Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post

CREANTELE OLTCHIM.

#34276 CREANTELE OLTCHIM:

2015-02-20 10:51

SALARIILE SUNT SUVERANE CONFORM LEGILOR SI NICI JUDECATORUL-SINDIC NU ARE ACCES PE ACESTE SUME LA DECIZIE DECAT SA CONFIRME ACHITARILE SI MODUL DE ACHITARE, ATAT.  CONFORM CELOR ARATATE MAI SUS SE ACHITA SUMA CORESPUNZATOARE SI IN INSOLVENTA SI-N FALIMENT, SUMA INTREAGA CONFORM CREANTELOR DIN ACTE, IAR PENTRU CEI CARE LI S-A ADUS ATINGERE SAU DAUNE-INTERESE PRIN PREJUDICIILE CREATE FATA DE EI, SE INDREAPTA SPRE INSTANTELE JUDECATORESTI SI-SI CER DREPTURILE CONFORM LEGII CU PENALIZARI SI DAUNE-INTERESE ADUSE  PRIN PREJUDICIILE CREATE, FIECARE CORESPUNZATOR CU CEEA CE ARE DE ADUS ARGUMENT IN FATA INSTANTELOR PENTRU A PRIMII ACESTE DAUNE-INTERESE, CONFORM SI SURSELOR SI ACTELOR, LEGILOR SI TUTUROR DOVEZILOR AJUTATOARE.

1. SALARIILE SI TOATE DREPTURILE SALARIALE  PANA-N ULTIMA ZI DIN AN 2012 OLTCHIM, SUNT CONSIDERATE LA MASA CREDALA DIN TABELUL DE CREANTE; (CU POSIBILITATE, NEFIIND CERTITUDINE DIN VANZAREA OLTCHIM SPV INSA NU LUAT CA ATARE, POATE FI ACHITAT SI  IN TIMPUL PLANULUI DE REORGANIZARE PE INSOLVENTA CONFORM LEGII PRIN STINGEREA  PRIN ACHITARE CREANTE DATORATE SI NEACHITATE CONFORM PROGRAMULUI DE ACHITARI, STINGERE DATORII CREANTE TOATE.)

2. SALARIILE COMPENSATORII 2013 SI TOATE DREPTURILE SALARIILE GENERATE DIN 2013 OLTCHIM, SUNT CUPRINSE CA PRIORITATE SI URGENTE LA ACHITARE SUB ORICE FORMA SAU CONSTRANGERE A SOCIETATII SAU CELUI CARE A PROCEDAT LA DISPONIBILIZARE COLECTIVA. DISPONIBILIZATII 2013, ACESTIA FIIND INDREPTATITI SA SE INFRUPTE DIN DEBITOR ( STATUL ROMAN SI OLTCHIM CARE AU GENERAT DISPONIBILIZARILE...SI TOTI CEI CARE AU CREAT ACESTE DISPONIBILIZARI) CU TOATE FORMELE LEGALE PANA LI SE ACHITA TOT SI INTEGRAL CU DAUNE-INTERESE PENTRU SITUATIILE CREATE.

La data de 30 noiembrie 2014, Oltchim S.A. inregistra datorii curente si restante in valoare de aproximativ 50 milioane Euro, defalcate dupa cum urmeaza:

Sold Datorii nete acumulate in insolventa Mii Euro:

Salarii nete fara taxe, exclusiv platile compensatorii 3,354

Salarii compensatorii pentru personalul deja disponibilizat 8,699

pag 81 din 315 din PLANUL DE REORGANIZARE.

Art. 3. 22. prin program de plata a creantelor se întelege tabelul de creante mentionat în planul de reorganizare
care cuprinde cuantumul sumelor pe care debitorul se obliga sa le plateasca creditorilor, prin raportare la
tabelul definitiv de creante si la fluxurile de numerar aferente planului de reorganizare, si care cuprinde:
a) cuantumul sumelor datorate creditorilor conform tabelului definitiv de creante pe care debitorul se
obliga sa le plateasca acestora;
b) termenele la care debitorul urmeaza sa plateasca aceste sume;

Art. 3.10. creantele salariale sunt creantele ce izvorasc din raporturi de munca între debitor si angajatii acestuia. Aceste creante sunt înregistrate din oficiu în tabelul de creante de catre administratorul judiciar/lichidator;

Art. 102 (4) Remuneratiile persoanelor angajate în temeiul art. 10, art. 19 alin. (2), art. 23, 24 si al art. 98 alin. (3) si alte cheltuieli administrative vor fi achitate la momentul prevazut, dupa caz, de lege, cu exceptia cazurilor în care partile interesate ar accepta, în scris, alte termene de plata. Planul trebuie sa precizeze în programul de plati cum va fi asigurata aceasta plata.
(5) Plata va putea fi facuta trimestrial, pe baza de acte legale.

