NU VENIRII LADY GAGA LA BUCURESTI!

Quoted post

Elena C

#564 Despre blasfemii

2012-08-11 16:22

Despre blasfemii, sfantul Ioan Gura de Aur spunea:
" Aşadar, de vreme ce vorbim despre blasfemie, vreau să vă cer tuturor o favoare: să-i înţelepţiţi pe oamenii din cetatea voastră care hulesc! Să le limitaţi mânia, să le cuminţiţi cugetul, să vă îngrijiţi pentru mântuirea lor, să înceteze această mânie care este înlăuntrul lor. Să le puneţi strajă gurii, să le închideţi gurile ca pe nişte izvoare dătătoare de moarte, să le preschimbaţi în ceva contrar pornirii lor. Şi dacă trebuie să murim pentru acest lucru, vom primi un mare câştig. Deci, să nu rămânem nepăsători când vedem că este hulit Stăpânul nostru comun. Nepăsarea aceasta va aduce un mare rău în cetate, întrucât, crima hulei îi va împovăra pe toţi. Este o nedreptate publică. Şi nu spune acest cuvânt nepăsător: “Ce mă interesează pe mine? Eu n-am nicio legătură cu hula!”
http://www.calauzaortodoxa.ro/calauza/sfinti-parinti/sfantul-ioan-gura-de-aur-despre-blasfemie/

Raspunsuri

DX

#567 Re: Despre blasfemii

2012-08-11 16:42:41

#564: Elena C - Despre blasfemii

Care cetate papuse mica si "evlavioasa"? Timpurile s-au schimbat, nu mai sunt valabile concepte de acum 50 de ani, si tu vi cu idei de acum sute de ani ale unuia care "vorbea" cu deitati? Romanii nu faceau nimic fara sa ceara auspicii de la zei, in special Jupiter, vikingii in timpul eclipselor faceau zgomote ca sa goneasca "sarpele trimis de Loki sa manance soarele". Ce diferente sunt intre voi si ei? Prieteni imaginari diferiti si 2000 de ani in care se presupune ca perceptia umana a evoluat.

http://www.demotivationalposters.org/image/demotivational-poster/1006/ow-cut-it-...

Asa cum ne amuzam de comportamentu lor irational acum, asa or sa se amuze si oamenii de peste 2000 de ani de comportamentu vostru irational, me rog, unii din noi ne amuzam chiar acum de dileala voastra.