Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post

CREAN_TELE SALARII OLTCHIM: DNA să se mute la Râmnicu Vâlcea

#41543 Re: Re: Re: Re: Re: Re: 55 de situatii in care Ponta a fost prins cu minciuna de cand este premier.

2015-07-14 13:26

#41542: CREAN_TELE SALARII OLTCHIM: DNA să se mute la Râmnicu Vâlcea - Re: Re: Re: Re: Re: 55 de situatii in care Ponta a fost prins cu minciuna de cand este premier. Si d 

 53) Octombrie 2014. Ponta a uitat de declaratia de la Orastie. Ponta nu l-a sanctionat pe Liviu Dragnea asa cum promisese in iunie. Dupa Comitetul Executiv de la Orastie, de la finele lunii iunie, premierul Ponta sustinea ca oricine va discuta despre preluarea puterii in partid inainte de 16 noiembrie va fi exclus din partid, chiar si pe Dragnea daca este cazul. Cu toate acestea, pe 22 octombrie, Sebastian Ghita a spus la Romania Tv, post de televiziune pe care il conduce ca el si Liviu Dragnea vor candida in tandem pentru sefia PSD, dupa alegerile prezidentiale, in cazul in care Victor Ponta va fi ales presedinte. Dragnea nu a negat acest scenariu. Dimpotriva, a spus ca daca ar urma sa candideze la Congres pentru functia de presedinte al partidului, va face echipa cu Sebastian Ghita, asigurandu-i pe membrii PSD ca, dupa ce Victor Ponta va deveni presedinte, partidul "nu va ramane la mana niciunui combinator". Victor Ponta a fost intrebat dupa acest anunt ce parere are despre tandemul Liviu Dragnea - Sebastian Ghita la conducerea PSD. "Haideti sa vorbim de Romania si dupa aceea vorbim de subiectul...", a raspuns premierul.

54) Octombrie 2014. Clasamentul "Doing Business 2015". Premierul Victor Ponta s-a laudat in sedinta de Guvern din 29 octombrie ca Romania a urcat in 2014, in clasamentul 'Doing Business 2015' elaborat de Banca Mondiala, pe locul 48 din 189 de tari de pe pozitia 73 pe care o ocupa in 2013. Adica, 25 de pozitii, dupa spusele premierului. In realitate, Banca Mondiala a precizat ca Romania a urcat doar doua pozitii fata de locul 50 de anul trecut, conform unui calcul in functie de schimbarile de metodologie.

55) Noiembrie 2014. Votul din diaspora. Char in ziua alegerilor din primul tur, Victor Ponta a dat vina pe Biroul Electoral Central (BEC) si pe Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) pentru proasta organizare a alegerilor in starinatate. "Organizarea in sectiile de vot apartine Biroului Electoral Central" iar guvernul "asigura doar conditiile. Va dau numarul AEP sa-i intrebati pe ei,  a declarat prim-ministrul chestionat de jurnalisti despre cozile interminabile de la sectiile de vot din strainatate. Ponta este insa contrazis de mai multe acte normative. In primul rand de legea 370/2004 pentru alegerea presedintelui Romaniei precizeaza: "Organizarea si numerotarea sectiilor de votare din strainatate se stabilesc de catre ministrul afacerilor externe, prin ordin. Cu alte cuvinte, responsabil este guvernul condus de insusi Victor Ponta. Apoi, la art. 66 alin 2 se precizeaza: "sediile birourilor electorale ale sectiilor de votare din strainatate se asigura de catre Ministerul Afacerilor Externe". Asadar, legea il contrazice pe Victor Ponta: nu BEC, nici AEP organizeaza sectiile de vot din strainatate, ci Ministerul Afacerilor Externe, deci Guvernul Romaniei.De atunci, BEC a spus in doua randuri ca exista temei legal pentru infiintarea de noi sectii de vot in strainatate. BEC a explicat ca Ministerul de Externe are baza legala pentru a deschide sectii noi de votare in strainatate, invocand o hotarare pe care a dat-o pe 4 noiembrie. BEC explica faptul ca hotararea de pe 4 noiembrie interpreteaza legea 370/2004 in sensul in care sintagma "aceleasi liste de alegatori" de la primul tur se refera la sectiile de votare din tara. Cu alte cuvinte, BEC arata ca numarul sectiilor de votare din strainatate nu poate fi conectat cu listele de vot, ceea ce inseamna ca Ministerul de Externe putea organiza in turul doi oricate sectii de votare noi ar fi fost necesare pentru desfasurarea in bune conditii a procesului de vot.

