Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post


Musafir

#34985 Cum este dom' Piperea? Guvernul nu lucreaza la subrogatie! Comunicatul vostru e un surogat. Si voi .

2015-03-04 13:17

#34681: - COMUNICAT: Consortiul de administratori judiciari ai Oltchim SA, 

  COMUNICAT 

Consortiul de administratori judiciari ai Oltchim SA, respectiv Rominsolv SPRL si BDO Business Restructuring SPRL, impreuna cu administratorul special, dl. Bogdan Stanescu, precum si conducere societatii,

la solicitarea de clarificare a comunicatului din 24.02.2015 venita din partea unor salariati disponibilizati, aducem la cunostinta publica urmatoarele:

1. Planul de reorganizare prevede plata tuturor creantelor curente (nascute dupa data deschiderii procedurii – 30.01.2013), deci si a salariilor compensatorii. 

2. Sursele de plata a salariilor compensatorii datorate de Oltchim SA in urma disponibilizarii colective din iunie 2013 sunt:

a.       Surplus de numerar din activitatea curenta, cu avantajul ca suma disponibila lunar poate fi cuantificata si asumata de catre managementul Oltchim SA

Dezavantajul acestei surse este ca, pe termen scurt, nu este suficienta la nivelul intregului grup de salariati disponibilizati. De aceea, surplusul de numerar ce provine din activitatea curenta recomandam a fi directionat catre cazuri sociale si medicale grave, catre familiile fara nici un alt venit dupa iesirea din stagiul de somaj si venit de completare.

b.      Pretul obtinut din vanzarea SPV, este sursa principal, din punct de vedere al procedurii de reorganizare, si prezinta avantajul ca se achita integral datoria Oltchim SA catre disponibilizati (inclusiv sumele de la masa credala).

Dezavantajul acestei surse este orizontul lung de timp necesar indeplinirii conditiilor procedural si de expunere pe piata a noului Oltchim, de evaluare economico-tehnica din partea potentialilor cumparatori. Estimam ca acest demers nu poate fi finalizat mai devreme de un an de la data confirmarii planului de reorganizare.

c.       Prin intermediul unei cesiuni / subrogatii, act la care guvernul lucreaza. Este necesar acest demers tocmai pentru a diminua efectele sociale provocate de dezavantajele prezentate la punctele a si b. Pe scurt, acest mecanism presupune plata creantelor salariatilor disponibilizati de catre o entitate bugetara, direct in contul salariatilor disponibilizati, urmand ca respectiva entitate bugetara sa preia drepturile si obligatiile aferente acestor creante. Evident, conditia punerii in aplicare a acestei masuri va fi ca fiecare persoana disponibilizata sa faca dovada ca are o creanta curenta, de natura salariilor compensatorii, impotriva unui debitor care detine un plan de reorganizare confirmat de catre judecatorul sindic, plan care sa prevada expres plata integral a creantelor curente.

3. Din punct de vedere legal, in planul de reorganizare este obligatorie o comparatite intre scenariul falimentului si scenariul reorganizarii. Efectul unui vot negative asupra planului de reorganizare este falimentul OLTCHIM SA. In caz de faliment, legea insolventei prevede refacerea tabelului definitiv al creantelor prin consolidarea creantelor nascute in timpul procedurii. Asadar, creanta provenita din salarii compensatorii va fi inscrisa in tabelul definitiv consolidat al creantelor pe pozitia creantelor salariale.

4. Costurile aferente operatiunilor de mediu obligatoriu de efectuat la dezafectarea / demontarea / vinderea instalatiilor sunt acoperite de sumele de bani previzionate a fi incasate. In consecinta, nici una din categoriile de creante inscrise in tabelul definitive consolidate la data deschiderii falimentului nu va incasa sume de bani din lichidarea judiciara a Oltchim SA.

In concluzie, eforturile managementului Oltchim SA sunt canalizate spre functionarea eficienta a combinatului, in parallel cu demersurile de publicitate international atat pentru obtinerea de finantare cat soi pentru identificarea unui investitor de talie. Estimam ca plata tuturor datoriilor catre disponibilizati si salariati sa fie facuta in maxim 36 de luni de la data confirmarii planului de reorganizare. Pana atunci, din surplusul de numerar generat de activitatea curenta, vom plati lunar, incepand cu luna aprilie 2015, sume de bani care sa permita rezolvarea unor cazuri sociale / medicale urgente, ori sa fie impartite in mod egal catre disponibilizati.

De asemenea, cu amendamentul ca Oltchim SA va continua sa functioneze sub un Plan de reorganizare, Ministerul Economiei impreuna cu ministerele de resort se afla la acest moment in identificarea unei solutii care sa permita salariatilor disponibilizati sa poata incasa platile compensatorii restante. Solutie ce se va reflecta intr-un act normativ.

Semneaza:
Rominsolv SPRL
BDO Business Restructuring SPRL
Administrator special, Bogdan Stanescu
Director General, Victor Avram

Raspunsuri


Musafir

#34986 Cum este dom' Piperea? Guvernul nu lucreaza la subrogatie! Comunicatul tau este un surogat.

2015-03-04 13:24:55

#34985: - Cum este dom' Piperea? Guvernul nu lucreaza la subrogatie! Comunicatul tau este un surogat. 

Punctul (c.) din comunicat este o minciuna! Actul la care semnatarii comunicatului (Piperea & Co.) spuneau ca lucreaza guvernul a fost dat cu dedicatie, astazi in sedinta de guvern, minerilor din Valea Jiului.

"c.       Prin intermediul unei cesiuni / subrogatii, act la care guvernul lucreaza. Este necesar acest demers tocmai pentru a diminua efectele sociale provocate de dezavantajele prezentate la punctele a si b. Pe scurt, acest mecanism presupune plata creantelor salariatilor disponibilizati de catre o entitate bugetara, direct in contul salariatilor disponibilizati, urmand ca respectiva entitate bugetara sa preia drepturile si obligatiile aferente acestor creante. Evident, conditia punerii in aplicare a acestei masuri va fi ca fiecare persoana disponibilizata sa faca dovada ca are o creanta curenta, de natura salariilor compensatorii, impotriva unui debitor care detine un plan de reorganizare confirmat de catre judecatorul sindic, plan care sa prevada expres plata integral a creantelor curente." 

Piperea a recidivat si ne-a mai mintit cu nerusinare inca o data!
Cine-l mai crede pe acest papagal?