Anulare/Modificare lege statut fizioterapeut !

Quoted post

doar terapeut

#31

2016-10-21 19:41

Dragilor,

Daca veti citi bine legea, veti intelege care a fost motivul adoptarii ei. Inainte de toate nemultumirile voastre ganditi-va la pacienti. Oare cu cine lucreaza pacientii de azi in spitale? Si cei cu AVC si cei cu afectiuni cardio-respiratorii si cei cu traumatisme si cu sportivii de mare performanta. Ghiciti ce: si cu kinetoterapeuti si cu fiziokinetoterapeuti si cu porfesori CFM si cu BFKT. Dar doar cu acei BFKT care au autorizatie de la DSP si nu de la OAMMR. Sunt oameni foarte bine pregatiti in ambele domenii care recupereaza pacientii. Este adevarat ca exista si oameni mai putini pregatiti, care au nevoie sa fie obligati sa evolueze.

Intotdeauna dreptatea este la mijloc.

Ca multe serii dintre cei de la kineto au discipline sportive in curricula lor, care ar putea fi inlocuite cu semiologie, fiziopatologie, radiologie etc,  este foarte adevarat. De aceea se doreste reglementarea profesiei.

Ca cei de la BFKT au foarte multe disipline medicale dar nu au practica in terapie manuala, sau in terapia Schroth, la partea practica predandu-se inca metoda Williams pentru lombalgie, este foarte adevarat. De aceea se doreste reglementarea.

Ca o parte dintre cei de la BFKT au ALP de la OAMMR si nu pot profesa decat ca asistenti medicali, iar este foarte adevarat, desi nu este corect. De aceea se doreste reglemetarea.

Ca nici unii nici altii nu sunt obligati sa se perfectioneze si lucreaza dupa metode invechite, depasite, cu bastonul sau ridicari pe varfuri si mers pe partea externa a piciorului pentru picior valg, iar este adevarat. De aceea se doreste reglementare.

Pentru ca purtati aceste discutii interminabile despre "eu am dreptul, tu nu", de aceea se doreste reglementarea. Singurii care pot aprecia asta si care au dreptul sa judece in aceasta directie sunt PACIENTII.

Ar fi bine sa pricepeti ca prin aceasta lege doar cei care vor avea o curricula adecvata, domeniul in legatura cu ingrijiri de sanatate vor avea titlul de FIZIOTERAPEUT si, daca nu stiti, o lege nu se aplica retroactiv. Asadar, cei care exista deja in sistem  si care lucreaza de peste 10 ani nu pot fi eliminati, asa, pur si simplu, pentru ca vor unii sau altii. 

Daca va pasa de pacientii vostri si va intereseaza situatia lor mai bine v-ati alatura celor care au initiat acest proiect de lege, pentru a gasi cea mai buna varianta pentru PACIENTI si pentru VIITORII ABSOLVENTI.

Un roman caruia ii pasa.

 

 

Raspunsuri


Musafir

#64 Re:

2016-11-21 09:12:58

#31: doar terapeut -  

 Bravo!Foarte bine punctat... Sunt perfect de acord cu tine...Spun asta din experiența mea in spital de peste 16 ani!