VREM BANII INAPOI! JAFUL de la facturile de gaz si curent.

Quoted post


Musafir

#742

2016-05-21 21:14

Greu, greu de tot cu aceste companii gen E-ON... Dorinta de a castiga cat mai mult cu cheltuieli cat mai mici, goana dupa profituri imense, ii mana spre dezbracarea de caracter, dezumanizare si chiar ura impotriva semenilor ! In conceptul de baza E-ON, toti ABONATII SUNT INFRACTORI, care trebuie sa se dezvinovateasca in urma unor acuzatii (de multe ori fara temei) aduse in diverse imprejurari, cu larga complicitate a acelui ANRE, care a emis si emite acte normative ambigui, in general , lasand la latitudinea furnizorilor si distribuitorilor de energie sa spolieze pe bietii utilizatori finali.
Am discutat cu multa lume despre apucaturile total neortodoxe ale unor salariati ai acestei companii (dar si a altora de acelasi profil), in raport cu clientii, apucaturile total abuzive, arogante si inumane. Toate acestea pornesc de la vesnicul scop de a depasi targhet-urile ce li se impun, contra unor castiguri salariale, de loc de neglijat, in raport cu media altor salariati din aceasta tara care muncesc din greu pentru un castig ce le asigura abia supravietuirea.
Si acum sa va expun, pe scurt cazul meu :
In ziua de 22.02.2016, intorcandu-ma de la niste evaluari medicale costisitoare, in vederea unei interventii chirurgicale - am primit intr-un plic cu antetul “E-ON ENERGIE ROMANIA S.A.”(plicul venind de la Bacau) o serie de documente din care reiese faptul ca datorez acestei societati comerciale contravaloarea unei cantitati de 16.456 Kwh [pentru consumul energiei electrice pe 1 an de zile (!!!) – cca 45 Kwh/zi (!!!) – o adevarata uzina energofaga] precum si cheltuielile de 388,31 lei ce inseamna taxele privind serviciile prestate de operatorul de distributie , pentru garsoniera (cca.24 mp) din mun. Piatra Neamt ce este in proprietatea mea [n baza“Procesului Verbal de Stabilire a Despagubirilor/ /Procesul Verbal de Analiza a Abaterilor” - Seria PVSD, Nr. 1070250/30.09.2015, simulacru de calcule facute de persoane care nu au simtul realitatii (alegerea unor coeficienti este aleatoare, chiar s-au inversat unele elemente de calcul…)]!
In acelasi timp, mi s-a intocmit si DOSAR PENAL pentru sustragere de curent electric, prejudiciind Societatea de furnizare a energiei electrice cu peste 11.100 lei !!!
De fapt cum stau lucrurile si cum s-a ajuns la aceste rezultate aberante, ireale, astronomice ? Vi le prezint in cateva cuvinte :
In ziua de 09.06.2015 mi s-a schimbat contorul de tip vechi, cu unul nou, motivandu-se in Nota de Constatare Seria NC, nr. 0512648/ 09.06.2015, ca cel vechi, la o citire ce a avut loc pe data de 18.02.2015, indexul acestui contor a fost mai mare (05143) decat indexul citit in data de 09.06.2015 (05062), cu toate ca in data de 05.06.2015 acest contor a fost verificat si resigilat , fara a fi de fata abonatul sau vreun reprezentant al acestuia (in Bonul de miscare respectiv, gasit in cutia postala, nu se specifica niciun fel de abatere sau neregula tehnica). Ce s-a facut la contorul respectiv in ziua de 05.06.2015 ? In Procesul verbal de analiza a abaterilor nr. 1070250/30.09.2015 Comisia de analiza a S.C. E-ON DISTRIBUTIE ROMANIA S.A. (IASI) mentioneaza ca “in data de 18.02.2015 contorul avea index 05143 kWh, iar in data de 19.05.2015 indexul era 05062”, hotararile comisiei fiind: “Se considera interventie neautorizata in instalatiile EDRO care a condus la neanregistrarea intregii cantitati de energie electrica consumata”, calculandu-se apoi cifrele aberante expuse mai sus !!!
Cum s-a ajuns la astfel de concluzie, nu se poate sti, cert este ca o astfel de iresponsabilitate si rea vointa este greu de inchipuit !
In continuare, mentionez :
