Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post

CREAN_TELE SALARII OLTCHIM: DNA să se mute la Râmnicu Vâlcea

#41542 Re: Re: Re: Re: Re: 55 de situatii in care Ponta a fost prins cu minciuna de cand este premier. Si d

2015-07-14 13:22

#41541: CREAN_TELE SALARII OLTCHIM: DNA să se mute la Râmnicu Vâlcea - Re: Re: Re: Re: 55 de situatii in care Ponta a fost prins cu minciuna de cand este premier. Si doua  

 45) Iunie 2014. Banii de la FMI. Premierul Victor Ponta a declarat pe 16 iunie ca Romania poate accesa in orice moment linia de credit de doua miliarde de euro, dupa ce delegatii FMI si CE au parasit saptamana trecuta Bucu_restiul, in urma deciziei guvernului de a reduce CAS cu cinci puncte procentuale. Insa cu cateva zile in urma, fostul ministru Liviu Voinea, recunoscuse ca Executivul nu poate accesa linia de credit pusa la dispozitie de FMI. "Fondul Monetar International ne pune la dispozitie in orice moment am avea nevoie sa accesam linia de credit de 2 miliarde. Nu avem nevoie, dar daca, Doamne fereste, se intampla cine stie ce cataclism, maine putem sa accesam", a spus Ponta intr-un interviu pentru Agerpres, negand astfel afirmatiile fostului ministru Voinea.

46) Iulie 2014. Cum a cerut Ponta CCR sa se pronunte preventiv. Cu_rtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a decis pe 9 iulie cu unanimitate de voturi, ca nu a existat conflict juridic de natura constitutionala intre Guvern si presedinte legat de reprezentarea statului roman la Consiliul European care avusese loc in iunie. Practic se repeta povestea din vara lui 2012. Ponta sesizase Cu_rtea Constitutionala in legatura cu reprezentarea Romaniei la Consiliul European de la Bruxelles din 26-27 iunie. Ponta i-a cerut lui Traian Basescu mandat pentru a reprezenta Romania la Consiliul European, insa seful statului l-a refuzat, anuntand ca el va participa la Consiliul de la Bruxelles. Ponta a sesizat CCR motivand ca exista un conflict juridic de natura constitutionala intre Guvern si presedinte. CCR a spus ca nu este niciun conflict juridic. Pentru a se apara, Ponta a spus in acea zi ca, de fapt, sesizarea pe care a transmis-o Cu_rtii nu se refera la actualul sef al statului, ci este o situatie pe care o vrea clarificata pentru cei care vor conduce Palatele Cotroceni si Victoria din noiembrie. Cu alte cuvinte, Ponta sustinea ca a cerut ca CCR sa pronunte o decizie preventiva :)

47) Iulie 2014. ZF a plagiat, nu Guvernul. Ponta a acuzat pe 23 iulie Ziarul Financiar ca ar fi plagiat Guvernul, situatia fiind invers, de fapt. Premierul a mai declarat miercu_ri, in debutul sedintei de guvern: "Am aflat ca am plagiat un grafic de la un ziar care l-a plagiat de la Ministerul de Finante. Deci, e caz grav deja. Ma rog, pentru cei care au mintea la ei, vor vedea foarte clar toate datele...". Cu o zi in urma, premierul Victor Ponta a folosit, in prezentarea unui material, reprezentand bilantul la doi ani de activitate, un infografic publicat de Ziarul Financiar pe 9 iulie 2014, care ilustreaza scaderea randamentelor la titlurile de stat in lei, fara sa citeze insa sursa infograficului. Apoi, la solicitarea jurnalistilor de a explica de ce a folosit infograficul fara sa citeze sursa, respectiv Ziarul Financiar, premierul a afirmat ca importanta este corectitudinea datelor prezentate.

48) Iulie 2014. Basescu a fost badaran
.
Inregistrarea unei discutii dintre presedintele Traian Basescu, premierul Victor Ponta si ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, a fost data publicitatii de catre administratia prezidentiala si postata pe contul de Facebook "Alaturi de presedintele nostru". Inregistrarea a fost difuzata pe 14 iulie pentru a demonstra ca presedintele nu a avut un "comportament badaranesc" fata de Ioana Petrescu asa cum acuzase premierul. "Presedintele a avut un comportament badaranesc fata de doamna Petrescu, am aflat ca studiile la Harvard nu sunt nimic fata de studiile domniei sale", spusese premierul inainte de difuzarea inregistrarii. Aceasta a aratat ca acel "comportament badaranesc" consta, de fapt, in urmatorul comentariu facut de Basescu: "Roubini e economist de Harvard, ma asteptam la argumente de genul lui, nu....". Discutia dintre cei trei s-a purtat pe marginea sustenabilitatii masurii de reducere a CAS.

