Pentru încetarea influenței Bisericii Ortodoxe Române în educație

Quoted post

vlad

#52

2015-02-24 13:05

Opriti indoctrinarea cu ateism!

Raspunsuri

vlad

#53 Re:

2015-02-24 14:54:56

#52: vlad -  Opriti indoctrinarea cu ateism!

În școală nu se face nicio îndoctrinare cu ateism. În afara școlii, fiecare face ce îndoctrinare vrea. Dacă ai o problemă cu propaganda ateistă dusă în afara școlii, du-te în Iran. Acolo e interzisă. La noi însă, nu. Pentru că suntem stat democratic.


Musafir

#136 Re:

2015-02-26 22:11:49

#52: vlad -  

Deci cu ce înlocuim religia? Cu Zeiţa Raţiune ( sau Zeiţa Ştiinţă.

Să ne amintim ce s-a întâmplat după Revoluţia Franceză de la 1789:

În octombrie 1793 calendarul revoluţionar îl înlocuieşte pe cel creştin. Săptămâna era de 10 zile, fără referinţe biblico-religioase, marcând astfel naşterea unei noi ere, cea a Revoluţiei Franceze, şi sfârșitul erei religioase începute la naşterea lui Iisus Hristos. Totodată, sunt eliminate sărbătorile religioase (calendarul catolic francez existau atunci 183 de sărbători) şi înlocuite cu sărbători laice care celebrau natura, raţiunea sau omul. Sunt înlocuite şi numele de străzi care purtau denumirea unor sfinţi, regi sau aristocraţi. Se iau o serie de măsuri şi contra obiectelor fizice religioase. Astfel, se interzice folosirea clopotelor, care sunt topite şi folosite pentru crearea de tunuri în slujba naţiunii.

Statuetele religioase au fost distruse şi veşmintele clericale au fost înlocuite cu unele laice. Bisericile creştine fie au fost închise, fie au fost folosite drept temple pentru noua religie revoluţionară. De departe, cel mai atacat simbol a fost cel al preoţiei. Zeci de mii de preoţi au fost obligaţi să demisioneze şi să ducă o viaţă laică, fiind ameninţati cu închisoarea dacă refuzau. Evoluția situației a făcut ca mulţi dintre preoţi care susţinuseră idealul revoluţionar să fie acum deziluzionaţi de acesta.

În timp ce religia creştină era persecutată, autoritatea centrală impune noi culte care să o înlocuiască. Primul dintre acestea a fost cultul Raţiunii, proclamat în urma evenimentelor din 17-19 brumar (noiembrie 1793). Momentul culminant îl constituie depunerea pe altarul bisericii din Notre Dame a unei prostituate care reprezenta pe zeiţa Raţiunii.