importuri de petrol?; de cate ori s-a aprobat re-esalonarea datoriilor? Plateau prostii de romani.
Asa poate oricine sa conduca un combinat domnilor. Niciodata nu a a fost Oltchimul manageriat performant (pentru binele societatii, al tarii, al salariatilor).
Numai ca dupa aderarea la UE statul roman o fost obligat sa nu mai jecmaneasca poporul si sa finanteze furtul organizat.
Sa nu credeti ca s-a schimbat ceva. In 2010 ( cand salariatii erau trimisi in somaj tehnic) se faceau cheltuieli de sponsorizare de 11 milioane de lei (noi).
In 2009 si 2010 s-a functionat la 35% din capacitate.
Dupa ce a jecmanit 10 ani Oltchimul, amitrans a trebuit sa cedeze acum la pret ca sa nu traga pe dreapta toata coloana.
Asta e paguba domnilor. E jaf domnilor (si e o mica parte).
Balan face tot ce poate si trebuie ajutat. A fost ales pentru ca a mai manageriat in situatii de risc si incertitudine.

Raspunsuri

Observator NERVOS

#417 Re: management

2012-12-04 22:06:33

#413: observator - management

Draga Observatorule, daca esti asa de informat de firmele cumparatoare din trecut, mai actulaizeaza putin; ca sa te ajut, iti spun eu ca si acum se vinde tot prin Comchim, First Logistic, Solexim, Jenstar Limited Cipru, Contilinks, si altii, pe care tu nu ii stii (normal, ca doar ai informatii de mana a 10-a). Si pentru ca ma scoti din sarite la cate de prost esti, te rog sa te documentezi pe internet, daca te duce capul macar atat, ca sa vezi ca Icla si Lareg Italia sunt firme PRODUCATOARE, bai, nu sunt distribuitor, deci nu se plateste nici un comision!!!! Si ca sa stii si tu, pentru cultura generala care se vede ca iti lipseste, nu este interzis ca un cumparator sa aiba sediul intr-un paradis fiscal. Dar ce stii tu de fapt ce e aia? Probabil in capul tau este un paradis la propriu - vanzarile astea s-au facut la preturi cu ~ 10% mai mari decat la restul, bai Observatorule! Sa-l intrebi pe ala de ti-a dat datele astea si preturile comparativ cu celelalte si apoi sa deschizi gura, neghiobule!

Bai, daca toti am vorbi ca tine, fara sa avem macar habar ce inseamna cuvintele pe care le spunem...ar fi vai si-amar de noi! Fa bine si du-te la o facultate, sa mai inveti economie, ca esti VARZA!!!!!

 

P.S. Vezi ca firma Icla nu se mai numeste de mult "Materie Plastichie" - ar trebui sa-i dai in cap informatorului pt. informatii false!!!!

Observator NERVOS

#419 Re: management

2012-12-04 22:11:45

#413: observator - management

Am uitat sa mai constat ca nici macar aritmetica simpla nu stii: te rog sa calculezi vanzarile din 2009-2010 si sa vezi exact capacitatea la care se lucra. Conform "matematicii" tale inventate, acum lucram la ~ 2% din capacitate!!!!!!

Si iti recomand cu ardoare sa studiezi si "Managementul in situatii de risc si incertitudine", poate iti intra ceva la bibilica, desi ma indoiesc!