Examen National

Quoted post

RS

#4112 DA...pentru ca

2016-06-30 03:47

1. Acest examen trebuie sa testeze/evalueze asimilarea unor cunostinte in domeniu si nu capacitatea de a specula / interpreta un enunt evident ambiguu.

2. Daca definirea unei probleme la geometrie poate fi facuta prezentand elemente prin care elevul poate face conexiuni intre diverse teoreme pentru a ajunge la rezultat, o problema la algebra, cu atat mai mult interpretarea unui grafic, NU poate pleca de la "presupuneri".

3. Un grafic de analiza statistica (minima, este adevarat) pleaca de la niste date "de intrare" si nu invers, punand apoi intrebari "capcana" ce se bazeaza pe speculatii. Este evident ca, autorul a plecat de la aceste date (nr elevi, note), realizand graficul, pe care apoi l-a importat din MS Excel fara sa prezinte toata legenda acestuia iar prezentarea partiala este neclara (printarea). In "lumea reala", oricine i-ar fi spus "incomplet si ambiguu".

4. NU cereti unor elevi de 14-15 ani sa gandeasca si sa speculeze, sa faca conexiuni ca si un matur. Scoala romaneasca a devenit un "campionat" de indesat informatii in capul unor copii ce nu au capacitatea biologica de a asimila "constructiv" aceste informatii. NU faceti decat sa omorati din fasa orice incercare a lor de a fi altfel, de a-si pune in valoare talentul nativ si de a-si exprima liber propriile opinii.

5. Raspunsul ministerului este, evident, unul "de eschiva", de suprafata, un raspuns agresiv prin care se incearca, ca de obicei, mascarea erorii. Nu este foarte clar daca greseala in enuntarea exercitiului este de fond (constienta, in sensul de capcana) sau de forma (pur si simplu autorul crede ca presupunerea "logica" pentru el este in "logica" oricui) dar concluzia este clara: este o EROARE.

Dragi copii, nu va asteptati ca un matur sa recunoasca ca a gresit, intentionat sau nu.

Maturii din Romania sunt campioni in a "presupune", in a reactiona agresiv pentru a-si masca erorile si in a cere de la altii ceea ce ei nu pot face.

Mult succes in viata si nu uitati sa ramaneti copii!   

Raspunsuri

Un om

#4127 Re: DA...pentru ca

2016-06-30 04:40:15

#4112: RS - DA...pentru ca 

 Ai perfecta dreptate.Atat timp cat el si copilul lui au dat rezultatul "corect" nu ii mai intereseaza daca un copil bun ,din cauza unui subiect ca asta nu mai intra la liceul dorit .Si la mine la scoala graficul a fost printat foarte prost -abia se vedeau axele si barele.Multumesc pentru sustinere !