Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post


Musafir

#35084 Disponibilizatii de la Oltchim sunt dezbinati

2015-03-06 10:07

#35080: - Re:  

http://www.monitoruldevalcea.ro/social/48048/

Disponibilizatii de la Oltchim sunt dezbinati

 

 


• cu doar câteva zile inainte de Adunarea Creditorilor, parerile sunt impartite in rândul fostilor muncitori ai combinatului chimic

 

 

Aproximativ 100 de muncitori disponibilizati de la SC Oltchim au mers din nou la sediul central al combinatului pentru a cere lamuriri despre plata salariilor compensatorii. Ca de obicei, au avut o discutie cu administratorul special Bogdan Stanescu si cu un reprezentant al administratorilor judiciari, dar nu au primit raspunsuri concrete.

 

O parte dintre fostii muncitori de la Oltchim spun ca sunt sperante mari sa isi primeasca banii, altii cred ca persoanele din conducere vor sa-i pacaleasca. Nici in ceea ce priveste participarea la Adunarea Creditorilor care va avea loc luni la Bucuresti nu s-a stabilit nimic concret.

 

Luni este o zi importanta pentru compania Oltchim, având in vedere ca Adunarea Creditorilor se intruneste pentru a aproba sau a respinge planul de reorganizare intocmit de administratorii judiciari. Conform acestuia, muncitorii disponibilizati isi vor primi salariile compensatorii in cazul in care combinatul se privatizeaza, intra pe profit sau in urmatorii trei ani. In alta ordine de ide, combinatul ar putea fi vândut pâna la sfârsitul acestui an, a declarat avocatul Gheorghe Piperea. Evaluatorii recomanda ca pretul de vânzare sa fie de 307 milioane de euro. (G.C.)

Raspunsuri

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.
Musafir

#35088 Disponibilizatii si angajatii de la Oltchim sunt desbinati de SINDICATE si STAT RO.

2015-03-06 10:21:44

#35084: - Disponibilizatii de la Oltchim sunt dezbinati  

 Cine ofera informatii ziaristilor sau chiar ziaristii care culeg informatii sa mai rumege muuult pana scriu si lasa scris anumite aspecte, mai ales cand tine de barfa si nu de realitate. In ceea ce priveste fraza asta " Conform acestuia, muncitorii disponibilizati isi vor primi salariile compensatorii in cazul in care combinatul se privatizeaza, intra pe profit sau in urmatorii trei ani.", combinatul a trecut de etapa privatizarii care nu se va mai efectua curand, aceasta declaratie fiind peste tot oferita chiar peste tot in presa si public, profit se poate scoate din orice, absolut orice..., nu neaparat din functionare combinat, inclusiv virarii sumelor de creante din alte parti  ( parte ) sau cei care au creat disponibilizari...etc., sunt foarte multe variante..., care pot participa cu sumele catre acoperirea si stingerea tuturor creantelor care Oltchim le are datorie si neachitate, ei le-au generat de la inceputul insolventei (cazul disponibilizarilor colective cei indreptatiti si drepturile tuturor..., fiind statul roman cel care a generat si produs aceste disponibilizari si acestia sunt in masura sa isi achite creantele neachitate salariatilor conform legilor ), iar trei ani de acum incolo se trece LA TREABA, ori de nu se trece la treaba..., foarte rapid  se intra intr-o secunda in faliment, fiind  suficent sa fie deranjat unu din creditorii (banci, firme, consortii, altiii....) cei muuulti....neachitati, si  care sa ceara falimentul pe neachitari, judecatorul-sindic aplica imediat legea, neavand loc de alte decizii, iar Piperea a specificat foarte clar cat si ministru, OLTCHIM NU INTRA IN FALIMENT. In alta ordine de idei ziaristii  se uita numai in gura unora si barfitorilor cat si oamenilor cu slab intelect de a intelege anumite aspecte, acestia crezand ca daca vorbesc unii au dreptul peste toti, total fals...

NU NE BAGA PE TOTI DISPONIBILIZATII IN ACEEASI OALA, SUNTEM 929 individual fiecare pe creanta salariala a  sa de primit achitare, sau cum spunea un coleg de-al meu mai demult, suntem civili de recuperat drepturile noastre, nu inregimentati in combinat angajati ci fosti angajati....

 

OLTCHIM ARE PLAN DE REORGANIZARE 2015:

https://www.youtube.com/

BREAKING NEWS:Plan de Reorganizare S.C. OLTCHIM

CREANTELE OLTCHIM.

 PLAN DE REORGANIZARE este la Tribunal, judecatorul-sindic. Se va face public dupa AGA CREDITORII OLTCHIM SI IN BULETINUL DE INSOLVENTA. .

ESTE PUBLIC SI PE SITE-UL BDO DIN LINK-UL PUBLICAT MAI JOS :

aici : Plan_Reorganizare_Oltchim

 Bursa de Valori Bucuresti, in data de 20 ianuarie:

5 februarie 2015 - propunerea planului de reorganizare si depunerea acestuia;

9 februarie 2015 - publicarea in Buletinul Procedurilor de Insolventa a anuntului referitor la planul de reorganizare;

2 - 10 martie 2015 - votarea planului in cadrul adunarii creditorilor;

in termen de 15 zile anul 2015 de la depunerea la tribunal a procesului-verbal al adunarii creditorilor, prin care planul a fost aprobat, judecatorul sindic trebuie sa se pronunte asupra confirmarii acestuia. 

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

 

SC OLTCHIM SA RM VALCEA