"1. Creditorii garantaţi primesc între 68-75% din valoarea creanţelor acestora (...).

2. Creditorii salariaţi primesc 100% din valoarea creanţelor acestora.

3.Creditorii bugetari primesc între 16-18% din valoarea creanţelor acestora (…).

4.Creanţele chirografare, conform art. 96 din Legea 85/2006, primesc 30%.

5.Celelalte creanţe chirografare primesc 0%”, se arată în planul Rominsolv – BDO.

CREANTELE OLTCHIM. Plan de Reorganizare S.C. OLTCHIM S.A. Ramnicu
link directional => Bursa de Valori Bucuresti, in data de 20 ianuarie:

 5 februarie 2015 - propunerea planului de reorganizare si depunerea acestuia;

9 februarie 2015- publicarea in Buletinul Procedurilor de Insolventa a anuntului referitor la planul de reorganizare;

2 - 10 martie 2015- votarea planului in cadrul adunarii creditorilor;

in termen de 15 zile de la depunerea la tribunal a procesului-verbal al adunarii creditorilor, prin care planul a fost aprobat, judecatorul sindic trebuie sa se pronunte asupra confirmarii acestuia.

http://www.bvb.ro/infocont/infocont15/OLT200115.pdf

PLANUL DE REORGANIZARE ESTE LA TRIBUNALUL RAMNICU VALCEA.

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

Avocatul Gheorghe Piperea, unul dintre administratorii judiciari ai Oltchim, ne-a declarat, în urmă cu puţin timp, că datoriile combinatului către salariaţii disponibilizaţi în anul 2013 se ridică la circa 9 milioane de euro şi că reprezintă creanţe care vor fi plătite cu prioritate, conform planului de reorganizare finalizat recent.
     Domnia sa a dezminţit informaţiile potrivit cărora aceste creanţe sunt chirografare şi ne-a explicat că, fiind datorii generate în timpul procedurii insolvenţei, legea stipulează că trebuie achitate cu prioritate. Avocatul ne-a spus că salariaţii disponibilizaţi vor începe să-şi primească banii după aprobarea planului de reorganizare.
     Zeci de disponibilizaţi de la Oltchim Râmnicu Vâlcea au protestat, ieri, în curtea întreprinderii, nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile compensatorii, potrivit mass media locale. Protestul a avut loc la câteva zile după ce administratorul judiciar depusese, la Tribunalul Vâlcea, planul de reorganizare a combinatului. Documentul stipulează că Oltchim va plăti creanţele salariale, în proporţie de 100%, în termen de 5 zile lucrătoare de la data vânzării Oltchim SPV, respectiv după privatizarea societăţii.
     Presa locală a mai scris că, potrivit tabelului creanţelor publicat, în ianuarie, de administratorii judiciari Rominsolv şi BDO Restructuring în Buletinul Insolvenţei Oltchim Râmnicu Vâlcea, combinatul, aflat în insolvenţă, înregistrează datorii totale de 3,45 miliarde lei (800 milioane euro). Dintre acestea, sunt garantate 900 milioane lei, bugetare - 1,28 miliarde de lei, iar chirografare - 1,25 miliarde lei.
     Mass media locale susţineau atunci că, potrivit procedurilor de insolvenţă, cel mai probabil creditorii chirografari nu vor mai putea recupera nimic din ce li se cuvine, iar statul are şi el prioritate la recuperarea creanţelor, la fel ca foştii sau actualii salariaţi.
     Pe 15 ianuarie, ministrul Economiei, Comerţului şi Turismului, Mihai Tudose, s-a întâlnit cu o delegaţie a salariaţilor de la SC Oltchim SA, condusă de Cristian Cornescu, preşedintele Sindicatului Victoria, şi Dumitru Marin, preşedintele Sindicatului Unirea. Reprezentanţii salariaţilor i-au solicitat ministrului informaţii privind perspectiva de privatizare a combinatului chimic vâlcean şi planul de dezvoltare a societăţii pentru anul în curs, posibilităţile de recuperare a restanţelor salariale apărute înainte de începerea procedurii de insolvenţă, precum şi stadiul soluţionării problemelor privind plata salariilor compensatorii pentru angajaţii disponibilizaţi. În replică, demnitarul le-a declarat salariaţilor Oltchim că susţine în continuare soluţia privatizării combinatului, dar prioritară este reorganizarea societăţii înainte de vânzare, pentru creşterea interesului unui cumpărător capabil să susţină activitatea întreprinderii.

