Metrou de Noapte - Bucuresti Orasul care nu doarme

Quoted post

BIROUL COMUNICARE METROREX

#45 REACTIA METROREX

2015-08-05 15:24

Metrorex are in vedere solicitarile de prelungire a circulatiei metrourilor si pe timp de noapte

Programul de circulație a trenurilor de metrou pentru publicul călător este între orele 05:00÷23:00. După această oră trenurile se retrag din circulație. Pentru asigurarea în condiții de maximă securitate a transportului de călători, pe perioada nopții (în intervalul orar 00:00÷4:30), se efectuează un program de revizii, întreținere și reparații a instalațiilor și construcțiilor.

Timpul alocat intretinerii caii de rulare - proceduri de burare a liniei de metrou necesare redarii elasticitatii sinei, diverse alte operatiuni la sina, etc timpul spuneam este si asa prea scurt: LT-istii (lucratorii de la linii si tunele) lucreaza intr-o tensiune foarte mare, presati de timp, de asemenea operatiunea de reparare/astupare a infiltratiilor de apa din peretii tunelului necesita timp si atentie sporita. Fiecare por nedescoperit si netratat astazi poate cauza circulatiei circulatiei trenului de maine. LT-istii asigura in fiecare noapte calatoria cu metroul pentru a doua zi. Din aceste motive nu este posibilă deocamdata prelungirea programului de circulaţie a trenurilor de metrou.

Avem in vedere solicitarile publicului calator de prelungire a circulatiei metrourilor si pe timp de noapte. Astfel, s-au facut demersuri pentru modernizarea magistralelor de metrou in functiune (instalatii, cale de rulare, finisaje...). Metrorex are în prezent în derulare un proiect pentru îmbunătăţirea serviciilor de transport public cu metroul pe Magistrala 2, Berceni – Pipera. Proiectul face parte din Programul Operaţional Sectorial – Transport (POS-T) – Fonduri de Coeziune. În proiect sunt prevăzute lucrări de modernizare la toate instalaţiile (de automatizare trafic, electrice, sanitare, de ventilaţie, de informare a publicului călător), lucrări de refacere la toate finisajele şi va fi continuată accesibilizarea staţiilor de metrou pentru persoanele cu dizabilităţi. Odata realizate aceste modernizari, speram ca si activitatile de noapte sa permita prelungirea circulatiei metrourilor si pe timp de noapte.

BIROUL COMUNICARE METROREX

 

PS: Pentru a intelege tensiunea in care lucreaza pe tot parcursul noptii specialistii  in linii si tunele, pentru calatoria confortabila si sigura de a doua zi, citeste articolul Rapsodia adancurilorhttp://issuu.com/orasul/docs/r-bmd-1201?mode=window&backgroundColor=%23222222

Raspunsuri

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2015-08-05 18:02:45Musafir

#86 Re: REACTIA METROREX

2015-08-07 21:52:35

#45: BIROUL COMUNICARE METROREX - REACTIA METROREX  

 Daca ar fi tensiunea aia "maxima" sub care lucrati atat de mare pe cat aveti salariile, ar fi bine. In urma reclamatiei pe care am realizat-o in urma cu doua luni de zile inca nu am primit raspuns. Justificarea scumpirii cartelelor a fost aproape inexistenta, ati dat-o din stanga-n dreapta dar pe foaie tot nu au aparut cifre exacte, banii primiti din fonduri si din restul "surselor". Aer conditionat in vagon este din pula, doar daca ne deschidem noi geamul ca sa ne mai futem putin si la urechi. Privirile scarbite ale angajatilor metrorex dar si tinuta lor mizera ma fac sa ma simt ca un client "respectat" pe deplin. Conditiile de deplasare sunt in continuare pe stilul "conserva de sardine". Aveti sindicat, faceti o greva, va doare-n pula de restul, va luati marirea de salariu si gata. Cum ar fi sa va turnam noi o greva, calatorii de rand. Cateva sute de oameni care sa va ocupe la maxim cateva garnituri si sa circule de la un capat la altul, fara sa coboare, o zi intreaga. cum ar fi? Pai ce pula mea, daca aveti voi sindicat, ne facem si noi. Ideea asta este deja in discutii si pregatiri. Cu voi nu se poate comunica altfel. Pe linia de informatii aveti doar analfabeti si scarbe care ne injura dupa ce terminam convorbirea. Asa ca mai faceti voi manevre sa ne scoateti bani din buzunar fara sa ne oferiti servicii mai bune la schimb ... si vom fi pregatiti.