Anulare/Modificare lege statut fizioterapeut !

Quoted post


Musafir

#16 Re:

2016-10-21 07:58

#15: RUSINE BFT ! -  

 Ai explicat foarte bine cu ce se ocupa kinetoterapia, cei care termina la sport, ar trebui sa se ocupe cu asta, ar trebui sa se faca o delimitare precisa pe care se pare ca nimeni nu o înțelege, nu voi folosi termeni medicali voi explica băbește ! 

In momentul in care un pacient ajunge in spital in urma unui accident, traumatism, este operat, după aceea rămâne in spital si poate începe recuperarea medicală cu un Fizioterapeut,( pt asta nu ai nevoie sa știi ce exerciții faci cu un sportiv de performanța, după o intervenție se fac mobilizări pasive etc, si nu trebuie sa fac facultatea de sport pt a practica si pentru a cunoaște ski-ul sau orice alt sport, deci este irelevant acest pasaj al tău) după ce este externat din spital, se recuperează după faza acută, etc, AICI ar trebui sa intervină kinetoterapeutul pt al ajuta mai departe cu recuperarea sa in domeniul sau de activitate, in acest exemplu un sportiv care practica skiul, reinserarea lui in sport binenteles in funcție de gravitatea traumatismului. Subiectul e mult prea amplu de discutat, am dat un exemplu pe scurt, uite aici ce frumos am lăsat sa se vadă cum am putea colabora :) dar stiu ca in Romania esti bun daca le faci pe toate... Imi pare rau oameni dragi ca nu ne putem înțelege. Si te rog nu mai compara studenții, săraci is niște amărâți de copii care abia au terminat liceul, problema trebuie discutata mai mult intre cei care lucrează deja care au experiența. Si va rog nu mai scrieți rusine, ca nu suntem aici sa ne jignim, suntem cu toți victime ale sistemului. Eu sunt fizioterapeut si colaborez cu cei de la sport, dar in Italia unde granița este bine delimitata ! Si plus facultatea de stiințe motrice din Italia nu își confunda statulul le oferă un viitor studenților, ei stiu ce vor deveni in final, pot fi profesori de sport, antrenori, profilaxie, reeducare posturală, dar nu au ce cauta in spitale, clinici de recuperare ! 

Raspunsuri

Multumim

#17 Re: Re:

2016-10-21 08:54:28

#16: - Re:  

 Multumim frumos pentru comentariul facut!Ai expus foarte corect toata problema!Exact asta dorim noi,absoventi de Medicina:sa se delimiteze clar si concret competentele si atributiile.Am impresia ca nimeni nu a inteles ce a votat de fapt!

Speram sa mai primim si alte comentarii pertinente de la colegi care profeseaza in afara tarii si cunosc statutul si legile fizioterapeutilor din tara respectiva!


Musafir

#18 Re: Re:

2016-10-21 11:02:15

#16: - Re:  

 Se pare ca oricum nu ai inteles care era defapt rolul sportului! Kinetoterapia este stiinta miscarii iar miscarea este sport! Ca sa il pui pe saracul bolnav schior pe picioare trebuie sa stii mai multe nu doar cateva exercitii si atat! Nu stiu ce va deranjeaza ca avem drepturi ca voi daca invatati dupa cartile de la profesorii ce predau la sport, nu stiu de ce face bft.ul seminarele si alte ore ce tin de kineto la noi la sport! Mai bine sa faceti la voi la medicina daca tot ne desconsiderati atat! Trebuie sa avem aceleasi drepturi pentru ca este ACEEASI MESERIE , nu uita, aceeasi meserie iar fiecare la facultatea lui este abordata din puncte de vedere diferite! Nu cred ca asta ar trebui sa fie o problema, mai bine ne.am gandii cum sa facem mai multe spitale si clinici pentru a ne face meseria decat sa ne ingradim drepturile unuii altora! 


Musafir

#39 Re: Re:

2016-10-22 08:48:35

#16: - Re:  

 Noroc de tine ca faci mobilizari pasive. Am prieteni care au terminat umf ce mi-au povestit ca au rezemat peretii spitalului cu zilele, profesorul avea interventii de facut n-avea timp de ei. Dar na, ati terminat la umf, suna bine, medici:))

Noroc ca faceti voi mobilizari pasive. Din curiozitate, altceva mai stii?