49) Iulie 2014. Declaratie bizara a premierului. Premierul Victor Ponta a facut, la inceputul sedintei de Guvern din 16 iulie, o declaratie care il punea in dezacord cu el insusi. "Anul trecut, daca nu ma insel, dle ministru Voinea, companiile de stat ne-au produs o pierdere de -nu mai stiu -400 de milioane, parca, nu?", a spus Ponta. Raspunsul ministrului pentru buget Liviu Voinea a venit imediat: "Au stat mai bine decat cu un an in urma". Pana in acea zi si Ponta sustinea ca societatile de stat au avut rezultate mai bune in 2013 fata de 2012, obtinand chiar un profit total de 350 de milioane de euro, nicidecum pierderi de 400 milioane cum spune acum. Declaratia a fost facuta in contextul in care a anuntat ca Guvernul are o noua abordare privind managementul privat. Insa, noua abordare nu este cunoscuta.

50) August 2014. Ponta si cresterea economica. Pe 14 august, Victor Ponta a scris, pe pagina sa de Facebook, ca Romania continua cresterea economica, imediat dupa ce Institutul National de Statistica anuntase ca economia s-a contractat in trimestrul al doilea fata de trimestrul intai al anului, cu 1%. Intrebat apoi cum comenteaza afirmatia lui Traian Basescu, care a spus intr-o conferinta de presa ca Romania a intrat in recesiune economica, potrivit datelor Eurostat, care indica doua trimestre consecutive de reducere a activitatii economice in tara noastra, Ponta a spus ca atunci "cand vorbim de economie, mizeriile lui Basescu nu cred ca sunt importante". Apoi a reiterat faptul ca Romania a inregistrat o crestere de 2,6% in primul semestru al acestui an fata de perioada similara din 2013.

51) August 2014. Furtul de primari. Pe 25 august, Victor Ponta a spus ca ordonanta care va permite migratia politica a alesilor locali este necesara pentru a debloca autoritatile locale care nu se mai pot asigura majoritati in teritoriu si care nu mai pot din aceasta cauza sa adopte decizii importante pentru comunitati. In realitate, Ordonanta a permis cooptarea de catre PSD a sute de primari ai ACL. Doar de la PNL au plecat circa 350 de primari. Procesul a fost finalizat cu doar cateva zile inainte de primul tur al alegerilor.

52) August 2014. Ponta si DNA. Pe 26 august, Ponta a spus ca Traian Basescu a sesizat DNA cu privire la atribuirea lucrarilor la autostrada Comarnic-Brasov. Astfel a interpretat el o afirmatie a presedintelui facuta de Basescu la investitura lui Ioan Rus in functia de ministru al transporturilor. Acesta atragea atentia asupra unor posibile nereguli la atribuirea lucrarii la Autostrada Comarnic -Brasov "Si a facut sesizare la DNA. Atentie, a facut sesizare pentru un contract pe care noi nu l-am semnat. Deci el a zis: 'Va spun eu ca astia-s niste corupti !?'. DNA, daca primeste sesizare, sigur, s-a dus si a intrebat: 'Ati semnat vreun contract?'. 'Nu, nu am semnat inca. O sa-l semnam!'. 'Aaa... ca ne-a zis domnul Basescu ca atunci cand o sa-l semnati o sa fie ceva...'", a adaugat Ponta. In replica, purtatorul de cuvant al sefului statului, Bogdan Oprea, a precizat, marti, ca presedintele Traian Basescu nu a facut nicio sesizare la DNA cu privire la atribuirea lucrarii la Autostrada Comarnic -Brasov, asa cum, "in mod mincinos", a afirmat premierul Victor-Viorel Ponta. In replica, fostul purtatorul de cuvant al presedintelui, Bogdan Oprea a declarat ca afirmatia premierului este mincinoasa. Ulterior, DNA a precizat ca nu s-a primit vreo sesizae de la Presedintie sau presedinte privind autostrada Comarnic-Brasov

Raspunsuri

CREAN_TELE SALARII OLTCHIM: DNA să se mute la Râmnicu Vâlcea

#41543 Re: Re: Re: Re: Re: Re: 55 de situatii in care Ponta a fost prins cu minciuna de cand este premier.

2015-07-14 13:26:51

#41542: CREAN_TELE SALARII OLTCHIM: DNA să se mute la Râmnicu Vâlcea - Re: Re: Re: Re: Re: 55 de situatii in care Ponta a fost prins cu minciuna de cand este premier. Si d 

 53) Octombrie 2014. Ponta a uitat de declaratia de la Orastie. Ponta nu l-a sanctionat pe Liviu Dragnea asa cum promisese in iunie. Dupa Comitetul Executiv de la Orastie, de la finele lunii iunie, premierul Ponta sustinea ca oricine va discuta despre preluarea puterii in partid inainte de 16 noiembrie va fi exclus din partid, chiar si pe Dragnea daca este cazul. Cu toate acestea, pe 22 octombrie, Sebastian Ghita a spus la Romania Tv, post de televiziune pe care il conduce ca el si Liviu Dragnea vor candida in tandem pentru sefia PSD, dupa alegerile prezidentiale, in cazul in care Victor Ponta va fi ales presedinte. Dragnea nu a negat acest scenariu. Dimpotriva, a spus ca daca ar urma sa candideze la Congres pentru functia de presedinte al partidului, va face echipa cu Sebastian Ghita, asigurandu-i pe membrii PSD ca, dupa ce Victor Ponta va deveni presedinte, partidul "nu va ramane la mana niciunui combinator". Victor Ponta a fost intrebat dupa acest anunt ce parere are despre tandemul Liviu Dragnea - Sebastian Ghita la conducerea PSD. "Haideti sa vorbim de Romania si dupa aceea vorbim de subiectul...", a raspuns premierul.

