Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #35084 Disponibilizatii de la Oltchim sunt dezbinati

2015-03-06 10:07

#35080: - Re:  

http://www.monitoruldevalcea.ro/social/48048/

Disponibilizatii de la Oltchim sunt dezbinati

 

 


• cu doar câteva zile inainte de Adunarea Creditorilor, parerile sunt impartite in rândul fostilor muncitori ai combinatului chimic

 

 

Aproximativ 100 de muncitori disponibilizati de la SC Oltchim au mers din nou la sediul central al combinatului pentru a cere lamuriri despre plata salariilor compensatorii. Ca de obicei, au avut o discutie cu administratorul special Bogdan Stanescu si cu un reprezentant al administratorilor judiciari, dar nu au primit raspunsuri concrete.

 

O parte dintre fostii muncitori de la Oltchim spun ca sunt sperante mari sa isi primeasca banii, altii cred ca persoanele din conducere vor sa-i pacaleasca. Nici in ceea ce priveste participarea la Adunarea Creditorilor care va avea loc luni la Bucuresti nu s-a stabilit nimic concret.

 

Luni este o zi importanta pentru compania Oltchim, având in vedere ca Adunarea Creditorilor se intruneste pentru a aproba sau a respinge planul de reorganizare intocmit de administratorii judiciari. Conform acestuia, muncitorii disponibilizati isi vor primi salariile compensatorii in cazul in care combinatul se privatizeaza, intra pe profit sau in urmatorii trei ani. In alta ordine de ide, combinatul ar putea fi vândut pâna la sfârsitul acestui an, a declarat avocatul Gheorghe Piperea. Evaluatorii recomanda ca pretul de vânzare sa fie de 307 milioane de euro. (G.C.)