Latina la clasa a VIII-a în noile Planuri-cadru de învăţământ

Quoted post


Musafir

#80 Re: Re:

2016-01-06 12:39

#79: - Re:  

  Asta este o calomnie. Niciun profesor de latina nu isi tine orele?...pierdere de bani este invatamantul gratuit pentru toti prostii care se joaca cu telefonul sub banca 6 ore pe zi, apoi le spun parintilor cu seninatate : Astazi nu am facut nimic la scoala! Pentru astia este o pierdere de bani sa primeasca si painea zilnica! 

Raspunsuri


Musafir

#94 Re: Re: Re:

2016-01-06 22:11:28

#80: - Re: Re:  

 E drept ca multi profesori care nu sunt specializati pe Latina ,din pacate,folosesc ora de Limba latina pentru pregatiri suplimentare la Limba si Literatura Romana.E una din hibe si punctul de plecare pentru perceptia elevilor de liceu asupra acestei discipline.

Dar...acolo unde exista profesor de Latina ,acela isi face datoria.


Musafir

#205 Re: Re: Re:

2016-01-13 19:27:58

#80: - Re: Re:  

 79 sau ce numar ai fi? Cum poti sa spui ca latina nu se studiaza? Ok mai bine ar recunoaste cei din scoli generale ca intr adevar tin ora doar pentru a mai face ceva la romana! Nu toti , dar destui! Si asa ne ajung copii la filologie, afla ca sustin teza si doar cu o singura ora pe saptamana, mai obtii si performante la olimpiade , dar dupa o munca de un semestru in care nu faci decat materia de clasa a VIII a, ajungi sa le spui elevilor prin decembrie Dragii mei e timpul sa va prezint si programa pentru clasa a IX a . E rusine! Poate e timpul sa delimitam clar ce studiem la fiecare profil, importanta fiecarei materii , nu e necesara,  elimina teza . Nu e placut ca  in fiecare semestru sa corectezi 12 randuri de teze, sa mai ai si colegi dragi pentru care limba latina nu ar trebui studiata , doar e prea grea, si culmea profesori de limba romana , de franceza, mai grav sa ti articuleze elevul olimpic ora de ora , descoperind scumpul coleg intre timp si reguli noi de citire precum H in latina clasica nu se pronunta si multe altele! Si daca credeti ca limba latina nu e o materie iubita, va inselati amarnic! Sper sa aiba succes petitia, dar tare ma indoiesc, ploile sunt deja aranjate, asta e! Nu pierdem noi ore, mai ales cei titulari la licee, pierd elevii!

Fecisti patriam diversis gentibus unam, Roma!....