Respectati autonomia universitara la UMF Tg-Mures!

Quoted post


Musafir

#3836 Re: Re: Re: Re: Re:

2012-03-20 12:33

#3770: - Re: Re: Re: Re:

Statul român trabuie să fie resectată prin respectarea legilor în vigoare şi a Constituţiei României, respectiv prin plătirea taxelor şi impozitelor acestui stat - şi nu prin fraze naţionaliste care nu ajută nici statul nici pe cetăţeni. Eu cred că în acest sens România este absolut respectată de comunitatea maghiară de aici.

Iar în ceea ce priveşte sentimentalismele, mai citeşte odată ce au scris unii aici în comentariile lor (despre maghiarizare, despre revizie şi prostii şi mai mari - pe când este vorbă doar despre respectarea unor LEGI româneşti).

Sau uite-te ce ai scris tu însuşi: "voi vreti desfiintarea statului roman si eliminarea limbii romane"...

 

Cum să nu fie vorbă de sentimentalisme dacă şi tu scrii prostii de genu.

Ştiţi foarte bine că NIMENI nu vrea desfiinţarea statului (vai Doamne, am pornit de la o FACULTATE şi aţi ajuns la totalitatea statului) - doar respectarea LEGILOR în vigoare ACESTUI STAT!

Raspunsuri


Musafir

#3850 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-03-20 13:08:34

#3836: - Re: Re: Re: Re: Re:

prostii scrieti voi si cereti voi. Nu exista logica pentru care sa aveti institutii in limba maghiara, sa se elibereze diplome in limba maghiara sa avem specialisti vorbitori in limba maghiara pentru care nu avem nicio garantie ca sunt vorbitori de limba romana, limba oficiala a statului roman. Nicio carta universitara, nicio lege din Romania nu trebuie sa aduca atingere limbii oficiale a tarii. Ce nu intelegi??? Ai probleme cu intelegerea limbii romane???Pentru cine ies acei medici vorbitori de limba maghiara cu aceeasi cifra de scolarizare ca a romanilor? pentru o populatie maghiara de 1,5 - max 2 mil . de locuitori de etnie maghiara care sfideaza limba romana si, implicit, statul roman. Ne luati de prosti si de la toleranta noastra ati ajuns sa ne si jigniti! Sau probabil infirmi si ceea ce ai scris??!!! te agati disperat de legile in vigoare in acest stat! Atunci ce zici de Constitutie, ce zice ea??!!! Cum imi dovedesti tu ca eu ca roman voi putea beneficia de serviciile unui medic roman de etnie maghiara, daca se intampla sa fiu, la un moment dat, in zona Harghita si Covasna, judete ale Romaniei cu mai multa pop. maghiara??? Voi nici acum nu vorbiti romaneste pe acolo daca vi se adreseaza un roman, ce ar insemna sa incurajam institutii in limba maghiara destinate exclusiv etniei maghiare care nu are nicio jena fata de cetatenii romani de oriunde ar fi ei. Da, ati pornit de la o facultate care inseamna institutie de limba maghiara separata de romani, pe criterii etnice, ceea ce nu e corect si nici in spiritul legilor in vigoare de care faci atata caz! Despre ce vorbim??!!!