Aceasta garsoniera (repet, de cca. 24 mp) a intrat in posesia mea, din anul 2008, prin credit ipotecar, aflat si acum in plata; Garsoniera inca de la momentul cumpararii nu este locuita (am anexat ADEVERINTA de la Asociatia de proprietari nr. 75 din mun. Piatra Neamt); Este frecventata cu totul ocazional (mai ales pentru curatenie periodica); Contorul electric l-am “mostenit” asa cum a fost el, nu mi l-a predat nimeni; Se afla intr-o firida pe casa scarii fara niciun fel de asigurare; Consumurile energetice , in anii anteriori, sunt de cca. 180 kWh/an; In acest sens va aduc la cunostinta ca eu urmaresc in paralel aceste consumuri, sporadic, intr-un caiet special, de cele mai multe ori, cand trec pe la aceasta locatie, in prezenta sefului de scara (avand in vedere ca nu locuiesc acolo). De la data schimbarii contorului - 09.06.2015 si pana la data de 31.03.2016 (aproape 10 luni) s-au consumat 120 kWh, inregistrati pe CONTORUL NOU… Cam acesta este consumul specific normal si in perioadele precedente, de cand am dobandit garsoniera; Aceste inregistrari nu pot fi luate ca probe - martor privind consumul lunar, anual, sau cum vreti , la acest imobil? De la schimbarea noului contor s-au emis facturi de regularizare, de consum, etc, pana ieri 14.04.2016. Consumul de apa la aceasta garsoniera este foarte mic (cca. 3 mc/an), lucru ce poate fi remarcat atat de evidenta proprie cat si de evidentele din Registrele Asociatiei de proprietari nr. 75 - (am anexat DECLARATIA sefului de scara), acesta fiind inca un indiciu ca acel imobil este nelocuit. In perioada vizata s-a consumat cca. 1 mc de apa (in 3 luni!).
Conform instructiunilor primite in adresa de inaintare primita, am formulat o contestatie cu nr. Inreg. 6022343068/29.02.2016 plus 15 anexe cu diverse documente explicative si multe detalii, le-am depus la E-ON Servicii Clienti SRL Piatra Neamt.
Buna mea credinta si incercarea de a rezolva acest litigiu pe cale amiabila, reiese si din urmatoarea fraza din cuprinsul contestatiei : “In sensul celor expuse, va rog cu decenta si condescendenta sa dispuneti reanalizarea, respectiv anularea atat a documentelor intocmite, cat si a sanctiunilor, cu totul disproportionate aplicate , in conditiile in care doresc ca nici E-ON ENERGIE ROMANIA S.A. sa fie pagubita, medierea intre parti, fiind cea mai potrivita” .
Am asteptat sa fiu contactat cumva, dar acest lucru nu s-a intamplat NICIODATA pe parcursul acestor evenimente (nici macar atunci cand mi s-a schimbat contorul, am fost contactat telefonic de seful de scara, nu eram in localitate, am rugat tehnicienii sa amane pentru a doua zi, dar au spus ca nu le permit sefii, doream sa viziteze si garsoniera in care vedeau consumatorii : 4 becuri economice, un frigider nou, care nu era conectat la curent si un boiler de 50 de litri, la fel, neconectat, deci consumul energetic era zero !)
In ziua de 05.04.2016 am primit de la E-ON ENERGIE ROMANIA SA o adresa alaturi de care erau : Procesul –verbal de Reanaliza a abaterilor nr.148/24.03.2016, cateva poze ale contorului ,in diferite date, lucru ce dovedesc faptul ca indexul contorului a avut o evolutie descrescatoare de la 18.02.2015 la 09.06.2015. In concluzie se sustin concluziile Comisiile de analiza, adica “se considera interventie neautorizata in instalatii EDRO” iar “calculul cantitatii ce trebuie recuperate s-a facut in concordanta cu prevederile Ord. 64 ANRE (RFEE)”. De asemenea se precizeaza ca “in conformitate cu art. 92 alin.1din Legea energiei electrice si a gazelor natural 123/2012, modificarea fara drept sau blocarea functionarii echipamentului de masurare a energiei electrice livrate ori modificarea fara drept a componentelor instalatiilor energetice constituie infractiune “. Semneaza niste devotati ai comisiei de mediere (!!!) iar la consumator, sunt mentionat eu, subsemnatul iar la semnatura “in lipsa”, neexistand nicio dovada ca am fost contactat, eu dand toate datele de contact necesare !
Care MEDIERE ?
Legea nr. 192/2006 (Versiune actualizata la data de 16/01/2015) stipuleaza in mod explicit : Art. 1. - (1) Medierea reprezintă o modalitate de soluţionare a conflictelor pe cale amiabilă, cu ajutorul unei terţe persoane specializate în calitate de mediator, în condiţii de neutralitate, imparţialitate, confidenţialitate şi având liberul consimţământ al părţilor. (2) Medierea se bazează pe încrederea pe care părţile o acordă mediatorului, ca persoană aptă să faciliteze negocierile dintre ele şi să le sprijine pentru soluţionarea conflictului, prin obţinerea unei soluţii reciproc
convenabile, eficiente şi durabile.
