VREM SPITALE NU CATEDRALE

Quoted post

Ionelia

#200 Vrem sa traim,nu sa fim ingropati!

2015-11-01 11:31

In timp ce alte tari se ocupa de viitorul sanatatii populatiei, Romania continua sa investeasca in latura religioasa.Avem 18.300 de biserici, doar 4.700 de scoli generale si 425 spitale !!! In Romania, in ultimii 15 ani, s-a inaugurat cate o biserica noua la fiecare doua zile; In Romania, in aceeasi perioada, s-au desfiintat peste 21.000 de unitati de invatamant, echivalent cu disparitia a patru scoli in fiecare zi a fiecarui an!Sistemul de sănătate este subfinanţat, iar spitalele care încă sunt deschise şi funcţionează duc lipsă de dotări moderne şi materiale strict necesare.Mi-e groaza sa ma gandesc care ar fi fost bilantul tragediei de la Colectiv daca s-ar fii petrecut intr-un oras mai mic si nu in Bucuresti. Chiar si asa ,in capitala Romaniei, 29 de oameni au murit intr-o singura noapte, dintre cei 184 de raniti in accident, DOAR 88 de persoane au fost transportate cu ambulanta, cei in stare foarte grava,restul au ajuns prin mijloace private.146 de oameni au ramas inca in spitale.NU am fost pregatiti pentru un astfel de accident si cu siguranta NU avem ce este necesar pentru ca oameni nevinovati sa poata avea o sansa la viata!Simt ca ne intoarceam usor la Evul Mediu si refuz sa iau parte la ignoranta colectiva.Avem nevoie de spitale,avem nevoie de scoli ,avem nevoie de biserici care sa VINA IN SPRIJINUL SOCIETATII ,nu sa ingroape oameni.

Raspunsuri


Musafir

#204 Re: Vrem sa traim,nu sa fim ingropati!

2015-11-01 11:40:55

#200: Ionelia - Vrem sa traim,nu sa fim ingropati! 

 

Si de ce ne spui noua asta? Spitalele trebuia sa ti le construiasca STATUL, cu banii din taxele si impozitele tale (asta daca le-ai platit, ca daca lucrezi ca tot romanul la negru, atunci e clar ca n-ai cotizat niciun ban). Bisericile nu sunt construite de stat, ci din donatii private. Asa ca, pentru spitale, te du si te adreseaza autoritatilor locale (sau ti-e prea lene sa-ti scoli fundul de pe scaun?). Cat despre biserici, n-ar trebui sa fie treaba ta atata timp cat nu-ti baga nimeni mana in buzunar.

De curiozitate, te deranjeaza la fel de mult existenta sinagogilor, a caselor de rugaciune ale sectarilor (care au impanzit tara), a moscheilor? Daca raspunsul tau este nu, spune-mi te rog, de ce? Ca totusi, daca iei doar casele de rugaciune ale martorilor lui Iehova din Bucuresti, faci de un spital imediat.