Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post

DE CE ATI TRADAT MAI CERNEVE SI GHIOCA PT. NISTE ZLOTII?

#38401 ATIT VA MAI POT SPUNE,CA NU DOMNII DICULOIU CU ROIBU AU DISTRUS OLTCHIMUL....

2015-05-23 14:21

#38399: CIND VA SPUN CA VI SA IMPLEMENTAT SI ATI RAMAS CU MENTALITE COMUNISTA... - Re: Re: ATIT VA MAI POT SPUNE,CA NU DOMNII DICULOIU CU ROIBU AU DISTRUS OLTCHIMUL.... 

IMI CER SCZ. LA SCRIS,DAR VAD CA TASTATURA  NU MA MAI ASCULTA,MA TRADEAZA EXACT CUM NE AU TRADAT CERNEVISTII SI COMUNISTIIIIIIIIIIII[PSD istiiii]

Raspunsuri

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.

#38402 Re: ATIT VA MAI POT SPUNE,CA NU DOMNII DICULOIU CU ROIBU AU DISTRUS OLTCHIMUL....

2015-05-23 14:25:22

#38401: DE CE ATI TRADAT MAI CERNEVE SI GHIOCA PT. NISTE ZLOTII? - ATIT VA MAI POT SPUNE,CA NU DOMNII DICULOIU CU ROIBU AU DISTRUS OLTCHIMUL.... 

 SE MAI INTAMPLA, PATESC SI EU, NU-I PROBLEMA, CA NU SUNTEM ZIARISTI SI NICI MASS-MEDIA, PUTEM SA MAI SCAPAM SI NOI PE ACEASTA PETITIE TASTE SI GRESELI, GRESESC EI PROFESIONISTII IN SCRIS SI ISI DAU CU DEGETELE  SI SCRIEREA IN ARGOURI DE MAHALA SI ALTE GRESELI GROAZNICE, MULTE LASATE  TIPARITE SI EXPUSE PUBLIC PESTE TOT!!

...ASTA ESTE TRADAREA  POLITICIENILOR SI SINDICATELOR, HOTIA, FURTURI, NEMERNICII SI MULTA DISCORDIE COMBINATA CU INFECTII SI ALTE NEBUNII PE CARE LE AU ACESTI VANZATORI IUDAIZATI!!!!

,

#38429 Re: ATIT VA MAI POT SPUNE,CA NU DOMNII DICULOIU CU ROIBU AU DISTRUS OLTCHIMUL....

2015-05-25 08:04:13

#38401: DE CE ATI TRADAT MAI CERNEVE SI GHIOCA PT. NISTE ZLOTII? - ATIT VA MAI POT SPUNE,CA NU DOMNII DICULOIU CU ROIBU AU DISTRUS OLTCHIMUL.... 

 

 HE HE HE.... Capsomanilor. adevarul va iesi ca undelemnul la suprafata. degeaba va uitati crucis spre Domnul Diculoiu. Nici el si nici Domnul Roibu nu sunt vinovati de situatia actuala a Oltchimului. Adevaratii vinovati sunt astia care va mint zi de zi ca vin chinezii bengalezii si d,r acu mai stie cine . sa cumpere oltchimul. 

 ROIBU are o singura vina. ca s-a lasat pacalit prea usor sa-si dea demisia. 

Cu Diculoiu ati avut de furca si bine imi pare. altfel daca nu ar fi fost CCM ul negociat de Roibu si Diculoiu erati de mult someri majoritatea. mai aveti putin si scapati si de Diculoiu . si veti avea mina libera sa denuntati articolul care prevede plata salariilor compensatorii in cazul disponibilizarilor prevazut in CCM.  si veti pleca acasa cu coada intre picioare.