ACEST DOCUMENT ESTE DIN START NUL, IN TOATE OCAZIILE S-A EVITAT PREZENTA MEA, documentele ce le-am expediat nici nu au fost citite, de studierea lor nici vorba ! SUPERFICIALITATE SI MEDIOCRITATE CRASE ! Si care este DOVADA ca eu, ATANASIU FLORIN STEFAN, am facut aceste lucruri ilegale pe care le invocati ?
Acele poze care mi le tot fluturati pe sub ochi, credeti ca sunt probe impotriva mea ? Se stie cum pot fi “arajate” astfel de poze … Dar defectiuni, erori de citire corectate apoi de tehnicieni, rea-vointa , dorinta de castig nemeritat a unor operatori, poate chiar dorinta de razbunare, in acest fel a unor terte persoane etc. acestea nu se iau in calcul ? Si apoi proportiile calculelor aberante, in raport cu abaterile minore, la un consummator insinifiant nu sunt GROTESTI ? Extinderea imputatiei pe un an de zile, retroactiv, nu este un imens ABUZ? Perioada vizata este de max. 3 luni, daca acest contor nu a functionat sau a fost avariat, in aceasta perioada, nu era normal sa calculeze o medie lunara a consumului din anul anterior sau o perioada similara a anului precedent, caci reglementarile ANRE va permit acest lucru …
Mentionez ca in Bon de miscare contor electric Seria MS, Nr. 1460379/05.06.2015, Bon de miscare contor electric Seria MS, Nr. 1460512/09.06.2015 nu sunt semnalate niciun fel de abatere sau interventie in contor, sigiliile fiind intacte, iar in Nota de Constatare Seria NC nr. 0512648/09.06.2015 nu se consemneaza ca a fost vreo interventie in instalatiile EDRO, se mentionaza ca imobilul este nelocuit, nu exista consum la iesirea din garsoniera (I=0), singura constatare este ca la data de 18.02.2015 indexul era 05143, iar la data de 09.06.2015 indexul era 5062, dupa foto; NU EXISTA NICIO EXPERTIZA DIN CARE SA REIASA CA S-A INTERVENIT ASUPRA CONTORULUI POZAT, dar acum este, cred, prea tarziu sa se mai faca o asemenea constatare, in lipsa unei parti.
As fi dorit sa ma adresez unei persoane cu putere de decizie din Societatea E-ON ENERGIE ROMANIA SA, dar este imposibil. S-a creat un hatis intortocheat si de nepatruns, de o sumedenie de nivele, nu stii unde si cui sa te adresezi, ajungi pana la urma la un functionar care strange din umeri ! Faci ocolul Romaniei : Tg. Mures, Iasi, Bacau, Cluj Napoca, Piatra Neamt, unele plicuri vin de la o casuta postala din Bucuresti…
Autoritatea ce a revizuit “Procedura privind determinarea consumului de energie electrica in caz de inregistrare eronata si in sistem pausal” (Ord.121 din 29.07.2015, intrand in vigoare din data de 06.08.2015) a specificat, mult mai clar si corect modalitatea de calcul pentru astfel de situatii, recunoscand, implicit, ca vechea Procedura era confuza si evaziva (a se vedea art. 20; 21; 22; 23; 24; 25).
O aplecare mai obiectiva, mai rationala si poate chiar mai indulgenta asupra acestei Proceduri, coroborata cu “Ordinul nr. 64 din 14 iulie 2014 pentru aprobarea Regulamentului de furnizare a energiei electrice la clientii finali”(art.80) ar crea un climat mai prietenos intre societatea E-ON ENERGIE ROMANIA SA si clientii sai, mai ales in concurenta acerba ce se intrevede cu competitorii energetici si in segmentul de piata al consumatorilor casnici. Mentionez ca in prezent am 4 contracte cu E-ON, toate le onorez in mod constiincios.
Din pacate, doar Instantele Judecatoresti mai pot sa-mi faca dreptate, eu am avut TOATA BUNAVOINTA sa rezolv pe cale AMIABILA acest diferend, dar NU s-a voit in mod INTENTIONAT si INTERESAT acest lucru.
De asemenea, va rog sa ma credeti, ca la varsta mea (63 ani) , este pentru prima data cand cineva ma invinuieste de FURT si mai ales imi face un DOSAR PENAL, tratand cu superficialitate si probabil cu interes un caz banal al defectarii unui contor electric situat intr-o firida pe casa scarii (nefiind in niciun fel asigurat). Aceasta situatie mi-a deteriorat grav starea de sanatate, intrerupandu-mi un tratament costisitor cu efecte paleative incurajatoare, lucru de care cineva se va face raspunzator. Mai adaug ca mi-a fost afectata intr-un mod josnic notorietatea si imaginea in breasla mea si nu numai. Din pacate si excesul de zel poate fi un DELICT ce se poate penaliza.

Raspunsuri

Sergiu

#2398 Re: Buna ziua

2020-05-04 12:58:53

#742: -  

Sunt de acord cu ceia ce se cere aici pentru o situatie mai corecta