Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post


Musafir

#50629

2018-04-12 17:49

Nu ma ,anul asta se pleaca acasa ,cine credeti ca mai da bani de pomana cand guvernul plange dupa bani .o vinde pe ce poate ,mai mult pe degeaba si gata .Cu somaj si ordonanta au terminat ca am semnat ce dracu am semnat ,asa ca pa si la gara 

Raspunsuri


Musafir

#50630 E de bine, o spune alde teodorovici

2018-04-12 19:43:26

#50629: -  

“Eu sa stiti ca si in 2009 am spus ca nu a fost criza. Am creat noi criza, ca tara, si ne-am grabit sa taiem pensii si salarii. Dar nu eram in situatia in care sa fim asa afectati la nivel economic incat sa fie luate masurile acelea stupide, de taieri de venituri. Deci eu nu cred ca Romania e intr-o astfel de situatie, nu cred ca urmeaza o astfel de situatie”, a subliniat Eugen Teodorovici.

Totodata, el a criticat declaratia facuta miercuri de economistul-sef al Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Valentin Lazea, care a spus ca Romania este cea mai expusa tara europeana din punct de vedere al deficitului de cont curent, daca vine o criza internationala.

“Eu l-am rugat pe domnul Isarescu ca aceste declaratii facute de reprezentantii BNR ori sa fie asumate, ori daca nu, sa precizeze ca nu exprima opinia BNR. Eu nu imi exprim parerea personala pe site-ul Ministerului de Finante. Daca am un punct de vedere, fac in asa fel incat sa nu ajunga pe pagina oficiala pentru ca oamenii nu stiu ce sa mai creada. Nu stiu daca domnul Lazea a facut aceste declaratii in numele BNR sau in nume personal”, declarat Eugen Teodorovici.

Inflatia a crescut din cauza dependentei de UE

In ceea ce priveste cresterea inflatiei, ministrul de Finante a aruncat o parte din vina pe Uniunea Europeana. Potrivit lui Eugen Teodorovici, Romania este dependenta de UE si tot ceea ce se intampla in spatiul european ne afecteaza si pe noi. El s-a aratat insa increzator ca inflatia va scadea pana la finalul anului.

“Important e ca noi, ca economie, sa ne consolidam, sa dam drumul la ceea ce inseamna investitii. Si sa nu mai avem acea dependenta de spatiul Uniunii Europene. Orice se intampla in acel spatiu ne afecteaza. Fiind dependenti de acea zona, preturile crescand acolo ne afecteaza si pe noi. Dar pana la finalul anului, inflatia se va duce in jos. Va mai creste probabil foarte putin si apoi scade si ajunge la ceea ce noi am estimat in bugetul pe 2018 – 3,1%”, a explicat ministrul de Finante.