 

 

                                                         ASTAZI AVEM MANAGER DE SUCCES

 

   Uitati ce minciuni spunea Piperea pe 13 martie 2013,

 

 

Gheorghe Piperea

 

  • In 2012 s-a ajuns la o cifra de afaceri sub 800 milioane lei. Mare parte din cifra de afaceri este o cifra de afaceri fictiva. Oltchim incepand din 2009 cand se instalase starea de insolventa, Oltchim a apartinut unui grup de traderi. Oltchim obisnuia sa achizitioneze in baza unor contracte de cesiuni de creante. In loc sa primeasca bani, primea niste creante.
  • Este unul dintre motivele pentru care consideram ca managementul este vinovat de cauzarea insolventei pentru ca Oltchim functiona fara sa circule bani
  • Salariile erau destul de consistente. Primele, salariile consistente se justifica intr-o societate pe profit. Am observat ca aceste prime, fonduri de recompensare, sunt o forma de mituire a salariatilor. Li s-au platit aceste bonuri, prime, chiar daca erau luni in care nu se lucra, pentru a se asigura pacea sociala.
  • In ce priveste investiile si cheltuieli neperformante, principala cauza este cumpararea in 2010 a Arpechim. Este o serie de peste 20 de contracte ca fiind un dar otravit. S-au creat posibilitati, pe de-o parte de a se garanta pe bunurile de la Arpechim diverse ipoteci. 
  • Investii de 106 milioane de euro, care includ si platile salariatilor din Oltchim, au dat si acestea impresia unei cifre de afaceri
  • Avem contracte cu 3-4 societati care sunt in raporturi juridice cu Oltchim. Au subcontractat cu societati care ele insele se afla in insolventa.
  • Modelul de marketing. Faptul ca in 2006 au fost peste 3.500 de clienti cu care a incheiat contracte pe produse vandabile si in 2011 s-a ajuns la 1.400 de clienti, ne demonstreaza un lucru: Oltchim nu a avut inca din 2009 independenta necesara pentru a-si organiza propriul management.
  • Exista si cauze obiective. Credem ca a fost un moment in care nu ai mai avut de ales decat sa dai crezare cerintelor acestor traderi importanti.
  • Situatia de la Oltchim este starea unui bolnav aflat in coma. Acum lucreaza doar la capacitate de 10%, fiind platiti toti cei 3.300 de angajati.
  • Bancile cu care discutam cu acea finantare de urgenta ne impun la randul lor conditiile lor. 
  • In acest raport am exprimat opinia de specialist ca este posibila reorganizarea, ca o faza inainte de privatizare
  • Privatizarea sa fie catre un investitor strategic. Pentru a vine Oltchim asa cum este el in momentul de fata inseamna a face aceasta afacere cu un actor din domeniul petrochimic. Metoda de privatizare este constituirea unui Oltchim 2 (SPV) care sa preia de la Oltchim activele in stare functionala. Aici am in vedere si contractele colective de munca, ramanand in Oltchim 1 activele nefunctionale. 
  • Am identificat persoane care sunt vinovate de cauzarea insolventei la Oltchim. Lista din raport nu este exhaustiva, pentru ca exista cu siguranta si alte persoane vinovate care nu pot fi identificate in momentul de fata cu precizie.
  • Nume: primul pe lista este Constantin Roibu, apoi sunt membrii conducerii executive, Radu Olaru, Vasile Mandica, Veronica Preoteasa si Daniel Mihaescu. Si membrii CA din perioada 2009-2012.
  • Vrem sa precizam ca potrivit Legii insolventei, atunci cand sunt mai multe persoane, raspunderea lor este solidara. Printr-un raport suplimentar vom identifica si alte persoane vinovate.
  • (Intrebat de ce analiza administratorilor judiciari cuprinde doar perioada 2009-2012, in conditiile in care Oltchim a intrat in declin inca din 2007): Legea ne obliga sa intindem analiza doar pe 3 ani anteriori declansarii starii de insolventa.
  • O serie de creditori vor analiza posibilitatea de trecere pe noul agent economic. Bancile vor fi platite catre 100%. Creditorii chirografari vor fi platiti catre 0%
  • Vor fi 20-30 de persoane de actiuni in raspundere. Aceasta factura va fi achitata in plan civil cand un judecator va spune care este suma care trebuie platita.

 

       - BĂ CE DEŞTEPT E PIPEREA ĂSTA.

                 CE FRUMOS NE ABUREŞTE EL ASTAZI CĂ A REDRESAT COMBINATUL.

                Ce de fraieri stau să se uite in gura lui.  Luaţi de la piperea . daca pe voi nu va duce mintea .                        luati. pina cand va veţi trezi disponibilizati şi scoşi pe poarta fabricii. fara salarii compensatorii . doar cu somajul,

                                       

                                                                      ATUNCI SA VA VAD