54) Octombrie 2014. Clasamentul "Doing Business 2015". Premierul Victor Ponta s-a laudat in sedinta de Guvern din 29 octombrie ca Romania a urcat in 2014, in clasamentul 'Doing Business 2015' elaborat de Banca Mondiala, pe locul 48 din 189 de tari de pe pozitia 73 pe care o ocupa in 2013. Adica, 25 de pozitii, dupa spusele premierului. In realitate, Banca Mondiala a precizat ca Romania a urcat doar doua pozitii fata de locul 50 de anul trecut, conform unui calcul in functie de schimbarile de metodologie.

55) Noiembrie 2014. Votul din diaspora. Char in ziua alegerilor din primul tur, Victor Ponta a dat vina pe Biroul Electoral Central (BEC) si pe Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) pentru proasta organizare a alegerilor in starinatate. "Organizarea in sectiile de vot apartine Biroului Electoral Central" iar guvernul "asigura doar conditiile. Va dau numarul AEP sa-i intrebati pe ei,  a declarat prim-ministrul chestionat de jurnalisti despre cozile interminabile de la sectiile de vot din strainatate. Ponta este insa contrazis de mai multe acte normative. In primul rand de legea 370/2004 pentru alegerea presedintelui Romaniei precizeaza: "Organizarea si numerotarea sectiilor de votare din strainatate se stabilesc de catre ministrul afacerilor externe, prin ordin. Cu alte cuvinte, responsabil este guvernul condus de insusi Victor Ponta. Apoi, la art. 66 alin 2 se precizeaza: "sediile birourilor electorale ale sectiilor de votare din strainatate se asigura de catre Ministerul Afacerilor Externe". Asadar, legea il contrazice pe Victor Ponta: nu BEC, nici AEP organizeaza sectiile de vot din strainatate, ci Ministerul Afacerilor Externe, deci Guvernul Romaniei.De atunci, BEC a spus in doua randuri ca exista temei legal pentru infiintarea de noi sectii de vot in strainatate. BEC a explicat ca Ministerul de Externe are baza legala pentru a deschide sectii noi de votare in strainatate, invocand o hotarare pe care a dat-o pe 4 noiembrie. BEC explica faptul ca hotararea de pe 4 noiembrie interpreteaza legea 370/2004 in sensul in care sintagma "aceleasi liste de alegatori" de la primul tur se refera la sectiile de votare din tara. Cu alte cuvinte, BEC arata ca numarul sectiilor de votare din strainatate nu poate fi conectat cu listele de vot, ceea ce inseamna ca Ministerul de Externe putea organiza in turul doi oricate sectii de votare noi ar fi fost necesare pentru desfasurarea in bune conditii a procesului de vot.

  • BONUS 1: Sapte case, trei terenuri si trei masini. Atatea ar fi trebuit Ponta sa treaca in declaratia de avere. Insa, a "uitat" de cele trei case mare, doua terenuri si doua masini ale sotiei. Ponta si sotia sa Daciana detin 7 apartamente si case de locuit sau de vacanta. Dar, Victor Ponta a trecut in declaratia de avere depusa la BEC ca detine 4 case, din care 3 apartamente in Bucu_resti si o casa in judetul Gorj. In acelasi timp, in declaratia sa de avere a Dacianei Sarbu sunt trecute alte trei locuinte: un apartament de 167 mp in Bucu_resti si doua case de vacanta in Prahova, una de 196 mp si alta de 202 mp. Cea de 202 mp a fost cumparata in 2010 cand era casatorita cu Victor Ponta. Aceeasi situatie si la terenuri. Impreuna ar detine trei terenuri. Insa, Victor Ponta a trecut un teren intravilan in Gorj, iar Daciana Sarbu un teren intravilan in Prahova si unul forestier in Dambovita. Si masinile le impart. Victor Ponta si sotia sa, Daciana, detin, conform declaratiilor de avere, trei autoturisme. Victor Ponta a trecut in declaratia de avere un Citroen fabricat in 2012 si un Fiat din 2010. Daciana Sarbu a trecut un Land Rover din 2011. Legea 176/2010 privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice prevede, la articolul 3, alieneat 2, ca declaratiile de avere se fac in scris, pe propria raspundere, si cuprind drepturile si obligatiile declarantului, ale sotului/sotiei, precum si ale copiilor aflati in intretinere. Pana acum, Agentia Nationala de Integritate nu s-a pronuntat asupra acestui aspect desi au fost depuse sesizari.
  • BONUS 2: Cititi si Noile aventuri ale baronului Ponthausen, scris de Dan Tapalaga, despre cum manipuleaza Ponta cand minte ca Neamtul va vinde Ardealul ungurilor.

Si lista poate continua...

http://www.hotnews.ro/stiri