Raspunsuri

paul

#34277 Re: CREANTELE OLTCHIM:

2015-02-20 12:12:40

#34276: CREANTELE OLTCHIM. - CREANTELE OLTCHIM: 

 Pentru ca toata prostimea din OLTCHIM nu stie sa citesca, desi au diplome de ingineri, economisti, juristi, mastri, tehnicieni si altele asemenea, ma vad nevoit sa le explic intr-un limbaj ca pentru ei faptul ca:

OLTCHIM SE AFLA IN FALIMENT DIN 2010!

Ati inteles mai cretinilor?

 

Acuma, ca tot veni vorba de sefi, sefuti si trepadusi, va readuc aminte ca presiunile pe care le-ati facut asupra colegilor vostri sa semneze tabelele de aprobare a planului de reorganizare se vor intoarce impotriva voastra. Cand? Cand veti ramane in Oltchim sa maturati holurile si sa curatati veceurile pe care acuma, inca, le mai matura si curata colegii vostri.

Si ca tot veni vorba de niste impostori de sefi, imi aduc aminte ca este perioada evaluarilor de personal. Sper ca atunci cand ati mers cu tabelele v-ati dus si cu evaluarea, ca sa aveti succes.

 

Ce valoare au aceste tabele?

La valoarea juridica pot spune ca aproape zero. De ce? Pentru ca nu numarul de semnaturi conteaza ci doar pentru sumele pe care le reprezinta aceste semnaturi. Adica, pentru 2400 de semnaturi a 1300 lei (in medie de recuperat) rezulta o suma de 3 120 000 lei de recuperat.

Pentru cei 969 disponibilizati a minimum 30000 lei rezulta 29 070 000 lei de recuperat. Deci valoarea pe care cei care inca lucreaza reprezinta 11% din totalul sumelor de recuperat, conform legii NIMIC.

Singura lor valoare este data de suportul pe care voi, ca niste tembeli, il dati, fara sa va dati seama, HOTILOR DE PIPEREA, BALAN, TALPASANU, AVRAM, SMEU, SPIRU, BALAN (ala de la CET), COCLET, MATEITA, MARDARE, PIRNEA, MARINESCU, BEJENARIU, si compania.

Dupa aprobarea acestui plan de reorganizare, numarul prostilor v-a creste de la 969 la peste 2000, fara ca cei care sunt inca inauntru, "la lucru" sa il inteleaga.

In multitudinea de tabele se prezinta numai cifre mirifice, o sa faca aceste tabele sa gasiti la poarta materiile prime, clientii, CET-ul o sa faca o stergere totala a datoriilor, curentul electric o sa fie gratis, oO SA DUDUIE OLTCHIMUL.

Aveti in acele tabele o data CERTA (SIGURA) pentru macar unul din punctele prezentate in aceste tabele?

Singurul lucru cert este ca cele doua firme reprezentate de Piperea si Balan isi primesc banii de la Comitetul Creditorilor si ca cei doi SUNT NISTE HOTI.

 

Pentru fostii mei colegi (un coleg si o colega - se stiu ei care) nu am decat ganduri bune deoarece pentru cei saraci cu duhul si bolnavi mintal nu pot decat sa ai un pic de intelegere si bunavointa. Asta chiar daca timpul a aratat ca nu erau decat niste jigodii. Am insa o rugaminte, dupa ce ati terminat cu frenezia provocata de Cernev, opriti-va acolo! Si el si voi nu sunteti decat niste gandaci de bucatarie si atat.

 

Pentru ceilalti colegi, nu va mai amagiti ca OLTCHIM-ul se mai poate salva.

 

 

Si, pentru ca toata aceasta epistola sa mai aiba si o noima de finalitate, va anunt ca saptamana viitoare se vor depune la DNA,  la CSM, la PRESEDENTIA Romaniei, la Consilul National pentru Combaterea Discriminarii, la DIICOT si la inca 3 institutii memorii si plangeri penale impotriva celor doua firme si impotriva persoanelor care au condus si inca mai conduc aceasta societate.

De asemenea se vor face sesizari si la asociatiile profesionale din care acestea si persoanele care le conduc fac parte.

 

Si, chiar daca aceste actiuni par a fi cu o finaliltate indoielnica, cei care am hotarat sa ne implicam o sa ducem la capat toate acestea, chiar daca ajungem la CEDO, chiar daca vor dura si 10 ani. Pentru eliminarea hotilor si a impostorilor niciun efort nu este prea mic.