Anulare/Modificare lege statut fizioterapeut !

Quoted post


Musafir

#5 Re: Re: Rușine BFKT

2016-10-20 21:10

#4: - Re: Rușine BFKT 

 Tu macar in viata ta te-ai interesat ce fac cei de la kineto? Ca invatam anumite sporturi si nu suntem amotrici si vai de steaua noastra cu burta peste picioare ne face inferiori unuia care e ultimul rank la facultatea de medicina?Profii nostri de anatomie, eletro,semio, reumato si restul predau la facultatea de medicina si ne cere la fel ca ei sa avem aceleasi cunostiinte. Asa ca nu va mai cacati pe voi, sportul e cea mai buna metoda de recuperare

Raspunsuri


Musafir

#7 Re: Re: Re: Rușine BFKT

2016-10-20 21:21:13

#5: - Re: Re: Rușine BFKT 

 Te rog eu frumos sa faci niste baschet cu un teraparetic!


Musafir

#8 Re: Re: Re: Rușine BFKT

2016-10-20 21:26:22

#5: - Re: Re: Rușine BFKT 

 Daca te pun sa ii faci la un pacient recuperare in avc cum il pui ma pe ala sa faca sport.... Tu esti cretin rau.... Daca sufera de o boala cardiovasculara ce ii faci ma lu' ala cu sportul tau?  Cam nu poate sta in picioare..... Stii tu anatomie.... Vine ala de sport sa predea anato la medicina... Nu am mai gasit cine sa ne predea anato... Ce sa spun..... 

Abea astept sa im explici ce sport ii recomanzi unui pacient care sufera de boala lyme...? Sa sara coarda? Merge???  

E foarte interesant ce sa spun... Asta cu știți  anatomie ( e buna rau).... Ce pot sa zic am ras.. 

 

Sti cum e cu strugurii  si cu vulpea ... (daca nu te prinzi< ca la voi e mai greu> iti povestesc eu doar sa imi spui)  

 


Musafir

#26 Re: Re: Re: Rușine BFKT

2016-10-21 15:57:45

#5: - Re: Re: Rușine BFKT 

 Unii oameni, inainte de a incepe o facultate, cred ca ar trebui  sa studieze gramatica limbii romane. Si poate niste ore de anger management. 

Adi

#32 Re: Re: Re: Rușine BFKT

2016-10-21 19:50:48

#5: - Re: Re: Rușine BFKT 

 Omule, care o ții tare pe poziție cu sportul, de când a devenit sportul o metodă de tratament sau pentru ce afecțiune? Eu te intreb asta din postura de sportiv de performanță, care am văzut multe de-a lungul timpului și am suferit și accidentări pentru care am făcut recuperare specifică după un program personalizat, implementat de  către un Fiziokinetoterapeut(absolvent al FMF). Pentru a aborda corect un pacient ai nevoie de cunoștințe de natură medicală(de la anatomie și biomecanică, fiziologie, fiziopatologie, semiologie, medicină internă,neurologie, ș.a pt a ști cum funcționează organismul ca un tot unitar), doar nu degeaba il numim pacient pe omul care are nevoie de recuperare. Pe de altă parte, in calitate de fiziokinetoterapeut îți spun faptul că Fizioterapia(denumirea pt care se bate lumea acum pe la noi) este o profesie Medico-sanitară, cel puțin în țările zis civilizate; asta înseamnă că nu se face în cadrul Facultății de Sport, ci in cadrul Facultății de Medicină. 

Nu am nimic cu nimeni

#43 Re: Re: Re: Rușine BFKT

2016-10-22 18:15:32

#5: - Re: Re: Rușine BFKT 

 NU am nimic cu nimeni. Eu sunt absolvent de UMF iar sora mea de EFS. Vreau sa fiu scurt. 1) Avem nevoie de o singura entitate universitara de sub care sa iasa un singur tip de specialist( iar asta inseamna ca posturile pentru cadrele universitare sa se restructureze, reformeze-credeti ca ei ar accepta? dovada ca pana in prezent, nu s-a realizat). 2) Spre exemplu, in Franta, exista educator sportiv( in spital) care se ocupa de pacienti prin activitati sportive.

Cncluzie:  Daca vrem sa nu mai avem probleme pe viitor de organizare, recunoastere profesionala sau de care vreti voi, reformam din temelii specializarea insemnand clarificarea, cadere de comun acord ca promotiile care au terminat pana acum sau care sunt in curs sa obtina acelasi titlu profesional; Stabilirea unei singure institutii de scolarizare pentru FIZIOTERAPEUTI, infiintarea specializareii de educator sportiv.

Toate cele bune!