  • BONUS 1: Sapte case, trei terenuri si trei masini. Atatea ar fi trebuit Ponta sa treaca in declaratia de avere. Insa, a "uitat" de cele trei case mare, doua terenuri si doua masini ale sotiei. Ponta si sotia sa Daciana detin 7 apartamente si case de locuit sau de vacanta. Dar, Victor Ponta a trecut in declaratia de avere depusa la BEC ca detine 4 case, din care 3 apartamente in Bucu_resti si o casa in judetul Gorj. In acelasi timp, in declaratia sa de avere a Dacianei Sarbu sunt trecute alte trei locuinte: un apartament de 167 mp in Bucu_resti si doua case de vacanta in Prahova, una de 196 mp si alta de 202 mp. Cea de 202 mp a fost cumparata in 2010 cand era casatorita cu Victor Ponta. Aceeasi situatie si la terenuri. Impreuna ar detine trei terenuri. Insa, Victor Ponta a trecut un teren intravilan in Gorj, iar Daciana Sarbu un teren intravilan in Prahova si unul forestier in Dambovita. Si masinile le impart. Victor Ponta si sotia sa, Daciana, detin, conform declaratiilor de avere, trei autoturisme. Victor Ponta a trecut in declaratia de avere un Citroen fabricat in 2012 si un Fiat din 2010. Daciana Sarbu a trecut un Land Rover din 2011. Legea 176/2010 privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice prevede, la articolul 3, alieneat 2, ca declaratiile de avere se fac in scris, pe propria raspundere, si cuprind drepturile si obligatiile declarantului, ale sotului/sotiei, precum si ale copiilor aflati in intretinere. Pana acum, Agentia Nationala de Integritate nu s-a pronuntat asupra acestui aspect desi au fost depuse sesizari.
  • BONUS 2: Cititi si Noile aventuri ale baronului Ponthausen, scris de Dan Tapalaga, despre cum manipuleaza Ponta cand minte ca Neamtul va vinde Ardealul ungurilor.

Si lista poate continua...

http://www.hotnews.ro/stiri

Raspunsuri

CREAN_TELE SALARII OLTCHIM: DNA să se mute la Râmnicu Vâlcea

#41636 Cele 10 momente-cheie in care Victor Ponta putea demisiona. Urzeala din jurul "Fotoliului de Fier"

2015-07-15 13:23:36

#41543: CREAN_TELE SALARII OLTCHIM: DNA să se mute la Râmnicu Vâlcea - Re: Re: Re: Re: Re: Re: 55 de situatii in care Ponta a fost prins cu minciuna de cand este premier.  

 VIDEO Victor Ponta, la B1TV Duminică, 15 martie 2015, 21:30

 http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-radio

  • (despre Oltchim - n.red.) Societatea merge si astazi, salariile au fost platite la zi, societatea este intr-adevar in continuare in insolventa.

http://inregistrari.b1.ro/view-ultimul_cuv%C3%A2nt-89.html min 46,30 MINCIUNILE MARCA PONTA DESPRE OLTCHIM.

Cele 10 momente-cheie in care Victor Ponta putea demisiona. Urzeala din jurul "Fotoliului de Fier" de la Palatul Victoria

Pe 7 mai 2012, acum mai bine de 3 ani, Victor Ponta devenea premier al Romaniei. De atunci s-au schimbat patru cabinete, dar fotoliul din capul mesei la sedintele de guvern are acelasi ocupant, in ciuda urzelilor politice din jurul sau.

Si asta cu toate ca lui Ponta i s-a cerut in repetate randuri demisia, ba chiar si-a oferit-o el insusi – cu anumite conditii. Dupa socoteala noastra, in acesti trei ani demisia premierului a fost adusa in mod serios in discutie de 10 ori:

1. Acuzatiile de plagiat
2. Propunere pentru Basescu: dubla demisie
3. Referendumul pentru demiterea presedintelui Romaniei
4. Privatizarea Oltchim
5. Rosia Montana
6. Ruperea USL
7. Alegerile prezidentiale si votul din diaspora
8. Cumnatul premierului
9. DNA dispune efectuarea urmaririi penale
10. Inculparea

1. Acuzatiile de plagiat
Prima ocazie a venit la nicio o luna si jumatate de la preluarea sefiei Guvernului de catre USL, alianta PSD-PNL-PC condusa de Ponta si Crin Antonescu. In iunie 2012, revista Nature a scris ca premierul Romaniei „ar fi copiat sectiuni mari ale tezei sale de doctorat in drept din 2003 din publicatii anterioare, fara sa puna referinte exacte”. In urma acuzatiilor de plagiat, Ponta a fost intrebat daca isi va da demisia. "Demisie din ce? Din functia de doctor? Nu-mi dau demisia din functia de premier" a raspuns el, sustinand ca „este doar un pretext de razboi politic intre presedintele Basescu si mine”.

