Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post

Ştefan Vuza ia ajutoare de la stat! Cumpără Oltchimul, iar statul rămâne cu datoriile

#47343 Re: Ştefan Vuza ia ajutoare de la stat! Cumpără Oltchimul, iar statul rămâne cu datoriile

2016-06-20 10:19

#47342: Ştefan Vuza ia ajutoare de la stat! Cumpără Oltchimul, iar statul rămâne cu datoriile - Ştefan Vuza ia ajutoare de la stat! Cumpără Oltchimul, iar statul rămâne cu datoriile 

 continuare

Vuza vrea să elimine statul din Chimcomplex

Potrivit ultimelor decizii ale AGA de la Chimcomplex se urmăreşte majorarea capitalului. Acţionarii au mai decis anularea deciziei AGA din 6 ianuarie 2014, privind majorarea capitalului de la 162,87 milioane de lei, la maxim 342,87 milioane de lei şi au aprobat o nouă majorare a capitalului, de la 162,87 milioane de lei, la 303,87 milioane de lei, prin aport în numerar, la preţul de 1,26 lei/acţiune, în termenul de preempţiune. Acţiunile rămase nesubscrise de către acţionarii existenţi vor fi vândute printr-o ofertă publică primară, adresată exclusiv unor investitori calificaţi, intermediată de Estinvest Focşani. Preţul la care vor fi oferite acţiunile urmează să fie stabilit în urma unei evaluări.

Însă, Vuza urmăreşte prin această majorare de capital diminuarea acţiunilor pe care statul român le deţine la Chimcomplex în situaţia în care Guvernul nu va aproba alocarea acestor bani. Mai ales în situaţia în care conducerea Chimcomplex nu a prezentat nici până acum raportul trimestrului IV din  2015 şi nu a oferit dividente acţionarilor.

 

Ştergerea datoriilor Oltchim investigată de Comisia europeană

Chiar dacă intenţiile de ştergere a datoriilor Oltchim au fost anunţate de mai mult timp, în urmă cu două luni, Comisia Europeană a anunţat a deschis o investigaţie prin care verifică dacă anularea datoriilor de către statul român şi continuarea aprovizionării Oltchim de către întreprinderi de stat, în pofida deteriorării situaţiei financiare a acestuia, au respectat normele UE privind ajutoarele de stat.

 

Vuza prins în off-side de olteni

Gazeta de Cluj a prezentat modul în care Vuza a fost prins în “off-side” de SIF Oltenia. Dinel Staicu, şeful SIF-ului, l-a acuzat pe Vuza că „plimbă” banii pentru a-i păstra în propriile conturi. Conducerea SIF Oltenia acuză că Ştefan Vuza, care a cumpărat prin privatizare cele două mari combinate (Sinterom Cluj şi Contactoare Buzău), reuşeşte prin intermediul mai multor tranzacţii financiare de tip „suveică” să ruleze fondurile acestor două combinate pentru ca, în final, acestea să ajungă în capitalul unor firme pe care miliardarul le deţine sub „umbrela” Grupului Serviciilor Comerciale Române (SCR). În mai 2006, SIF Oltenia a dat în judecată Sinterom pentru a anula o hotărâre a Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor (AGEA) din cadrul Sinterom prin care se majora capitalul social la A1 Impex Cluj-Napoca (firmă deţinută de Vuza – n.r.) cu 2,7 milioane de lei. Judecătorii clujeni au dat câştig de cauză SIF-ului şi au obligat să se anuleze hotărârea. În decembrie 2007, SIF a mai deschis un proces împotriva Sinterom pentru a anula o altă hotărâre prin care se mai încerca majorarea capitalului la A1 Impex Cluj-Napoca cu peste şase milioane de lei. „Printr-un şir de operaţiuni financiare fondurile Sinterom sunt direcţionate către societăţi controlate de Ştefan Vuza”, se arată în plângerea SIF Oltenia. Şi această hotărâre este anulată de instanţa clujeană

http://gazetadecluj.ro/stefan-vuza-ia-

Raspunsuri


Musafir

#47344 Re: Re: Ştefan Vuza ia ajutoare de la stat! Cumpără Oltchimul, iar statul rămâne cu datoriile

2016-06-20 10:27:49