Pentru încetarea influenței Bisericii Ortodoxe Române în educație

Quoted post


Musafir

#4

2015-02-22 21:54

Sunt impotriva indoctrinarii religioase a copiilor in scolile publice! Opriti acest abuz!

Raspunsuri


Musafir

#127 Re:

2015-02-26 21:13:30

#4: -  

 Nicolae Steinhardt, cel care încă din liceu are colegi şi prieteni pe Constantin Noica, Mircea Eliade, Alexandru Paleologu şi Dinu Pillat, nume ce-i vor schimba ireversibil destinul, face alături de aceştia ora de religie - ortodoxă.Deşi de confesiune mozaică, urmează cursurile de religie creştină, cu preotul Georgescu-Silvestru.


Musafir

#160 Re:

2015-02-28 20:09:18

#4: -  

În anii comunismului ateist, un profesor aduce în faţa studenţilor de la Universitate, cu mare greutate, texte din Biblie... Iată cât de greu era...  

Biblia e primul titlu: Acad. Zoe Dumitrescu-Buşulenga (n.1920-d.2006) mai crede că o pierdere a tinerei generaţii este educaţia religioasă. Ea a avut puterea şi curajul să-şi îndrume studenţii pornind exact de la descoperirea tainei cuvântului. Ne povestea cum explica mitul cosmogoniei la literatură comparată: "În treacăt le spuneam că mai este o cosmogonie foarte mică, la Ioan din Patmos, referindu-mă la începutul Evangheliei lui Ioan, «La început a fost cuvântul şi cuvântul era al lui Dumnezeu şi Dumnezeu era cuvântul». Şi citeam şi asta.

Studenţii mei înţelegeau la un moment dat că fac această acrobaţie aducându-le în faţă texte la care nu aveau acces. De altfel, s-a şi spus această, că le-am dat Biblia în bibliografie. Biblia era primul titlu. M-am certat cu secretarii de organizaţie, le-am zis: sunteţi nişte inculţi, asta este prima carte a umanităţii, cea mai mare carte a umanităţii. Sunteţi nişte inculţi, n-aveţi decât să o tăiaţi! Şi n-au îndrăznit.


Musafir

#305 Re:

2015-07-22 14:35:07

#4: -  

abuzati suntem si noi ca orice idiot, incult, obtuz psihic si fiinta prea subdezvoltata sa inteleaga mai mutl decat fizic, poate sa vorbeasca, sa-si dea cu parerea si voteze!!! :)))

Religia are ca valori sa fii bun, corect, deci nu invata nimic rau! Alte materii in schimb, a invatat destui teroristi sa faca bombe, ori descoperiri precum atomica, deci..care materie este mai rea pt omenire, spalatilor pe creieri sau fara creier sa judece?