Ulterior, intr-un interviu acordat cotidianului spaniol El Pais, Ponta a promis ca isi va da demisia daca o comisie abilitata de lege va decide ca a plagiat. Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare si Comisia de Etica a Universitatii din Bucu_resti au dat verdict de plagiat, Consiliul National de Etica a afirmat insa ca nu este plagiat iar Parchetul a decis neinceperea urmaririi penale, pe baza expertizei Oficiului Roman pentru Drepturi de Autor.

2. Propunere pentru Basescu: dubla demisie
La inceputul lunii iulie a aceluiasi an, pe fondul conflictului cu presedintele, Ponta a venit cu sug_estia ca atat el, cat si Basescu, sa demisioneze. "Eu as face o alta propunere pentru presedintele Basescu: daca demisionam amandoi si mergem la oameni, ei pot sa decida. Insa presedintele sta ascuns acolo la Cotroceni si zice: nu, intai sa va dati voi toti demisia, eu nu plec niciodata! In mod onest si sincer, putem sa aveam o asemenea solutie, a intoarcerii la oameni: Pleaca si primul-ministru, dupa care oamenii decid prin vot", a declarat atunci premierul.

El a asigurat ca in momentul in care presedintele Basescu demisioneaza, si Guvernul va demisiona, astfel incat sa fie organizate alegeri parlamentare si prezidentiale anticipate.
"Din punctul meu de vedere, daca presedintele accepta, putem amandoi sa ne punem demisia pe masa si sa mergem ca oamenii sa decida", a spus Ponta. Dar, atunci cand i s-a atras atentia ca presedintele a spus ca va demisiona daca se accepta modificarea Constitutiei, premierul a replicat ca „pentru Basescu, orice intelegere dureaza doar cinci minute.

3. Referendumul pentru demiterea presedintelui Romaniei
Conflictul dintre palate a culminat cu referendumul pentru demiterea presedintelui Basescu din iulie 2012 si initiat de USL. Dupa esecul referendumului, Traian Basescu a declarat: “Convingerea mea e ca cei care au organizat aceasta lovitura de stat esuata trebuie sa raspunda in fata institutiilor statului. Nimeni nu poate fi tras la raspundere pentru votul lui, dar oricine poate fi tras la raspundere atunci cand, deliberat, emite acte normative neconstitutionale care au ca obiectiv blocarea activitatii institutiilor statului”.

Basescu facea aluzie la o ordonanta de urgenta emisa de Guvernul Ponta la inceputul acelui lunii care revoca dreptul CCR de a judeca hotararile Parlamentului, ordonanta declarata neconstitutionala cateva zile mai tarziu. Ponta spunea insa atunci, referitor la respectiva ordonanta, ca "Nu a existat si nu va exista niciun fel de act normativ prin care sa fie schimbati [judecatorii CCR]. Exista niste prevederi constitutionale pe care le respectam. Nu exista vreo intentie de a le afecta independenta.”

4. Privatizarea Oltchim
In septembrie 2012, atat de la combinatul Oltchim Ramnicu-Valcea cat si liderii Opozitiei au cerut demisia premierului dupa esecul privatizarii acestui gigant industrial in urma licitatiei castigata de Dan Diaconescu. "Esecul privatizarii Oltchim este rezultatul incontestabil al incompetentei Guvernului Ponta. Pentru acest lucru si in ideea de a salva economia romaneasca cerem de urgenta demisia Guvernul Ponta”, declara atunci Adriean Videanu de la PDL.

In replica, Ponta a spus ca Videanu incearca, "in baza unei intelegeri politice cu Dan Diaconescu, sa acopere fraudele facute de PDL la Oltchim". Combinatul nu a fost privatizat nici pana azi.

 

Radu Pirca

 

http://stirileprotv.ro/special/